• BIST 8718.11
  • Altın 2244.782
  • Dolar 32.3318
  • Euro 35.1637
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Cumhurbaşkanlığı'nın Bayrak Hassasiyeti: Hemen Değiştirildi

Cumhurbaşkanlığı'nın Bayrak Hassasiyeti: Hemen Değiştirildi
Zafer Burnu'ndaki Türk ve KKTC bayraklarının yıpranmış olduğunu ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ileten vatandaşın arzusu bir hafta sonra yerine getirildi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Zafer Burnu'ndaki Türk ve KKTC bayraklarının yıpranmış olduğunu görerek konuyu Cumhurbaşkanlığına ileten vatandaşın talebi sonrası bayraklar bir hafta içerisinde değiştirildi.

TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsünde yerli uydu projelerinde araştırmacı olarak görev yapan Oğuzhan Murat, Zafer Burnu ziyaretini ve sonrasındaki yaşadıklarını AA muhabirine anlattı. Ailesiyle hafta sonu tatili için KKTC'de bulunduklarını ve tarihi yerleri gezdiklerini belirten Murat, gezi kapsamında Zafer Burnu'nu da ziyaret ettiklerini söyledi.

DURUMU ERDOĞAN'A İLETTİLER

Zafer Burnu'nda bulunan Türk ve KKTC bayraklarının yırtılmış ve yıpranmış olduğunu gördüklerini, bu durumun kendilerini büyük bir üzüntüye sevk ettiğini ifade eden Murat, bayrakların fotoğrafını çektiğini, konuyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iletmeye karar verdiğini söyledi. Murat, "Cumhurbaşkanımızın bayrak konusundaki hassasiyetini bildiğimiz için bu konuyla ilgileneceğini düşündük." dedi.

KENDİSİNE DÖNÜŞ YAPILDI

Cumhurbaşkanlığının internet sitesinde bulunan "Cumhurbaşkanına Yazın" linkinden konuya ilişkin talebini ilettiğini belirten Murat, kısa süre içerisinde kendisine elektronik posta yoluyla dönüş yapıldığını dile getirdi. Cumhurbaşkanlığından, konuya ilgisinden dolayı teşekkür edilerek, KKTC makamları nezdinde gerekli girişimlerin yapıldığının bildirildiğini aktaran Murat, "Mailime birkaç gün sonra bir dönüş oldu. Bu konuyla ilgilenileceğini söylediler. 21 Mart'ta konuyla alakalı durumu açıkladılar ve bayrakların rüzgardan dolayı değiştirilemediğini, hava şartlarının kötü olduğunu söylediler." şeklinde konuştu.

"BİZİ ÇOK MUTLU ETTİ"

Murat, 22 Mart'ta aldığı bir başka elektronik postada bayrakların değiştirildiğinin belirtildiğini ifade ederek, "Bir maille Kıbrıs'taki bayrağımızın bir hafta içerisinde değiştirilmesi, Cumhurbaşkanımızla aramızda sadece bir mail olması ayrıca bizi çok mutlu etti. Yani Cumhurbaşkanımızın bu konuyla alakalı bir reaksiyon göstereceğini tahmin edebiliyorduk fakat bunun bir haftada olduğunu görmek bizi çok mutlu etti." diye konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim