• BIST 9107.38
  • Altın 2324.495
  • Dolar 32.3598
  • Euro 34.9656
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Cumhurbaşkanına Hakaret Suçundan Hakim Karşısına Çıktılar

Cumhurbaşkanına Hakaret Suçundan Hakim Karşısına Çıktılar
Ankara'da tren garında yaşanan patlamayı Zongultak'ta protesto ettikleri sırada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettikleri iddiasıyla yargılanan...

Ankara'da tren garında yaşanan patlamayı Zongultak'ta protesto ettikleri sırada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettikleri iddiasıyla yargılanan KESK ve Kollektif Üyeleri Zonguldak Adliyesi'nde hakim karşısına çıktı.

Zonguldak Adliyesi 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada aralarında memur, sendikacı, öğrenci ve emeklilerin de bulunduğu KESK ve Kollektif Üyesi 9 tutuksuz sanık hakim karşısına çıktı. Tutuksuz sanıkları savunan Ankara Barosu'na kayıtlı avukatlar da duruşmada hazır bulundu. Mahkeme başkanının kimlik tespitinin ardından ifade veren sanıklar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şahsına hakaret etmediklerini ifade etti. Sanıklardan Funda Ayan ve Hakan Dilbaz ise mazeret göstererek duruşmaya katılmadı.

Sanık avukatlarından Şerif Özgür Urfa ise "TCK'nın 299. Maddesi Anayasaya ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne aykırıdır. Bu sebeple Anayasa Mahkemesi'ne başvuruda bulunulmasını talep ediyorum. Mahkeme aksi kanaatte ise mevcut başvuruların sonuçlarının beklenilmesini talep ediyorum. Müvekkillerim ve diğer sanıklar düşünce ve ifade hürriyetlerini kullanmışlardır. Bu kadar korkunç bir katliamdan sonra ölümü değil yaşamayı savunmak için bir araya gelmiş yetkililerden sorumluların bulunması taleplerini dile getirmiş, siyasilerin sorumluluklarını hatırlatmışlardır" dedi.

Tutuksuz sanıklar Zülfikar Ali Samsum, Zuhal Engiz, Suna Altındaş, Bekir Atay, Recep Adıgözel, İsmail Yıldız ve Hüseyin Karadağ suçlamaları kabul etmezken emniyetteki ifadelerini tekrar ettiklerini belirtti. Tutuksuz sanıklardan Recep Adıgözel, üç sayfalık yazılı savunmayı hakime sunarak beraatini talep etti.

'Cumhurbaşkanına Hakaret" suçundan yargılanan tutuksuz sanıklardan bazıları, Ankara'daki patlama sırasında yaşananlara tanık olduklarını ifade etti. Cumhuriyet Savcısı'nın hazırladığı iddianameye göre bir ila dört yıl hapis cezası ile cezalandırılması istenen sanıklar, duruşma sırasında emniyet tarafından çekilen fotoğraflarda kendilerini teşhis edemedi.

Mahkeme, sanıkların görüntülerinin yer aldığı videolardaki konuşmaların dökümlerinin hazırlanması için bilirkişi talep ederken, duruşma da ileri bir tarihe ertelendi.

Tutuksuz yargılanan sanıklar, duruşma çıkışında alkışlar ve sloganlar eşliğinde karşılandı.

Büro Emekçileri Sendikası Genel Başkanı Fikret Arslan da adliye önünde basın açıklaması yaparken, sanık avukatlarından Şerif Özgür Urfa da duruşma hakkında açıklamada bulundu.

10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Garı kavşağında meydana gelen patlamada 109 kişi hayatını kaybetmişti. Olaydan sonra Zonguldak'ta basın açıklaması yaparak patlamayı protesto eden sanıkların, protesto sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettikleri suçlamasıyla haklarında dava açılmıştı.

Cumhurbaşkanına Hakaret Suçundan Hakim Karşısına Çıktılar

Cumhurbaşkanına Hakaret Suçundan Hakim Karşısına Çıktılar

Cumhurbaşkanına Hakaret Suçundan Hakim Karşısına Çıktılar

Cumhurbaşkanına Hakaret Suçundan Hakim Karşısına Çıktılar

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim