• BIST 8718.11
  • Altın 2245.967
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1866
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Batı’ya sert eleştiri

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Batı’ya sert eleştiri
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batı'yı Türkiye'ye karşı takındığı tutum dolayısıyla sert bir dille eleştirerek, "İstiyorlar ki attıkları her...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batı'yı Türkiye'ye karşı takındığı tutum dolayısıyla sert bir dille eleştirerek, "İstiyorlar ki attıkları her tokadın ardından cevap vermek bir yana diğer yanağımızı dönelim. Kusura bakmasınlar artık öyle bir Türkiye yok" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de grup toplantısında yaptığı konuşmada, Batı'yı eleştirerek, "Almanyası, Hollandası bütün bunlar başta olmak üzere Türkiye'ye dair anlaşılmaz tutumun tezahür ettiği yere şahit oluyoruz. Meselenin aslına baktığımızda gördüğümüz şudur, Batılılar istiyorlar ki Türkiye onlar ne istiyorsa ne arzu ediyorsa ne talep ediyorsa hemen sorgusuz sualsiz bunu yerine getirsin. İstiyorlar ki sadece onların çıkarları masada olsun, biz fedakarlıka bulunabılm. İstiyorlar ki bize ne kadar haksızlık yapılıyorsa yapılsın, verilen sözler ne kadar çiğnenirse çiğnensin sesimizi çıkarmayalım, boynumuzu büküp oturalım. İstiyorlar ki onlar bizim vatandaşlarımızı istedikleri gibi, kendilerinin ajanları ülkemizde istedikleri gibi cirit atsınlar, buna mukabil biz hiçbir bir şey yapmayalım. İstiyorlar ki attıkları her tokadın ardından cevap vermek bir yana diğer yanağımızı dönelim. Kusura bakmasınlar artık öyle bir Türkiye yok. Sen Türkiye'nin Cumhurbaşkanına, bakanlarına ülkende konuşma imkanı vermeyeceksin ama ajanların gelip burada otellerde cirit atacak ve benim ülkemi parselleyecekler, böyle bir şey yok" ifadelerini kullandı.

YPG'nin adının SDG olarak değiştirilmesine ilişkin konuşan Erdoğan, "Terör örgütünün Suriye'deki uzantısını isim değişikli oyunlarıyla koruma altına alıp, silahlandırırken itirazlarımıza kulaklarını tıkayanlar, biz kendimizi korumak için operasyon yaptığımızda var güçleriyle bağırıyorlar. Ülkelerinde himaye altına aldıkları teröristlerle, bunlarla ilgili taleplerimize, "bu yargının konusudur" diyen ama hiçbir dosyayı mahkemeye göndermeyenler kendileridir. Ülkemizde toplumsal kaos çıkarmaya yönelik casusluk faaliyeti yürüten vatandaşlarını suçüstü yakaladığımızda işi diplomatik krize dönüştüren de kendileridir. Sizdeki hukukta bizdeki guguk mu? Almanya'da Amerika'da yapılınca suç sayılan eylem Türkiye'de yapılınca niye bir özgürlük mücadelesine dönüşüyor? Ekonomi başta olmak üzere bel altı duruşlarıyla gerçek zihniyetlerini ifade ediyorlar. Bak Alman firmaları çekilir, şu ülkelerin firmaları çekilir, bu gidiş hayrı alamet değil. Biz bugüne kadar hiçbir ülkenin Türkiye'deki yatırımlarıyla ters bir ilişkiye girmedik. Yüz yılı aşkın süredir Türkiye'de faaliyet gösteren Alman firmalarıdır. Bugünü kadar hiçbir rahatsızlıkları olmadı, İyi de kazanıyorlar, biz kazan-kazan esasına göre çalışıyor ama bizi bunlarla tehdide kalkarsanız yanılırsınız ve siz kaybedersiniz" şeklinde konuştu.

"Artık dünyada marka yok, artık dünyada markalar var" diyen Erdoğan, "Bir marka gidiyorsa bakıyorsa bir başka alternatif marka geliyor. Artık dünya bunu yaşıyor. Birinci ve İkinci Dünya Savaşlarında karşılıklı olarak tarihin en acımasız, en kanlı katliamlarını yapanlar kusura bakmasınlar, bize insanlık dersi veremezler. Irak'ta, Suriye'de, Mısır'da, Kuzey Afrika'da fırsat bulduklarında hala kan dökmeye çekinmeyenlerin bize söyleyecek sözü olamaz. Yimdi de kafayı Türkiye'ye takmışlar, çoktan taktılar da başaramadılar. Süslü püslü kelimelerin arkasına saklayarak yaparlardı şimdi alenen ifade ediyorlar. En azından daha dürüst davrandıkları için kendilerine de müteşekkiriz. Çünkü, kamuoyunun süslü püslü kelimelerin arkasındaki kirli yüzleri görmesi her zaman mümkün olmuyor. Öyle ya gezi olaylarına ümit bağladılar, olmadı. FETÖ'ye ümit bağladılar yine olmadı. Bir ara DEAŞ'ı üzerimize yönlendirmeye çalıştılar, onu da büyük ölçüde önledik. SDG'den ümitlerini kesmediler ama hiç heveslenmesinler, oradan da bir şey çıkmayacak. YPG terör örgütü, onun için YPG'yi kullanmayın, SDG'yi kullanın, fakat artık ne yaparlarsa yapsınlar çuvala sığmıyor. Bunlar bütün açıklığıyla ortada. Hepsini yakından takip ediyoruz. Vakti saati geldiğinde ajanlarının tepesine binmeye devam edeceğimizi tekrar ifade ediyorum" açıklamasında bulundu.

Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti: "Son dönemde bu çevrelerin ekonomiye daha önem verdiğini görüyoruz, FETÖ soruşturmaları ile ilgili rutin bir soruşturmayı büyütüp işi Alman firmaları ile ilgili kara liste oluşturulduğu iddiasına kadar vardırdılar. Meselenin ne olduğu kendilerini izah edildi, yaşanan iletişim sorunları ortadan kaldırılmıştı. Yine de Alman politikacıların bu meseleyi tırmandırmaya kalktığı anlaşılıyor. İş dünyasından gelen sinyaller mevcut faaliyetler ve yeni yatırımların da kesintisiz sürdüğünü gösteriyor. Bizim yaptığımız araştırmalar neticesinde, Türkiye'deki Alman firmalarından hiçbiriyle ilgili ne bir soruşturma ne bir kovuşturma kesinlikle yoktur. Bu bir yalandır, hedef saptırmadır."

Erdoğan, "Bir hafta olmadı, biliyorsunuz şehir hastanelerimizle ilgili İstanbul'daki İkitelli şehir hastanesi yaklaşık 1,5 milyar dolarlık yatırım, bunun kredi anlaşmasını imzaladık. Yüzde 80" Japon firması, yüzde 20'si öz sermaye olmak üzere adımları attık. Dere yatağında akıyor, sıkıntı yok. Dereyi yatağından çıkarmaya allahın izniyle bunların gücü yetmeyecek. Diğer yandan bu tür hamlelerle köşeye sıkışmak bir yana savunma sanayii gibi stratejik alanlarda kendimizi daha geliştirme imkanı bulduk. Kötü komşu insanı mal sahibi ederler derler ya, eskiden daha kolay ve çabuk dışarıdan aldığımız savunma sanayi ürünlerini artık kendimiz üretiyor ya da geliştiriyoruz" dedi.

Rusya ile S400 anlaşması

Bir basın mensubunun, "Amerika'da S40'lerle anlaşma yapılırsa gerilime neden olur, siz ne düşünüyorsunuz?" şeklinde soru sorduğunu hatırlatan Erdoğan, "Ortak üretim imkanı olduğu zaman tercih sebebidir. Ama biz yıllardır Amerika ile bu tür şeylerle istediğimizi yapamıyorsak arayış içerisinde olmak durumundayız. İşte bunlar bu arayışın ürünüdür. Yunanistan S300'leri kullanıyor, niye sesiniz çıkmadı? Türkiye olunca niye rahatsız oluyorlar. Biz şu anda Rusya Federasyonu ile bu konuyla ilgili adımları attık, imzalar atıldı. Ülkemizde S400'leri ülkemizde göreceğiz. Şu anda Türkiye artık insansız hava aracını üretir hale geldi, şimdi bunu ihracına hazırlanan bir ülke konumunda. Bu adımları atacağız, yapacağız başka çare yok. Buradan gerek Avrupa, Körfez bölgesinden yatırımcılara seslenmek istiyorum, Türkiye yüksek kar eden potansiyeli, aydınlık geleceği ile buyurun sizleri de bekliyor. Ne Avrupa'ya, ne Balkanlara ne de diğer bölgeleri tercih ettik. Ya hiçbir zaman muhataplarımızı pazar kendimizi pazarlayan olarak görmedik. Şu ana kadar bunun tersinin örneğini kimse gösteremez" diye konuştu.

"Bizdeki OHAL terör örgütlerine yöneliktir, şirketlere yönelik değil"

Türkiye'deki OHAL'a ilişkin karalama kampanyaları yapanlara işaret eden Erdoğan, "Kaldı ki biz devlet olarak bir OHAL kararı alıyoruz. Yahu eyaletler, Avrupa'da OHAL kararı alıyor, sesiniz çıkıyor mu çıkmıyor. Biz olunca niye rahatsız oluyorsunuz? Kaldı ki biz de OHAL terör örgütlerine yöneliktir, şirketlere yönelik değil. Hala bizi tehdit etmekten geri durmuyorlar. Türkiye'yi ambargo tehditleri ile korkutacağınızı sanıyorsanız, öncelikle hepiniz daha büyük bir bedeli göze alıyorsunuz demektir.Türkiye, sadece Türkiye değilir. Avrupa'nın her ülkesinden, dünyanın her yerinden insanların duası desteği ve ümidi var. Biz neyi temsil ettiğimizi çok iyi biliyoruz ve bunun ağır sorumluluğunu her an üzerimizde hissediyoruz. Peki siz kime çarptığınızı bildiğinize emin misiniz? Onun için bu tehditkar uslübu bir kenara bırakıp adil tekliflere tartışmasını özellikle tavsiye ediyorum, gelin masaya oturalım, ama bu masada eşit şartlarda konuşalım. Adil olacaksınız adil. Bizim hiçbir devletle toplumla çözülmeyecek bir sorunumuz yoktur. Önümüzdeki somut meseleleri ilgili tüm taraflarla tartışmaya çözüm bulmaya hazırız" ifadelerini kullandı.

Suriyeliler üzerinden yürütülen provokasyonlara işaret eden Erdoğan, "15 yıllık iktidarımızda gördüğümüz bir şey varsa o da idari maslahatçılıkla hiçbir şeyin yapılmayacağıdır. Kendimiz ve kardeşlerimizin onurlu geleceği için dik duruyoruz. Ülkemize gelen 3 milyon Suriyeli kardeşimize işte bunun için sahip çıktık. Batı sahip çıktı mı? Hayır. Son günlerde tarihteki bu imtihanımıza yönelik provokasyonların artığına şahit olduk. Her toplum gibi Suriyeliler arasında da birtakım hadiselere karışanlar olabilir ama emniyet birimlerimizdeki istatistikler gösteriyor ki Suriyelilerin suça karışma oranı ülkemizin ortalamasının çok çok altındadır. Bazı münferit hadiselerden haraketle sosyal medyada çoğu yalan yanlış olan birtakım görüntüleri yayarak haberleri yayarak Suriyelilere karşı milletimizi tahrik etmek isteyenler en az PKK'lılar, FETÖ'cüler kadar büyük bir ihanete aracılık ettiğini bilmelidir.Milletimizden bu tür provokasyonlara karşı dikkatli olunmasını rica ediyorum" dedi.

"Önce şu hareketin kendi içinde birbirini sevmesi gerekir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Özellikle Milletvekili arkadaşım hele hele sınır boyu illerimizde Hatay gibi Şanlıurfa gibi bu illerimizde özellikle kamplarımızın olduğu bölgeler, milletvekillerimizin çok daha yoğun çalışmalarında fayda var. 15 Temmuz imtihanının başarıyla vermiş bir millet olarak, bizim için diğer imtihanlarla başa çıkmak leblebi çekirdek misali daha kolaydır. Türkiye olarak bu süreçten çok daha güçlenerek, çok daha zenginleşerek çıkacağımızdan emin olunuz. İçeride ve dışarıda verdiğimiz mücadelenin kesintiye uğramaması için AK Parti olarak bizim kendimizi yenilememiz gerekiyor. Fakat burada bir şey ifade etmem gerekiyor. Önce şu hareketin kendi içinde birbirini sevmesi gerekir, birbiriyle dayanışma içerisinde olması gerekir. Bize ne oluyor ki kendi içimizde birbirimize karşı çalım atıyor, birbirimize karşı farklı nazarlarla bakıyoruz. Eğer, elinden dilinden emin olan insanlar olmadıkça biz gerçek Müslümanlar olamayız. Bunun için çalışmamız lazım. Nefsin hakimiyeti altında yaşayamayız."

"Son günlerde cihad diye bir şey dolaşıp duruyor" diyen Erdoğan, "Cihat elinde silahla dolaşmak değildir. Cihat nefisle mücadeledir. Nefisle mücadeleyi halledebiliyorsak işte cihad odur. Bu yolda atacağımız adımlar bu davayı arzulanan yere taşıyacaktır. Yunus'un, "Her dem yeniden doğarız'ifadesinde olduğu gibi biz kendimizi tazelersek milletimizin desteğini hiçbir zaman kaybetmeyiz. Ne zamanki statükoya teslim olursak, ne zaman ki metal yorgunluğunun üstesinden gelecek gücü kendimizde bulamazsak işte o zaman yolun sonuna geldik demektir. Daha iyi olacak, bundan şüphem yok .2019'a ancak bu şekilde arzu ettiğimiz başarılara ulaşabiliriz" açıklamasında bulundu.

Teşkilatlar ve belediyelere uyarı

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ülkemize karşı sorumluğumuzun gereği olarak bu sorumluluğu yenilenme sürecini hep birlikte yürüteceğiz. Sizler mecliste parti yönetimindeki arkadaşlarımız genel merkezde, teşkilatlarımızdaki bütün kardeşlerim teşkilatlarda, iller, ilçeler, beldelerdeki tüm arkadaşlarımız bu çalışmaları hızla gerçekleştirmesi lazım, gerçekleştireceğiz. Teşkilatlar, belediyeler eğer bizim dava idraki ile hareket etmiyorsa bize zarar veriyorlardır, zarar veren kardeşlerimizi de uyarıyorum, kusura bakmadan bu uyarıyı yapıp bu adımı atsınlar. Yanlışlara tahammülümüz yoktur. 2019 bir kırılma noktasıdır. 2019'da artık parlamenter demokrasi deniyor ya, parlamenter demokrasi şimdi hedefi büyük koyduk."

Grup toplantısına, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ın da katıldığı görüldü. Yılmaz, Ordu'daki bir festivalde yaşanan protokol kriziyle gündeme gelmişti. Partililer, "Yol ver gidelim, Avrupa'yı ezelim" sloganları attı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Batı’ya sert eleştiri

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Batı’ya sert eleştiri

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Batı’ya sert eleştiri

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Batı’ya sert eleştiri

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Batı’ya sert eleştiri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim