• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Selahattin Demirtaş'a zöür yanıtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Selahattin Demirtaş'a zöür yanıtı
Diyarbakır'da HDP mitingine düzenlenen saldırının ardından, telefonla ulaşmaya çalıştığı Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş'ın "Beni niye arıyorsun, halktan özür dile" sözlerine yanıt Cumhurbaşkanı Erdoğan yanıt verdi.

Diyarbakır'da HDP mitingine düzenlenen saldırının ardından, telefonla ulaşmaya çalıştığı Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş'ın "Beni niye arıyorsun, halktan özür dile" sözlerine yanıt veren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Dün Diyarbakır'da iki vatandaşımız öldü. Asla tasvip etmeyeceğimiz bir olay gerçekleşti. Dün eşbaşkana ulaşmaya çalıştım. Açıklma yapıyor, benden değil vatandaşlarımızdan özür dile diye. Ben değil  sen  özür dile" dedi.

Erdoğan, "6-7 Ekim olaylarında Kürt kardeşlerimizi öldüren sendin. Bizim siyasi hayatımızda kan yoktur. Senin kimliğin belli. Bütün güvenlik güçlerimiz bu olayın incelemesini yapıyorlar" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ağrı'da halka seslendi.

Erdoğan'ın konuşması özetle şöyle:

İnşallah yakında Ağrı doğalgazla buluşuyor. Soruyorum sizlere, 12 yıl önce Ağrı'da üniversite olacak deseler inanır mıydınız? Biz geldik 76 üniversite vardı, şimdi 193 üniversite var.  Yeni hizmetlerle  Ağrı'yı 2023 dönemine hazırlamaya devam edeceğiz.

Yalancının torbası hep deliktir diye bir laf vardır. Bu seçim torbası delik yalancıların seçimine döndü. Anamuhalefetin genel başkanı vvatler verir, bizim yaptığımız işleri söyler. Eş başkanların partisi demokrasiyi, barışı dilinden düşürmez ama bölgede milleti canından bezdirir.

HDP mitinginde meydana gelen patlama

Dün Diyarbakır'da iki vatandaşımız öldü. Asla tasvip etmeyeceğimiz bir olay gerçekleşti. Dün eşbaşkana ulaşmaya çalıştım. Açıklma yapıyor, benden değil vatandaşlarımızdan özür dile diye. Ben değil  sen  özür dile. 6-7 Ekim olaylarında Kürt kardeşlerimizi öldüren sendin. Bizim siyasi hayatımızda kan yoktur. Senin kimliğin belli. Bütün güvenlik güçlerimiz bu olayın incelemesini yapıyorlar.

‘Doğan Grubu'yla beraber yürüyorlar’

Bunlar Doğan Grubu'yla beraber yürüyorlar. Kimin ne olduğu ortada. Eşbaşkan dedikleri doğuda başka, batıda başka. Doğan Medyası ilk günden beri bunlarla birlikte hareket ediyor. Biz milletimizle birlite çarpışa çarpışa bu günlere geldik. Tuzakların üstünde bir tuzak var, kaderin üstünde bir kader var. İlk defa karşımızda bu kadar geniş bir cephe görüyoruz. Bir araya geleceğini asla düşünmeyeceğimiz birlikler bir araya geliyor.

‘Kürt vatandaşların üstünde baskı vardı’

Kürt kardeşlerimin üzerinde bir baskı vardı. Çözüm süreciyle bunları bir bir ortadan kaldırıyoruz. Boşaltılan köyleri, yaylaları yeniden şenlendirdik. Dindarlara yönelik baskılar vardı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim