• BIST 9118.67
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla Fetih coşkusu Yenikapı'da

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla Fetih coşkusu Yenikapı'da
İstanbul'un Fethi'nin 563. yılı, Yenikapı'da dev bir organizasyonla kutlanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın da katılacağı törene bir milyon kişinin katılması bekleniyor.

29 Mayıs Pazar günü İstanbul Yenikapı Miting Alanı tarihi günlerden birine tanık olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da katılacağı törenle İstanbul'un Fethi'nin 563. yılı kutlanacak.

563 KİŞİLİK MEHTERAN KONSERİ

Etkinlikler kapsamında, 563 kişilik TSK Mehteran Birliği konser verecek, "Türk Yıldızları" timi gösteri sunacak.

Havai fişek gösterisinin de ayrı bir renk katacağı etkinlikler için miting alanına "dünyanın en büyüğü" olduğu ifade edilen 3D mapping sahnesi kuruldu.

Sahne için tasarlanan özel gösteride, gerçek çekim, 3D animasyon, gerçek boyutlu gemi modelleri, büyük boyutlu dönem toplarının modelleri ve tiyatral gösteri entegrasyonu ile Fetih yeniden canlandırılacak.

Dönemin kıyafetleri, kullanılan araç-gereçler, silahlar ve zırhlar titiz bir çalışmayla yeniden üretildi ve bu kutlama için bir araya getirildi.

1 MİLYON KİŞİ İÇİN HAZIRLIK

Alanda, 1 milyon katılımcı için yaklaşık bin 200 kişilik ekiple hazırlıklar sürüyor. Etkinlik günü seyirciler, 150 kapıdan alana girebilecek. Alanda, 2 çadır hastane, 10 sağlık noktası, 70 ambulans, 600 sağlık personeli, 6 mescit, 6 noktada mobil tuvalet ve şadırvan, 20 su dağıtım noktası, gösterinin izlenebilmesi için 9 dev ekran bulunacak.

İstanbul surları formunda yaklaşık 4 bin 400 metrekarelik 3D mapping sahne yapıldı. Sahnede 540 metrekarelik bir led ekran, sis, alev ve pyroteknik malzemesi yer alacak. Yine hidrolik platformlarla hareket eden 3 boyutlu toplar da bulunacak.

500 kişilik oyuncu kadrosu, 3D mappinge paralel olarak sahnede fethi canlandıracak.

Gerçek boyutlarda bir Osmanlı kadırgası, 3D mapping gösteriye entegre olarak, leventler tarafından sahnede çekilecek.

5 DİLDE YAYIN

Etkinlik 18 kamerayla canlı yayınlanacak. İşaret dilinin yanı sıra İngilizce, İspanyolca, Arapça, Fransızca ve Rusça da yayın yapılacak.

Tören, 8 profesyonel fotoğrafçıyla fotoğraflanacak. Protokol bölümünde yabancı misafirler için simültane sistem kurulacak.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim