• BIST 9079.97
  • Altın 2320.484
  • Dolar 32.3655
  • Euro 34.9623
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Cumhurbaşkanı’nın Talimatıyla İşe Başladı Hayatı Değişti

Cumhurbaşkanı’nın Talimatıyla İşe Başladı Hayatı Değişti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 11 yıl önceki Kocaeli ziyaretinde işe alınması için talimat verdiği engelli Sadi Hancı, işe başladığı rehabilitasyon...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 11 yıl önceki Kocaeli ziyaretinde işe alınması için talimat verdiği engelli Sadi Hancı, işe başladığı rehabilitasyon merkezinde hayatı değişti.

Kocaeli'de yaşayan ve küçük yaşta yapılan yanlış iğne nedeniyle iki ayağını kaybeden Sadi Hancı (38), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2005 yılında Başbakan olduğu dönemde Kocaeli'de katıldığı bir törenle değişti. 2005 yılındaki törende o dönem Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan'dan iş bulma konusunda destek isteyen Hancı, daha sonda girdiği Kocaeli Büyükşehir'e bağlı Gülen Yüzler Engelliler Mesleki Rehabilitasyon ve İş Merkezi'nde çalışmaya başlayarak yeni bir hayata adım attı.

"DERDİMİ DİNLEMEDEN Mİ GİDECEKSİNİZ BAŞBAKANIM?"

2005 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TOKİ açılışı için Kocaeli'ye geleceğini öğrenen Hancı, son bir ümitle ve bin bir güçlükle tören alanına gitmiş. Açılışın ardından aracına binmeye hazırlanan Erdoğan, çevresindeki vatandaşlara, "Ben gidiyorum, benden bir isteğiniz var mı?" diye seslenmiş. Bunu fırsat bilen Hancı, "Derdimi dinlemeden mi gideceksiniz Başbakanım?" diye seslenmiş.

10 GÜN İÇİNDE İŞE BAŞLADI

Yaşadığı anları anlatan Hancı, o günün kendisi için dönüm noktası olduğunu söyledi. 27 yaşında olduğunu ve iş aradığını söyleyen engelli gencin hayat hikayesini dinleyen Erdoğan ile yanında bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu engelli gençle yakından ilgilenmişti, iş bulması için yardım edeceklerini sözü vermişlerdi. Uzun ve sıkıntılı yıllar geçiren engelli Hancı'nın o andan 10 gün sonra Başkan Karaosmanoğlu'nun talimatıyla 10 gün içinde Büyükşehir'e bağlı Gülen Yüzler Engelliler Mesleki Rehabilitasyon ve İş Merkezi'nde çalışmaya başlaması ise hayatının büyük oranda değişmesini sağladı.

36 ENGELLİ ARKADAŞIYLA ÜRETİME KATKI SAĞLIYOR

Büyükşehir Belediyesi Gülen Yüzler Engelliler Mesleki Rehabilitasyon ve Kalıcı İş Merkezi'de, engelli arkadaşları ile birlikte ürettikleri ürünlerle ekonomiye katkı sağlayan Hancı, hem para kazanıyor hem de sosyalleşme imkanı buluyor. Zihinsel, bedensel ve işitme engelli 36 vatandaşın çalıştığı merkeze çalışmaya devam eden Sadi Hancı, evine ekmek götürdüğü için mutlu olduğunu dile getirdi.

HAYATA "GÜLEN YÜZLER" İLE BAKIYOR

Yaklaşık 11 yıldır Gülen Yüzler'de çalışan Sadi Hancı, "Geçen zaman içinde evlenip yuva kurdum. Engelli olmayan eşim Türkan Hanım ile 8 yıl önce hayatımı birleştirdim. Bugün 6 yaşında Rabia adını verdiğim bir kızım ve mutlu bir yuvam var. "Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başkanımız Karaosmanoğlu'ndan Allah razı olsun. Kendisi sayesinde ümidim kırılmışken hayata bağlandım, Gülen Yüzler'de çalışmaya başlayıp, evime ekmek getirmeye başladım. Engellilere de tavsiyem hayata küsmemeleri. Kendilerini bir kenara atıp hayattan soyutlanmamaları. Hayata "Gülen Yüzler" gibi gülmemiz lazım. Her engellinin yapabileceği bir şeyler vardır. İstersek her şeyi başarabilecek güçteyiz" dedi.

"CUMHURBAŞKANIMIZ BENİ DUYDU"

Cumhurbaşkanı ile tanışma anını anlatan Hancı, "Ben seslenince Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan ve Başkanımız Karaosmanoğlu beni duydular. Kendileri kimin seslendiğini sorunca, önümdeki bütün insan kalabalığı çekildi ve göz göze geldik. Sonra yanına geldim. Durumumu sordular. Hastalığımın nedenini sordular. Çok yakından ilgilendiler benimle. Yaklaşık 10 dakika konuştular. Evimi geçindirmem gerektiğini söyledim. 27 yaşında olduğumu ve iş aradığımı ifade ettim. Kendileri de sen çalışmak istiyorsan bizim de görevimiz sana iş vermek dedi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun talimatıyla 10 gün içinde de Gülen Yüzler'de işe başladım. Ümidim kırılmışken hayata bağlandım, evime ekmek getirmeye başladım" diye konuştu.

"İSTERSEK HER ŞEYİ BAŞARABİLİRİZ"

Birkaç sene sonra da evlendiğini ifade eden Hancı, "Eşimi annem bir akraba ziyaretinde görmüş ve beğenmiş. Kısa sürede evlendik. Eşimin benim gibi bir engeli de yok. Engeller bedende değil yürektedir. Allah razı olsun ondan. Çok mutluyuz. Bir çocuğumuz oldu. İsmini Rabia koyduk. Engellilere de tavsiyem hayata küsmemeleri. Kendilerini bir kenara atıp hayattan soyutlamamalı. Hayata "Gülen Yüzler" gibi gülmemiz lazım. Her engellinin yapabileceği bir şeyler vardır. İstersek her şeyi başarabilecek güçteyiz" ifadesini kullandı.

"YETERKİ GÖNÜLLER BİR OLSUN"

Sadi Hancı'nın annesi Süheyla Hancı da genç yaşta eşini kaybettikten sonra oğullarının engelli olmasına rağmen evi geçindirmek için çabaladığını ifade ederek şöyle konuştu:

"Oğlum o dönemde iş bulmak için çok uğraştı. İşe girince hem kendisi, hem de biz rahat ettik. İş bulduktan sonra da evlendirmek istedim. Hep Allah'tan engelsiz biriyle evlendirmek için dua ederdim. Allah da bize gelinimi nasip etti. Oğlumun pazarlarda, alışverişte zorlandığını gördüğümde çok üzülüyordum. Ben de yaşlandım. Artık içim çok rahat."

Sadi Hancı'nın 8 yıllık eşi Türkan Hancı ise çok mutlu bir hayatlarının olduğunu ifade ederek, "Engeller önemli değil, yeter ki gönüller bir olsun" sözleriyle duygularını ifade etti.

Cumhurbaşkanı’nın Talimatıyla İşe Başladı Hayatı Değişti

Cumhurbaşkanı’nın Talimatıyla İşe Başladı Hayatı Değişti

Cumhurbaşkanı’nın Talimatıyla İşe Başladı Hayatı Değişti

Cumhurbaşkanı’nın Talimatıyla İşe Başladı Hayatı Değişti

Cumhurbaşkanı’nın Talimatıyla İşe Başladı Hayatı Değişti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim