• BIST 9790.88
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Cumhurbaşkanlığı Himayesinde ’Merhamet’ Ve ’Adalet’ Temalı Kısa Film Yarışması

Cumhurbaşkanlığı Himayesinde ’Merhamet’ Ve ’Adalet’ Temalı Kısa Film Yarışması
Çekmeköy Belediyesi tarafından düzenlenen "merhamet" ve "adalet" temalı uluslararası kısa film yarışması, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde...

Çekmeköy Belediyesi tarafından düzenlenen "merhamet" ve "adalet" temalı uluslararası kısa film yarışması, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde yapılacak. Proje kapsamında Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v.) örnek hayatından yola çıkılarak çekilen, merhamet ve adalet temalı kısa filmler yarışacak.

Çekmeköy Belediyesi tarafından düzenlenen Merhamet ve Adalet Temalı Uluslararası Kısa Film Yarışması, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde yapılıyor. Proje kapsamında Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in örnek hayatından yola çıkılarak çekilen, merhamet ve adalet temalı kısa filmler yarışacak. Yarışmaya başvurular 8 Nisan 2016'ya kadar devam edecek.

Merhamet ve adalet duygularının hatırlatılmasının amaçlandığı projede dereceye girenlere, 12 Mayıs 2016 tarihinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle yapılması planlanan törende ödülleri takdim edilecek.

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, "Dünya barışına katkıda bulunmak amacıyla başlattığımız bu projenin Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından takdir görmesi ve projeyi himayelerine almaları bizi çok mutlu etti. Proje başlayalı henüz bir ay oldu ve çeşitli ülkelerden onlarca film başvurusu geldi" dedi.

BİRİNCİ SEÇİLEN FİLME 30 BİN TL ÖDÜL

Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleşen Çekmeköy Belediyesi Uluslararası Kısa Film Yarışması'nda; Türkiye'den Osman Sınav, Hasan Ali Yıldırım, Faysal Soysal, Mehmet Özgür, İran'dan Yönetmen Mecid Mecidi, Bosna'dan Yönetmen Şahin Sisic, Filistin'den Yönetmen Rashid Masharawi yer alıyor. Danışma kurulu ve ön eleme ekibini geçip, jüri tarafından değerlendirilerek dereceye girmeye hak kazanan filmlere ödülleri Mayıs ayı içerisinde düzenlenecek törende verilecek. Yarışma sonunda birinci seçilen filme 30 bin TL, ikinciye 20 bin TL, üçüncüye 15 bin TL, dördüncüden sonraki 17 filmin her birine 2 bin TL mansiyon ödülü verilecek.

Dünya barışı için merhamet ve adalet duygularını hatırlatmak isteyen her dilden, her dinden, her ırktan kişinin katılabileceği yarışmaya bir kişi birden fazla eserle başvurabilecek. 2013 yılı sonrasında yapılmış, merhamet ve adalet temasına işaret eden, dijital formatta kurmaca, animasyon, deneysel ve belgesel filmler yarışmaya dahil olabilecek. Filmler, jenerik dahil en fazla 15 dakika olacak. Başvurular www.merhametveadalet.com adlı web sitesinden online olarak alınacak ve yarışmacılar formu doldurduktan sonra filmlerini siteye yükleyerek yarışmaya katılmış olacaklar.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim