• BIST 9561.82
  • Altın 2480.673
  • Dolar 32.4889
  • Euro 34.5819
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 26 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gençlere 2053 tavsiyesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gençlere 2053 tavsiyesi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜRGEV Genel Kurulu'nda konuştu. Erdoğan, "2053'ün mimarı olacak nesli sizler yetiştireceksiniz. 1453 tarihi nasıl bir dönüm noktası olduysa, 2053'ü de sizlerin sayesinde dönüm noktasına dönüşmesini diliyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜRGEV’in 20. Kuruluş Yıl Dönümü ve Olağan Genel Kurulu'nda konuştu.

Gençlere hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Okuyun, araştırın, pratik yapın.Sadece okumak yetmiyor. Düşüneceksiniz, uygulayacaksınız. TÜRGEV size yardımcı olmak yol göstermek için vardır. 2053 vizyonu, 2071 vizyonu diyoruz ya bunu biz göremeyeceğiz. 2053'ün mimarı olacak nesli sizler yetiştireceksiniz. 1453 tarihi nasıl bir dönüm noktası olduysa, 2053'ü de sizlerin sayesinde dönüm noktasına dönüşmesini diliyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan satır başları:

TÜRGEV'in başkanı ve tüm yöneticilerine teşekkür ediyorum. Kuruluşundan bu yana emek veren tüm kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Bugün TÜRGEV çok iyi bir noktaya geldi. İnşallah daha da yayılacak ve genişleyecek. Ülkemiz sınırlarını aştı ABD'de ve İngiltere'de konuk evleriyle varlık gösterdi. 

Şahsıma ve aileme yönelik saldırıların bir kısmında bu vakıf alet edilmeye çalışıldı. Paralel Yapı'nın saldırılarının dorukta olduğu bir dönemde TÜRGEV'deki arkadaşlarıma daha çok çalışın dedim. Sizden rahatsız olanları daha da rahatsız edin dedim.

Onlar öyle rahatsız oldu ki ülkeyi bırakıp kaçtı, birileri de adalet önünde hesap veriyor. Mevzil doğru olduğunda yol da doğru oluyor. 

Bugüne kadar örnek bir samimiyet ve hassasiyetle yürütülen çalışmaların bundan sonra da aynı şekilde yürütüleceğine inanıyorum.20 yıldır olduğu gibi desteğim ve duam sizlerle olmaya devam edecektir. 

Yaşadığımız her hadise bizler için geride yeni dersler ve tecrübeler bırakıyor. Ülkemizin son 3 yıldır yaşadığı hadiseler bizler için çok önemli dersler ifade ediyor. Kendi meselemizi kendimiz çözmek durumundayız, bunu gördük.

Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz, başka çaremiz yok. Öğrencilere yeterli hizmet sunamıyorsanız kurumlarınızı cazibe merkezi haline dönüştüremezsiniz. Günümüzde artık hizmet standartları çok yükselmiş durumda. Geçmişte hangi işin çözümünü başka birilerine havale ettiysek orada zarar gördük. 

"MÜFREADATIN İÇERİĞİNE YOĞUNLAŞACAĞIZ"

Sevigli gençler;  İtikadi noktada çok sağlam olacağız, imanımızı sağlam kılacağız, ahlakta örnek bir gençlik TÜRGEV'in yurtlarında kalan gençler olacak, ibadetinde taviz vermeyen bir gençlik olacak ve muamelatta sağlam bir gençlik olacak.

Bunu başardığımız anda sizden de çok farklı bir nesil tevaruz edecektir. Yeni dönemde okul yapmaktan ziyade okul müfredatının içeriğine yoğunlaşma dönemi olarak ilan ettik. 

Kültür alanında da kendini maddi ve manevi olarak iyi yetiştirmiş gençlerimizin sayısı artması lazım. Eğer bugün dağlara giden gençler varsa işte bu şuurdan nasibini almadığı için gidiyor.

Onların gidişini durduracak bir sisteme acilen ihtiyaç var. Butür felaketlere giden gençlerimiz varsa işimizi doğru ve tam yapmıyoruz demektir. 

"NESLİMİZİ ÇOĞALTACAĞIZ"

Vakıf hizmeti nefsi tatmin etme yeri değil, nefsi terbiye etme yeridir. Bu kapsamda TÜRGEV gibi bir çok kuruma ihtiyaç var. Neslimizi çoğaltacağız. Hiçbir Müslüman aile doğum kontrolü, aile planlaması gibi bir anlayış içinde olamaz. Neslin asıl sahibi annedir. Annelerin ayaklarının altında cennet var. 

İyi ile kötünün, doğru ile yanlışın mücadelesi kadim bir mücadeledir. İlk insan ilk peygamber Hz. Adem'in evlatları ile başlayan hak mücadelesi kıyamete kadar sürecek.

İSTANBUL'UN FETHİ KUTLAMALARI

Dün İstanbul'un fethinin 563. yıl dönümünü yüz binlerce vatandaşımızla kutladık. Fatih'i diğer kumandanlardan farklı kılan neydi? Fatih kendini çocukluktan beri fethe adamıştı.Şayet gelecek için hedefleriniz varsa, bugünden itibaren çalışmanız gerekiyor.

Hiçbir zafer kendiliğinden elde edilemez.Ömrünün 40 yılını siyasi mücadeleyle geçirmiş bir kardeşiniz olarak bunun örneğini defalarca yaşadım. Dünya'da Davos'ta BM'de 'dünya 5'ten büyüktür' diyerek bunun mücadelesini verdim.

Asla mücadeleden vazgeçmedim. Bugün eğer sizin hizmetkarınız olarak karşısındaysam bunu önce yüce yaradana sonra da milletimle omuz omuza verdiğim bu mücadeleye borçluyum.

"2053'ÜN MİMARI OLACAK NESLİ YETİŞTİRECEKSİNİZ"

Okuyun, araştırın, pratik yapın.Sadece okumak yetmiyor. Düşüneceksiniz, uygulayacaksınız. TÜRGEV size yardımcı olmak yol göstermek için vardır. 2053 vizyonu, 2071 vizyonu diyoruz ya bunu biz göremeyeceğiz.

2053'ün mimarı olacak nesli sizler yetiştireceksiniz. 1453 tarihi nasıl bir dönüm noktası olduysa, 2053'ü de sizlerin sayesinde dönüm noktasına dönüşmesini diliyorum.

Ne diyor Mehmet Akif; 

"Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem; 
Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem. 
Biri ecdadıma saldırdımı, hatta boğarım! ... 
-Boğamazsın ki! 
-Hiç olmazsa yanımdan kovarım. 
Üçbuçuk soysuzun ardından zağarlık yapamam; 
Hele hak namına haksızlığa ölsem tapamam. 
Doğduğumdan beridir, aşığım istiklale; 
Bana hiç tasmalık etmiş değil altın lale! 
Yumuşak başlı isem, kim dedi uysal koyunum? 
Kesilir belki, fakat çekmeye gelmez boyunum! 
Kanayan bir yara gördüm mü yanar ta ciğerim, 
Onu dindirmek için kamçı yerim, çifte yerim! 
Adam aldırmada geç git! , diyemem aldırırım. 
Çiğnerim, çiğnenirim, hakkı tutar kaldırırım! 
Zalimin hasmıyım amma severim mazlumu.."

Bende sizden bunu istiyorum yeter ki hakkın ve hakikatın yolundan ayrılmayın. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim