• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu UNESCO Kentinde Son Bulacak

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu UNESCO Kentinde Son Bulacak
UNESCO kenti Selçuk, bu yıl 52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun final ayağına ev sahipliği yapacak.

UNESCO kenti Selçuk, bu yıl 52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun final ayağına ev sahipliği yapacak. Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı, organizasyon için ilçede tüm hazırlıkların tamamlandığını kaydetti.

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından bu yıl 52.'si düzenlenecek olan Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, 24 Nisan'da İstanbul'da başladı. Dünyanın tek kıtalar arası bisiklet turu olan organizasyonda dünyaca ünlü sporcu ve takımların üst düzey mücadelesine sahne oluyor. Türkiye'nin en önemli spor organizasyonlarından biri olan ve etap güzergahındaki yerlerin tüm dünyaya tanıtılması açışından büyük öneme sahip olan Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, bu yıl Selçuk'ta son bulacak. 52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, 8 gün boyunca İç Anadolu, Akdeniz ve Ege Bölgesi'nde devam edecek. Organizasyon 1 Mayıs Pazar günü Selçuk'ta düzenlenecek kapanış etkinliği ile son bulacak.

ETABIN UZUNLUĞU 201,7 KİLOMETRE

52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun Marmaris'ten başlayıp Selçuk'ta tamamlanacak olan etabın uzunluğu ise 201,7 kilometre. İstanbul-İstanbul etabıyla başlayan zorlu yarış, 8 günde geçilecek 8 farklı etabın ardından 1 Mayıs Pazar günü UNESCO kenti Selçuk'ta sona erecek. Ekipler, ikinci etap için Kapadokya'ya geçecekler. Organizasyonda 16 takımdan 128 sporcu yer alırken, 8 etap sonunda toplam bin 265,7 kilometre yol kat edilmiş olacak.

1. ETAP PRZEMYSLAW NIEMIEC'İN

52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nda farklı ülkelerden her biri en az 5, en fazla 8 takımdan oluşan 11 profesyonel takım yer alıyor. Turda yaklaşık 88 sporcu mücadele edecek. İlk etaba toplam 123 sporcunun katıldığı ve 129,2 kilometre süren İstanbul-İstanbul etabın kazananı Lampre Merida takımından Polonya asıllı Przemyslaw Niemiec oldu.

120 ÜLKEDE YAYINLANACAK

120'nin üzerinde ülkede, ulusal ve uluslararası kanallarda canlı ve banttan yayınlanacak yarışmalar, geçtiğimiz yıl 8 günde 190 ülkede 183 saat uluslararası yayın ile 588 milyon potansiyel haneye erişim rakamına ulaşmıştı. 52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun Selçuk'ta final yapacak olmasının kent açısından büyük önem taşıdığına dikkat çeken Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı, Selçuk ilçe merkezinde yapılacak büyük ödül töreni için belediye olarak tüm hazırlıkların tamamlandığını kaydetti.

"HEYECANLI VE MUTLUYUZ"

UNESCO kenti Selçuk'un böylesine dev organizasyonun adresi olmasından dolayı son derece mutlu olduklarını belirten Başkan Bakıcı, "Selçuk, sahip olduğu değerleriyle Türkiye içerisinde çok özel kentlerden birisi. Birçok önemli organizasyon ile dünyaya örnek bir ilçe olduğunu gösteren Selçuk, bu kez 52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun finaline ev sahipliği yapacak. Çok heyecanlı ve bir o kadar da mutluyuz" dedi.

1. Etap sonuçları ise şöyle:

1. Przemyslaw Niemiec (Lampre - Merida), 129.2 kilometre 3 saat 10 dakika 18 saniye

2. José Gonçalves (Caja Rural - Seguros RGA) 11 saniye farkla

3. Marco Zanotti (Parkhotel Valkenburg) 16 saniye farkla

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu UNESCO Kentinde Son Bulacak

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu UNESCO Kentinde Son Bulacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim