• BIST 9079.97
  • Altın 2310.66
  • Dolar 32.3382
  • Euro 35.0737
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Katılımıyla İzmir’e Fidanlar Dikildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Katılımıyla İzmir’e Fidanlar Dikildi
Dünya Ormancılık Günü kutlaması kapsamında gerçekleşen "5 bin köye 5 bin orman" projesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı bağlantıyla...

Dünya Ormancılık Günü kutlaması kapsamında gerçekleşen "5 bin köye 5 bin orman" projesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı bağlantıyla katılmasıyla İzmir'de coşkulu bir şekilde başlatıldı.

Dünya Ormancılık Günü kutlaması ve fidan dikimi kapsamında Türkiye'nin çeşitli illerinde eş zamanlı gerçekleştirilen "5 bin köye 5 bin orman" projesi Buca Kırıklar mahallesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı bağlantısıyla başlatıldı.

GÜVENLİK TARAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'dan canlı bağlantı ile katılacağı tören öncesi patlayıcı madde imha timi ve arama köpekleri ile alanda güvenlik kontrolü yapıldı. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı bağlantıyla katılımının yanı sıra İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal, AK Parti İzmir milletvekili Hamza Dağ ile Necip Kalkan, AK Parti Genel Merkez Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Rifat Sait, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican başta olmak üzere orman köylüleri, öğrenciler ile ağaç ve orman sevdalısı binlerce İzmirli katıldı.

"BU TOPRAKLARIN BEDELİNİ ÖDEDİK"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı öncesi konuşan İzmir Valisi Mustafa Toprak, havanın kalitesini korumanın en önemli aracının ağaç ve yeşillik olduğunu ifade ederek, "Eğer ormanların kalitesini artırabilir ve koruyabilirsek kaliteli yaşamamız için gerekli koşulları geliştirmiş olacağız. Biz bir taraftan orman mevcudiyetini korurken bir taraftan bu ortam içinde vatandaşlarımın ayakta kalması, üretimi açısında ormanı onların gelirine engel olan bir davranış değil, onların işini takviye eden bir çalışma ortaya koymamız lazım. Bu bir hasımlık değil bilakis bir hısımlık içeriyor. Birlikte ormanlarımızı gelecek nesillere bırakmalıyız" dedi.

Kurtuluş Savaşı, Milli Mücadele döneminde halkın çok sıkıntı yaşadığına dikkat çeken Vali Toprak, şöyle konuştu: "Elimizde hiç imkan yoktu ama Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde tüm yokluklara rağmen insanlarımız birlik ve beraberlikle kenetlendi. Ve topraklara akan şehitlerimizin kanları karşılığında huzur içinde yaşamanın emanetini aldık. Bu emaneti geleceğe iyi bir şekilde devretmek zorundayız. Bu toprakların bedelini ödedik. Bu ülkeyi geleceğe taşımak için ant içmişsek, çevremize yeşile ortama da gelecek nesillere de iyi bir çevre toprak bırakma sorumluluğundayız."

"SOKAKTA TERÖR HAREKETİNE MÜSAADE ETMEYİZ"

Vali Toprak, vatandaşların 5 bin köye 5 bin orman projesi sürecinde İzmir'de 159 köye, Ege bölgesinde 290 yerleşim birimine 236 bin fidan ile 143 bin fidan aşılamasını kazandıracaklarını ifade etti. Vatandaşların nevruz bayramını kutlayan Vali Toprak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yanlış odağın terör bakışının bu gibi günleri etkisi altına almasına ve nevruz gibi ulvi kadim geçmişimizde güzelliklerimizin terörle anılmasına, sokaklarda terör hareketi yapmasına müsaade etmemiz mümkün değil. Bu gün baharın başlangıcı kabul edilen bu nevruz gününün hayırlara vesile olmasını şiddetten hain fikirlerden uzak olmasını diliyorum."

ALTI BİN 700 DEFNE, BİN 300 ZEYTİN FİDANI

İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal da son yıllarda insanı ve yöre halkını merkeze koyan, hasım değil hısım olan bir anlayışla çalışmalarını yürüttüklerini belirterek şunları söyledi: "Bakanlığımız hükümet programına da giren 5 bin köye 5 bin orman projesini hayata geçirmiş olup, bu proje kapsamında gelir getirici türle ağaçlandırma çalışmaları yapılarak hem orman varlığımız hem de o yöre de yaşayan halkımızın gelirinin arttırılması hedeflenmektedir. Bu çalışma kapsamında dikilen fidanların dikim dahil üç yıllık bakımı tarafımızdan yapılmakta, daha sonra o yörede yaşayan hane halkına kura ile dağıtılmaktadır. Bu proje kapsamında 2015-19 tarihleri arasında ilimizde 175, bölgemizde toplam 301 köyümüzde bu çalışma tamamlanmış olacaktır."

Törenin ardından 60 hektar alana 6 bin 700 defne, bin 200 zeytin ağacı fidanı protokol üyeleri, öğrenciler ve orman köylüleri tarafından dikildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Katılımıyla İzmir’e Fidanlar Dikildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Katılımıyla İzmir’e Fidanlar Dikildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Katılımıyla İzmir’e Fidanlar Dikildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Katılımıyla İzmir’e Fidanlar Dikildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim