• BIST 9079.97
  • Altın 2323.714
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.949
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Cumhurbaşkanlığı bisiklet turu

Cumhurbaşkanlığı bisiklet turu
Cumhurbaşkanı Gül, Köşk İçi Basın Turu'na katıldı...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun, 7 gün boyunca Türkiye'nin en güzel sahillerinde ve şehirlerinde yapıldığına işaret ederek, "130'a yakın ülke televizyonları günde iki saat canlı olarak bu turu veriyorlar, TRT ve EuroSport'un işbirliğinde. Ayrıca her gün EuroSport'ta en azından bir saat özetler sunuyor. Dolayısıyla Türkiye'nin tanıtımını bundan daha güzel yapan başka bir şey düşünemiyorum"  dedi.

Gül, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu tanıtımı kapsamında Çankaya Köşk'ü içinde düzenlenen "Köşk İçi Basın Turu"nda pedal çevirdi. Gül'e Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Cumhurbaşkanlığı Koruma Başkanı Osman Çangal, Cumhurbaşkanı Başyaveri Kurmay Albay Bekir Furkan Özdaban, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Dünya Bisiklet Birliği Başkanı Brian Cookson, Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, yönetim kurulu üyeleri ve gazeteciler de eşlik etti. 

Köşk'ün tören alanında başlayan yarıştan önce Gül, katılımcılarla anı fotoğrafı çektirdi. Gül, yaklaşık 750 metrelik parkurdaki yarışa birinci sırada başladı. Yarışmayı birinci bitiren Gül, madalyasını Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'tan aldı. 

Gül, diğer katılımcılarla görüntü verdikten sonra açıklamalarda bulundu. Yokuş yukarı bisiklet sürmenin zor olduğuna işaret eden Gül, "Bisiklet faaliyetinin 50. yılı olması başlı başına büyük başarı. Daha önceki cumhurbaşkanları tarafından başlatılan 50 yıl önce, bu sene 50'ncisi olacak Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun başlangıcını ve tanıtımını yapıyoruz" diye konuştu. 

Bir spor faaliyetinin 50 yıldır istikrarlı bir şekilde yapılmasının önemine işaret eden Gül, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanı olduktan sonra her seferinde ya turun başlangıcında veya bitiminde muhakkak hep oldum. Şundan dolayı, tabii ki bunun bir spor faaliyeti olması başlı başına her türlü desteği hak eder. Ama Türkiye'nin tanıtımına olağanüstü, çok büyük bir katkı sağlayan bir turnuva. 7 gün boyunca Türkiye'nin en güzel sahillerinde, şehirlerinde bu tur yapılıyor ve dünyada 130'a yakın ülkenin televizyonları günde iki saat canlı olarak bu turu veriyorlar, TRT ve EuroSport'un işbirliğinde. Ayrıca her gün EuroSport'ta en azından bir saat özetler sunuluyor. Dolayısıyla Türkiye'nin tanıtımını bundan daha güzel yapan başka bir şey düşünemiyorum."

Ege, Marmara sahilleri, İstanbul, İzmir ve Antalya'nın, mevsimin en güzel olduğu dönemde saatlerce dünyanın her tarafından izlendiğine dikkat çeken Gül, "Herhalde 100 milyonlarca dolar verilse böyle bir tanıtım yapılamaz. Onun için özel önem veriyorum. Tabii ayrıca bisiklet sporunu bu şekilde destekliyoruz ama bunun ötesinde bisiklet artık gelişmiş ülkelerde insanların bir hayat tarzı. Öyle ki, gidince görürsünüz, insanlar işine bisikletle gidiyor, geliyor. Mevkisi, makamı ne olursa olsun. Aynı zamanda sağlıklı yaşam için de bisiklet çok önerilen bir spor. Sporun da ötesinde bir hayat tarzı" değerlendirmesini yaptı. 

Bisiklet turunun başlangıcının, 50'inci yıl vesilesiyle Çankaya Köşkü'nde yapılmasının, tanıtım için önemine işaret eden Gül, Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç ile Uluslararası Bisiklet Federasyonu Başkanı Cookson'un da katılımcılar arasında olduğunu anımsattı ve turnuvanın başarılı geçmesi dileğinde bulundu. 

-"Köşk'te bisiklete ilk defa biniyorum" 

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Gül, "Cumhurbaşkanları için 'terleyen Cumhurbaşkanı' tanımı vardı. Terlediniz mi acaba" sorusuna "Bugün terlemedim herhalde. Terleyip terlemediğimi siz biliyorsunuz" yanıtını verdi. 

Köşk içinde daha önceden bisiklete binip binmediğine dair soru üzerine Gül, "Yok, Köşk'te bisiklete ilk defa biniyorum" dedi.

Tanıtım turuna katılanlarla hatıra fotoğrafı çektiren Gül, Dünya Bisiklet Birliği Başkanı Cookson'a plaket takdim etti. 

Gül, tanıtım turunun ardından Çankaya Köşkü'ndeki makamına yürüyerek gitmeyi tercih etti.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim