• BIST 8990.32
  • Altın 2291.731
  • Dolar 32.3264
  • Euro 35.0657
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Müslüman halklar ortak çıkarlarından gündem oluşturmalı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Müslüman halklar ortak çıkarlarından gündem oluşturmalı
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Müslüman halkların hem tek tek ülkelerine hem de bir bütün olarak gruba hizmet edecek ortak çıkarlarından bir gündem oluşturmaları gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın, "Daily Sabah" gazetesi için kaleme aldığı "İstanbul'daki İİT Zirvesi'nin Ardından: Nasıl Tekdüze Olmadan Birlik Sağlanır" başlıklı yazısında, İstanbul'da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 13. İslam Zirvesi'nin "halklar arasında birlik ve dayanışma olmadan barış ve adaletin sağlanamayacağına" dair çok önemli bir fikir üzerine odaklandığını belirtti. 

Müslüman halkların, halihazırdaki sıkıntılarını aşmak ve gerçek potansiyellerini ortaya çıkarmak için hem tek tek ülkelerine hem de bir bütün olarak gruba hizmet edecek ortak çıkarlardan bir gündem oluşturmaları gerektiğini vurgulayan Kalın, "Tabii söylemesi, yapmasından daha kolay. Grup çıkarlarının herkese hizmet ettiği ve her bir üyenin endişeleriyle önceliklerinin hem grubu hem de üyelerini güçlendirecek bir şekilde ele alındığı bir ortak yaratmak son derece güç bir şey." ifadelerini kullandı.

İİT'nin de BM ve AB gibi uluslararası örgütlerin karşı karşıya kaldığı sorunları yaşadığına işaret eden Kalın, "Üye ülkelerin kendi sorunlarıyla ilgili lobi yapmaları doğaldır. Burada önemli olan, grup içindeki dayanışmayı, karşılığında her bir ülkeye yardımcı olacak şekilde güçlendirirken tek tek üyelerin çıkarlarını en yüksek düzeye çıkarmanın yollarını bulmak." değerlendirmesinde bulundu.

İstanbul'daki 13. İİT Zirvesi'nde ele alınan konuların uzun listesinin zaten iddialı bir gündem oluşturduğuna işaret eden Kalın, kendi açısından önem taşıyan her bir konunun ancak çeşitlilik içinde birlik anlayışıyla ele alındığında anlam ve çözüme ulaşacağını vurguladı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim