• BIST 9645.02
  • Altın 2410.881
  • Dolar 32.5648
  • Euro 34.7004
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 21 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan MİT'e şok talimat!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan MİT'e şok talimat!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın köşke çıktığında verdiği ilk talimatın 'MHP'yi içeriden karıştırın' dediği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre MHP'den duyduğu rahatsızlığı her fırsatta dile getiren Erdoğan, MİT Başkanı Hakan Fidan'a "MHP içinde klik ve kaos oluşturmak üzere harekete geçin!" emri verdi.

Ortadoğu gazetesinde yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Köşk'e çıkarken ilk icraatının MİT'e MHP'yi içeriden karıştırma talimatı vermek olduğu öne sürüldü. Güvenilir kaynaklardan edinilen bilgiye göre Erdoğan, MİT Başkanı Hakan Fidan'a "MHP içinde klik ve kaos oluşturmak üzere harekete geçin!" emri verdi. Erdoğan Köşke çıkmadan bir gün önce de yakışıksız ve asılsız iddialarda bulunarak, MHP'yi hedefe koymuştu.

300820141457531562501_3.jpg

MHP, bir süre önce Meclis'ten geçirilen düzenleme ile MİT'in Erdoğan'ın çiftliği haline getirdiğine dikkati çekmiş, "ülke Mill” İstihbarat Cumhuriyeti'ne dönüşmekte, yeni bir paralel devlet ihdas edilmiş olmaktadır. Kişisel verileri, özel hayatın gizliliğini, iletişim ve basın özgürlüğünü koruyan diğer kanunlardaki hükümler MİT için geçersiz kalmıştır. Temel hak ve hürriyetleri hedef alan teklifi de Anayasa'ya aykırı hükümler bulunmaktadır" itirazında bulunmuştu.

MHP KORKUSU

Tayyip Erdoğan'ın MİT'e verdiği ileri sürülen talimat, AKP'ye ve kurmak istediği tek adam düzenine karşı en büyük engel olarak MHP'yi gördüğü şeklinde değerlendirildi. Erdoğan, hiç yeri ve lüzumu yokken Çankaya Köşkü'ne çıkmadan bir gün önce MHP'yi terörden ve şehit cenazelerinden nemalanmak gibi asılsız ve yakışıksız bir iddiayla suçladı. Erdoğan, "MHP yönetimi, Türkiye'nin hiçbir meselesine eğilmemiş, şehit cenazelerini istismar etmiş, terörün varlığını adeta kendi varlığına endekslemiştir.

Ancak terörün devamıyla var olabilen bir parti hiç kuşkusuz çözüm süreciyle de varlık zeminini kaybedecektir. MHP yönetiminin çözüm, sürecine, terörün sona erdirilmesine karşı çıkmasının sebebi de budur. Bu muhalefet tarzının da Türkiye'ye hiçbir faydasının olmadığı açıktır" sözleriyle daha Çankaya'ya çıkmadan gerginliği, çatışmayı ve bölünmeyi körüklemiş ve MHP'yi siyaset dışı bırakmak için her şeyi yapabileceğini göstermişti.

Erdoğan bir gün sonra da tarafsız olacağı, Anayasa, hukukun üstünlüğü ve demokrasiye bağlı kalacağına şerefi ve namusu üzerine yemin etti. Bu çelişkilerErdoğan'ın ettiği yemine bağlılığı konusunda daha ilk günden büyük ve derin endişeler oluşturdu. MHP kaynakları; bölücü hainlerle şeref masaları kurmakla övünen Erdoğan'ın MHP'den rahatsızlığının şaşırtıcı olmadığını ve bu durumun doğru yolda olduklarını açık biçimde ortaya koyduğunu belirtiyorlar.

MHP, OLACAKLARI BİLİYORDU

MHP yönetimi, bir süre önce MİT yasasında yapılan değişikliğe karşı çıkmış ve bu düzenlemenin MİT'i Erdoğan'ın çiftliği haine getireceğini söylemişti. MHP, "MİT'e olağanüstü yetkiler tanıyan, her maddesi ayrı arızalı ve sorunlu olan bu teklif yasalaştığı takdirde, Başbakan Erdoğan'ın dikta rejimi tesis etme çabalarında önemli bir adım atılmış olacaktır. Görüldüğü gibi, kendini devletin yerine koyan AKP tarafından birçok devlet kurumuna yapıldığı gibi MİT de dönüştürülerek tamamen Başbakan'a bağlanmakta, teşkilat devlet içinde devlet mertebesine çıkarılmaktadır. Böylece Türkiye'nin en hayat” kurumlarından biri, siyaset aracı ve Erdoğan'ın çiftliği haline getirilmektedir.

MİT Müsteşarı, Başbakan'ın ve çiftliğin kahyası, MİT mensupları da ırgat, rençber ve yanaşma durumuna sokulmaktadır. Yeni teklif, MİT Kanunu'nu diğer yasalardan daha üstün kılmakta, ona bütün yasaların üzerinde, adeta anayasal bir konum kazandırmaktadır. MİT, Mill” İstihbarat Cumhuriyeti'ne dönüşmekte, yeni bir paralel devlet ihdas edilmiş olmaktadır. Teklifte yer alan 'Bu kanun ile diğer kanunlarda aynı konuyu düzenleyen farklı hükümler bulunması h‰linde bu kanun hükümleri uygulanır'şeklindeki ibare; kişisel verileri, özel hayatın gizliliğini, iletişim ve basın özgürlüğünü koruyan diğer kanunlardaki hükümleri MİT için geçersiz kılacaktır.

Temel hak ve hürriyetleri hedef alan teklifin hemen her yerinde Anayasa'ya aykırı hükümler bulunmaktadır. Teklifte yer alan hükümler; bağımsız mahkemeler ve yargıya müdahale etmekte, hakim güvencesini yok ederek yargı erkinin Anayasa teminatı altındaki bağımsızlığını ortadan kaldırmaktadır. Eşitlik, özel hayatın gizliliği, temel hak ve hürriyetlerin korunması gibi ilkeleri çiğnemektedir. Teklif ayrıca haberleşme ve basın hürriyetine aykırı hükümler, ağır cezalar getirmektedir. Tek adamlık özlemi içindeki Erdoğan'ın elinde bu MİT Yasası ile hiçbir vatandaşın, kurum ve kuruluşun demokratik güvencesi kalmayacak, vatandaşlarımız temel hak ve hürriyetlerinden mahrum bırakılmış olacaktır. Yeni teklif yasalaştığı takdirde Erdoğan'ın keyf” yönetimi başlayacak." eleştirilerinde bulunmuştu.

ÇOK SIKINTILI BİR DÖNEM BAŞLADI

Devletin güvenliğiyle ilgili istihbarat toplamak ve ilgili makamları bundan haberdar etmekle yükümlü olan MİT'in, Erdoğan tarafından şimdiden millet iradesini temsil eden MHP'yi sindirmek için vasıta olarak kullanmak istemesi Türkiye'de fiilen demokrasinin rafa kaldırıldığının göstergesi olarak değerlendirildi. 

Etiketler: , ,
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim