• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Fenerbahçe açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Fenerbahçe açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aziz Yıldırım, İsmail Kartal ve kaptan Emre'yi telefonla aradığını anlattı. F.Bahçe kafilesine yapılan silahlı saldırıyı şiddetle kınadığını söyleyen Erdoğan, "Kulüpler Birliği ve Federasyon, 1 hafta erteleme konusunu benimle paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aziz Yıldırım, İsmail Kartal ve kaptan Emre'yi telefonla aradığını anlattı. F.Bahçe kafilesine yapılan silahlı saldırıyı şiddetle kınadığını söyleyen Erdoğan, "Kulüpler Birliği ve Federasyon, 1 hafta erteleme konusunu benimle paylaştılar. Ben de lig ve kupa birlikte tatil edilirse isabetli olacağını söyledim" dedi.

Resmi ziyarette bulunduğu İran'dan Türkiye'ye dönüşte uçakta gazetecilerle sohbet eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fenerbahçe'ye yapılan silahlı saldırıyı kınadığını belirtti.  
 
Erdoğan konuyla ilgili soruları şöyle yanıtladı:

- Savcımızın şehit edilmesinden sonra Fenerbahçe otobüsüne saldırılması toplumda büyük etki yarattı. Bu saldırının mahiyeti belli oldu mu, sportif bir olay mı yoksa bir terör olayı mı?
- An be an, İçişleri Bakanımızın söylediği de an be an... Şu anda o konuda odur budur, demeyelim.
- Aziz Yıldırım'ı aradınız mı? Fenerbahçe'ye sistemli bir saldırı olduğunu düşünüyorlar...  
 
Recep Tayyip Erdoğan
 
"İSMAİL KARDEŞİMİ VE EMRE BELÖZOĞLU'NU İKİŞER KEZ ARADIM"


- Aziz Bey'i de aradım. Teknik direktörü, İsmail kardeşimi 2 kez aradım, takım kaptanı Emre Belözoğlu'nu iki kez aradım. Olayın olduğu anda, hem uçaktan indikten hem de ertesi sabah tekrar aradım. Çünkü ertesi sabah hemen İsmail Hoca "Kısa bir antrenman yaptırmak suretiyle o gece evlere göndermedik" dedi.
 
"Samandıra'da kaldık. Eğlenceli bir şey yapıp da psikolojik olarak moral vereyim" dedi. Sağolsun gerek Kulüpler Birliği gerek Federasyon bu konuda da bizimle bir irtibatları oldu. Ben de kendilerine hükümetimizin de yaptığı bir tavsiye vardı, hiç olmazsa 1 hafta erteleme yani benimle de paylaştılar ben de aynı kanaatleri o geçmişten gelen birisi olarak isabetli olur diye ifade ettim.

Çünkü psikolojik olarak bir yıkım var. "Bütün lig bir hafta tatil edilirse kupayla beraber isabet olur" dedim. Onların da kararları o doğrultudaydı. Ardından da Kulüpler Birliği'nden bir heyetin Fenerbahçe Kulübü'nü ziyaret etmesi de anlamlı.

- Tavsiye sizden mi gitti?
- Yok onlar konuyu çalıştılar bizimle de böyle bir şey düşünüyoruz diye "Ne dersiniz" diye paylaştılar. "İsabetli olur" dedik.  
 
"SİLAHLI SALDIRININ OLDUĞU YERDE SPOR BİTMİŞTİR"


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki altıncı muhtarlar toplantısında da Fenerbahçe'ye saldırıya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Tüm spor dalları gibi futbolun da esasının centilmenlik olduğunu söyleyen Erdoğan, "Şiddetin, hele hele silahlı saldırının olduğu yerde, spor bitmiş yerine vandallık gelmiş demektir.

Futbolu bahane ederek vandallık yapanlar, sadece kendi takımlarına değil tüm ülkeye, tüm millete ihanet ettiklerini bilmelidirler" dedi.  
 
Recep Tayyip Erdoğan

Erdoğan, sarı lacivertlilere geçmiş olsun dileklerini iletirken, şunları söyledi:

AYDINLATMAK İÇİN YOĞUN ÇALIŞMA


"Fenerbahçe'ye yapılan silahlı saldırıyı da huzurlarınızda şiddetle kınadığımı ifade etmek istiyorum. Saldırıda yaralanan otobüs şoförümüze Allah'tan acil şifalar diliyorum. Fenerbahçe spor kulübümüze, sporcularımıza, taraftarlarımıza ve tüm milletimize geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Futbolun da esası centilmenliktir.

Şiddetin hele hele silahlı saldırının olduğu yerde spor bitmiş yerine vandallık gelmiş demektir. Vandallık yapanlar kendi takımlarına değil tüm ülkeye ihanet ettiklerini bilmelidirler. Bu tür hadiselere karşı, gerek kulüplerimizin ilgili kurumlarımızın gerekli tedbirleri en kısa zamanda alacaklarına inanıyorum.

Bu olayla ilgili de içişleri bakanlığımız yoğun bir çalışmayla şu anda kısmı olarak bazı delilleri ele geçirmenin yanında, bazı emarelerde gözaltında, bunlarla ilgili çalışmalar devam ediyor."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim