• BIST 9783.4
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan erken seçim sinyali: 45 günü esnetmem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan erken seçim sinyali: 45 günü esnetmem
Cumhurbaşkanı'nın hükümetin kurulması için öngörülen 45 günlük süreyi 'esnetemeyeceğini' açıklaması, 'erken seçim' beklentisini gündemde yukarı taşıdı.

Cumhurbaşkanı  Tayyip Erdoğan , Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’e Devlet Şeref Madalyası tevcih töreninin ardından Ak Parti ve CHP arasındaki koalisyon görüşmelerine ilişkin açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Necdet Özel'e verilen şeref madalyasının töreni sonrasında erken seçim senaryolarına ilişkin açıklama yaptı. Erdoğan "45 günü esnetme yetkim yok takvimi nasıl kullanacağım bana kalsın Davutoğlu'na görev verdim o işini yapıyor" dedi.
Erken seçim istediğine yönelik iddiaları reddeden Erdoğan, "Herkes kendi istediği gibi yorum yapabilir, ağzı olan konuşuyor, ben görev alanımı biliyorum. Görev alanımda devam ediyorum bana kimse iş öğretmeye kalkmasın" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:
"Şu anda Sayın Başbakan'a hükümet kurmak üzere görevi verdim. Kendisi çalışmaları sürdürüyor. Şu anda ana muhalefet partisiyle gerek heyetlerin yaptığı görüşmeler var, dün Sayın Başbakan'ın yaptığı görüşme var. Televizyonda izlediğimiz kadarıyla perşembe, cuma tekrar görüşmelerinin olacağını duyduk. Temenni ederim ki hayırlı olur. Ama öbür tarafta Milliyetçi Hareket Partisi 'nin de yine aynı şekilde heyet temsilcileriyle yaptığı görüşmeler var. Bilemiyorum, belki Sayın Başbakan bu arada onlarla da bir görüşme yapabilir veya yapacaktır. Bunlar şu anda benim tasarrufum içerisinde olan işler değildir."
"(Cumhurbaşkanı, kendisi anayasal çizgi içerisinde kalsın) ifadelerini kullananlar, onların Anayasa'nın içerisinde ne olduğundan haberi yok. Bulundukları konumdan haberleri yok. Onların önce adresleri öğrenmeleri lazım. Adresleri de bilmiyorlar."

Ben görev alanımı biliyorum o alanda hareket ediyorum bana kimse iş öğretmeye kalkmasın.
45 günü esnetme yetkim yok. Takvimi nasıl kullanacağım bana kalsın."
"Meclis Başkanımla danışmam gereken, görüşmem gereken anlarda da muhakkak kendisiyle bu konuları tabii ki görüşeceğim. Şu anda da zaten görüşüyorum, görüşürüm. Niye? Ülke kesinlikle hükümetsiz kalmamalı, başsız kalmamalı." 

"Erken seçim istediği iddialarına herkes kendi istediği gibi yorum yapabilir, ağzı olan konuşuyor."
Erdoğan Şırnak Halk Meclisi'nin özerklik ilanına ilişkin olarak, "Türkiye Cumhuriyeti dışında devlet kabul edilemez bunun bedeli ağır olur bedeli ödetilir" şeklinde konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim