• BIST 9524.59
  • Altın 2506.507
  • Dolar 32.5875
  • Euro 34.5111
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan ‘Hakimevi’ Açıklaması

Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan ‘Hakimevi’ Açıklaması
Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, İnönü Konağı'nın "Hakimevi" yapılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, İnönü Konağı'nın "Hakimevi" yapılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

İrcal yaptığı açıklamada, "Sivas'ın tarihi mirasları arasında yer alan ve mülkiyeti Sivas İl Özel İdaresi'ne ait İnönü Konağı'nın Sivas Valiliğimizce Cumhuriyet Başsavcılığımıza Hakimevi olarak tahsis edilmesi kararı sonrasında bazı basın ve yayın organlarında haksız, gerçeği yansıtmayan haber, yorum ve açıklamaların yer alması üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur. Öncelikle halihazırda kullanılmayan tescile tabi bu konağın Cumhuriyet Başsavcılığımıza Hakimevi olarak tahsis edilmesi talebi Cumhuriyet Başsavcılığımızca yapılmıştır. Talep gerekçemizde Sivas'ın coğrafi bakımdan yurdumuzun doğu ile batı, kuzey ile güneyi arasında bir konumda yer aldığı, karayolu seyahatini tercih eden vatandaşlarımızın büyük bir kısmının Sivas ilinde konaklama yapmak mecburiyetinde kaldığı ve maalesef Adalet Bakanlığı'na ait herhangi bir misafirhanenin de ilimizde bulunmadığı, ilçelerimizde görev yapan adli personelin de çeşitli sebeplerle ilimize geldiğinde konaklayacakları bir mekanın bulunmadığı gerekçeleriyle talep yapılmış ve bu talep Sivas İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi tarafından kabul edilerek İnönü Konağı Sivas Cumhuriyet Başsavcılığımıza Hakimevi olarak kullanılmak üzere tahsis edilmiştir" dedi.

Basına yansıyan konunun gerçeği yansıtmadığını ifade eden İrcal, "Basında çıkan bir kısım haberlerde maalesef söz konusu konağın bir kesimi insanlara peşkeş çekildiği, halkın kullanımına kapatıldığı ve atıl bırakılacağı gibi gerçek ile uzaktan yakından ilgisi olmayan yorumlar yer almıştır. Başta Ankara-İstanbul-İzmir olmak üzere Konya-Bursa gibi birçok ilimizde hakimevleri vardır ve hiçbirisi de halkın kullanımına kapalı değildir. Söz konusu İnönü Konağı'nın açık cezaevi kurumumuzca çalıştırılması planlanmakta olup, bahçe bölümü çay bahçesi ve kafeterya, bina kısmının ise restoran ve konaklama tesisi şeklinde kullanılması düşünülmektedir. Hatta söz konusu bahçe ve konağın Sivas halkının düğün ve toplantıları ile çeşitli organizasyonlarına kiralama yöntemi ile açılması da planlanmaktadır. Buradan elde edilecek gelir Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı'na aktarılacaktır. Ayrıca burada çalışacak olan hükümlülerimiz açısından da faydalı olacak bu projemiz ile hükümlülerimizin topluma kazandırılmaları, meslek öğrenmeleri, harçlıklarını çıkarabilmeleri, rehabilitasyonları ve yeniden sosyal hayata adapte olabilmelerine imkan sağlamış olacağız" diye konuştu.

2'inci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün adının konakta yaşatılmaya devam edeceğini belirten İrcal, "Cumhuriyetimizin 2'inci Cumhurbaşkanı Sayın İsmet İnönü'nün adı hem isim olarak hem de zati eşyalarının sergileneceği bir bölüm olarak adının yaşatılması ve sergilenmesi de ayrıca planlanmaktadır. Aynı amaçla Sivas Adliyemiz içerisinde faaliyetine başladığımız çay bahçesi ve kafeteryamız da hakimlerimiz, savcılarımız, adliye çalışanlarımız, avukatlarımız ve vatandaşlarımızın hizmetine açılmış ve büyük bir memnuniyetle karşılanmıştır."ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim