• BIST 8897.39
  • Altın 2240.294
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.0975
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Cumhurbaşkanlığı Halkla İlişkiler Başkanı Astarcı, Adana’da STK başkanlarıyla buluştu

Cumhurbaşkanlığı Halkla İlişkiler Başkanı Astarcı, Adana’da STK başkanlarıyla buluştu
Cumhurbaşkanlığı Halkla İlişkiler Başkanı İlker Astarcı, Adana'da Sivil Toplum Kuruluşu (STK) başkanlarıyla buluştu.

Cumhurbaşkanlığı Halkla İlişkiler Başkanı İlker Astarcı, Adana'da Sivil Toplum Kuruluşu (STK) başkanlarıyla buluştu.

'15 Temmuz'u unutmadık, unutturmayacağız" sloganıyla yola çıkan Astarcı, STK başkanlarıyla bir araya gelerek 15 Temmuz darbe girişimini ve etkilerini sinevizyon gösterisiyle anlattı. Programda konuşan Adana Valisi Mustafa Demirtaş, 15 Temmuz gecesinin tarihi bir dönüm noktası olduğunu belirterek, zor bir sürecin geride bırakıldığını ifade etti. Türkiye'nin, en kıymetli varlığı canından vazgeçerek tankların önüne yatan bir millete sahip olduğu için çok şanslı olduğunu vurgulayan Demirtaş, duruşu ve mücadelesi sebebiyle Türk milletine bir kez daha şükranlarını sunduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Halkla İlişkiler Başkanı Astarcı ise 15 Temmuz girişiminin nedenlerini, darbe girişimi gecesi yaşananları ve şehit ailelerinin hatıralarına ilişkin sunum gerçekleştirildi. Astarcı, dünyanın en büyük havalimanının yapımı, hızlı tren projeleri, Marmaray, köprüler gibi büyük projeler ve savunma sanayi alanında yapılan çalışmalarla dışa bağımlılığın yüzde 80'lerden yüzde 40'lara düşürülmesi gibi gelişmelerin, bu darbe kalkışmasına neden olduğunu vurguladı.

15 Temmuz darbe girişimi sürecinin, Çanakkale Zaferi benzerliğine vurgu yapan İlker Astarcı, o gece yaşananların tarihte ilk kez olacak örneklere sahne olduğunu kaydetti. Astarcı, ayrıca TBMM'nin bombalanması ve düşmanın ülke içinden çıkarak kendi milletine tankı, tüfeği çevirmiş olması yönüyle farklılıklar arz ettiğini de dile getirdi. Darbe gecesi yaşananları kendi hatıraları ile birlikte anlatan Astarcı, o gece hayatlarını kaybederek şehit olan kişilerin hayatlarından anekdotlar aktararak o insanların sıradan hayatlar yaşamadıklarını dile getirdi. Astarcı, son yıllarda yaşanan gelişmelerle ülke insanının öz güven ve cesaretinin daha da kuvvetlendiğini söyledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim