• BIST 8718.11
  • Altın 2245.336
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1889
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Cumhurbaşkanı yargı ve meclis denetimine açılıyor

Cumhurbaşkanı yargı ve meclis denetimine açılıyor
İstanbul'da hemşehrileriyle bir araya gelen AK Parti İstanbul Milletvekili Azmi Ekinci, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle cumhurbaşkanının yaptıklarının...

İstanbul'da hemşehrileriyle bir araya gelen AK Parti İstanbul Milletvekili Azmi Ekinci, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle cumhurbaşkanının yaptıklarının yargı ve meclis denetimine açıldığını söyledi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Azmi Ekinci, Ümraniye'de Doğu ve Güneydoğulu hemşehrileriyle bir araya geldi. Ümraniye Nikah Salonu'nda gerçekleşen akşam yemeğinde hemşehrileriyle bir araya gelen Azmi Ekinci'ye belediye başkanı Hasan Can da eşlik etti. Birlikte yenilen yemeğin ardından konuşan Başkan Can ile Azmi Ekinci, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlattı.

Programda ilk olarak söz alan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, "Bu akşam bir muhabbet yemeğidir. Bir kardeşlik sofrasıdır. Bizleri kırmayıp geldiğiniz için teşekkür ediyorum. 16 Nisan Türkiye'nin istikrarının daha güçlü olacağı, istikbale daha güçlü gideceği bir Türkiye'yi hep beraber kuracağız. 16 Nisan'da bu kararınız "evet" mührüyle daha güçlü olsun" diye konuştu.

16 Nisan'da çıkacak sonucun sadece Türkiye'nin değil İslam aleminin de kaderini etkileyeceğini söyleyen AK Parti İstanbul Milletvekili Azmi Ekinci, "16 Nisan'da bir seçime gidiyoruz. Bu seçim sadece Türkiye'nin 80 milyonunun değil, 1.8 milyar İslam aleminin kaderini belirleyecek bir seçim olacak. Bu seçim bugüne kadar yapılmış seçimlerin toplamından daha önemlidir. Dünyada demokratik sistemlerde devletler yasama, yürütme ve yargı üzerine kurulur. Ama Türkiye farklıdır. Türkiye'de dördüncü bir kuvvet vardır. Hepsinden güçlüdür. Yasamayı da yürütmeyi de yargıyı da vesayet altına alır. Bu güç sırtını devlete dayamış, 25 yıl emekli olana kadar devletin parasından geçinen, halka hiçbir zaman hesap vermeyen 657 gibi bir kanunla kendisini koruma altına alan çıkar grupları, ideolojik gruplar şeklindeki oligarşidir. Azınlık güçlerin devleti ele geçirmesi demek" dedi.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi hakkında konuşan Ekinci, "İhanet hariç cumhurbaşkanının hiçbir kararı denetime açık değil. Biz ne yapıyoruz, cumhurbaşkanı ve cumhurbaşkanı yardımcılarının aldıkları tüm kararlar Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin denetimine açık olacaktır. Yargının yargılamasına açık olacaktır. HSYK denilen bu yapının üye sayısını 22'den 13'e düşürüyoruz. 7 tanesini Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde seçiyoruz. 6 tanesini cumhurbaşkanı seçecek" açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı yargı ve meclis denetimine açılıyor

Cumhurbaşkanı yargı ve meclis denetimine açılıyor

Cumhurbaşkanı yargı ve meclis denetimine açılıyor

Cumhurbaşkanı yargı ve meclis denetimine açılıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim