• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

"Cumhurbaşkanı James Bond'un çantası gibi kendi kendini imha etti"

"Cumhurbaşkanı James Bond'un çantası gibi kendi kendini imha etti"
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Manisa Milletvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'den ayrılırken Anayasa Mahkemesi...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Manisa Milletvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'den ayrılırken Anayasa Mahkemesi kararı hakkında söylediği sözlerle kendi kendini imha ettiğini söyledi. Özel, James Bond'un çantasının kendi kendisini iki dakikada imha ettiği gibi Cumhurbaşkanı'nın da bu sözlerle iki dakikada kendini imha ettiğini ifade etti. Özel, "Ümit ederiz, Afrika'ya giderken söyledikleri, o söyledikten sonra Türkiye'de olanlar, Afrika gezisi, o gezide başına gelenler Cumhurbaşkanı'nın aklını başına getirmiştir." dedi.

Özel, Cihan Haber Ajansı muhabirine konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Afrika'ya gitmek için Türkiye'den ayrılırken bilerek, kasten "Buralar biraz karışacak" diyerek gittiğini hatırlatan Özel, "Giderayak Türkiye'yi karıştıracak şeyler söyledi. Anayasa Mahkemesi'ni tanımadığını, Anayasa Mahkemesi'nin kararına saygı duymayacağını ve uymayacağını söyledi. Aslında yargı kararları elbette tartışılabilir ama Cumhurbaşkanı'nın bu karara devletin başı olarak uymayacağını ve saygı duymadığını söylemek son derece anlamlı. Aslında Cumhurbaşkanı bu yaklaşımı ile kendi kendini inkar etmektedir." şeklinde konuştu.

"CUMHURBAŞKANI İFADELERİNİ DÜZELTMEDİĞİ SÜRECE BİZİM İÇİN YOK HÜKMÜNDEDİR"

Anayasa Mahkemesi'nin eğer anayasa olmasa bir binadan ibaret olduğunu belirten Özel, "Cumhurbaşkanı eğer anayasa olmasa bir kişiden ibarettir. İkisine de gücünü veren ve ikisini de saygı duyulması gerektiğini ortaya koyan şey anayasanın kendisidir. Bugün Anayasa Mahkemesi'ni yok saymak, onu yok hükmünde görmek, anayasayı yok hükmünde görmek demektir. Dolayısıyla da kendisine verilen yetkileri ve kendisine duyulması gereken saygıyı, görevlerini, yetkilerini ve anayasanın kendisine verdiği bütün gücü inkar etmek demektir. Sayın Cumhurbaşkanı'nın tavrı şu. Eskiden James Bond filmlerinde bir tane çanta olurdu ve derdik ki "Bu çanta iki dakika içerisinde kendi, kendini imha edecek." Sayın Cumhurbaşkanı Türkiye'den ayrılırken söylediği sözlerle iki dakika içinde kendi kendini imha etmiştir. Gücünü, yetkisini anayasadan alan birisinin, anayasanın güç ve yetki verdiği bir kurumu yok sayması, kendisini yok sayması demektir. Sayın Cumhurbaşkanı'nın ifadeleri ile Anayasa Mahkemesi'nin kararı, dolayasıyla anayasa ve kendisi yok hükmündedir. Cumhurbaşkanı bu söylediklerini düzeltmediği takdirde bizim içinde yok hükmündedir, hiç hükmündedir. James Bond'un çantası gibi, kendi kendisini yok etmiştir. Bu fevkalade hazin bir durumdur. Türkiye içinde, hukuk devleti açısından da Türkiye'nin ve dünyanın demokrasi açısından da son derece hazin bir durumdur." diye konuştu.

"ÜMİDİMİZ AFRİKA'DA AKLININ BAŞINA GELMESİ"

Özel, şöyle devam etti: "Afrika'ya gidişiyle, Afrika'da geçirdiği süreyle, Afrika'da başına gelenlerle, bizim bir tek beklentimiz var. Cumhurbaşkanı'nın Afrika'da aklının başına gelmesidir. Biz yurt dışından döndüğünde, ülkeye geldiğinde sanki o giderken söylediklerini söylememiş ve geçmişte yaptıklarını yapmamış gibi davranan bir Cumhurbaşkanı ile karşılaşmayı çok ümit ederiz. Ümit ederiz, Afrika'ya giderken söyledikleri, o söyledikten sonra Türkiye'de olanlar, Afrika gezisi, o gezide başına gelenler Cumhurbaşkanı'nın aklını başına getirmiştir. Ümit ederiz bundan sonraki süreçte Cumhurbaşkanı yemine sadık kalır, namusu ve şerefi üzerine ettiği tarafsızlık yeminine uyar. O yeminine uyarsa bizde ona saygı duyarız. O bu kafayla gitmeye devam ederse bu vakitten sonra saygı görmesi, bir Cumhurbaşkanı olarak tanınması, Cumhurbaşkanı olarak söylediği sözlerinin ağırlığının olması mümkün değildir. Cumhurbaşkanı giderayak kendini bitirmiştir. Afrika'dan döndüğünde ümit ederiz aklı başına gelir. Gelirse gelir, gelmezse bundan sonra Cumhurbaşkanı eski günlerini de arar Türkiye'de."Cihan

"Cumhurbaşkanı James Bond'un çantası gibi kendi kendini imha etti"

"Cumhurbaşkanı James Bond'un çantası gibi kendi kendini imha etti"

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim