• BIST 8718.11
  • Altın 2239.872
  • Dolar 32.3226
  • Euro 35.142
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakarete RTÜK'ten uyarı cezası

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakarete RTÜK'ten uyarı cezası
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) bir televizyon kanalına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret nedeniyle uyarı cezası verilmesini kararlaştırdı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) bir televizyon kanalına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret nedeniyle uyarı cezası verilmesini kararlaştırdı.

RTÜK'ten alınan bilgiye göre, Üst Kurulun bu haftaki toplantısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret edildiği gerekçesiyle, Halk TV'de 22 Ocak 2016'da yayınlanan "Halk Arenası" programı ele alındı.

Üst Kurul, 6112 sayılı RTÜK Kanunu'nun 8/1 maddesinin (ç) bendindeki, "İnsan onuruna ve özel hayatın gizliliğine saygılı olma ilkesine aykırı olamaz, kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez" ilkesi uyarınca kanala uyarı cezası verilmesine hükmetti.

Terör yayınlarına 2,5 ayda yaklaşık 8 bin 918 şikayet

Üst Kurul, ayrıca "terör propagandası yapıldığı" iddia edilen "Jiyan", "Van", "Özgür Gün" ve "IMC" kanallarının yayınlarını da görüştü.

Jiyan, Özgür Gün ve IMC kanallarına, kanunun 8/1 maddesinin (a) bendindeki "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin varlığına ve bağımsızlığına, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne, Atatürk ilke ve inkılaplarına aykırı olamaz", Van ve Özgür Gün kanallarına, (b) bendindeki "Irk, dil, din, cinsiyet, sınıf, bölge ve mezhep farkı gözeterek toplumu kin ve düşmanlığa tahrik edemez veya toplumda nefret duyguları oluşturamaz", Van ve İMC kanallarına, (d) bendindeki "Terörü övemez ve teşvik edemez, terör örgütlerini güçlü veya haklı gösteremez, terör örgütlerinin korkutucu ve yıldırıcı özelliklerini yansıtıcı nitelikte olamaz. Terör eylemini, faillerini ve mağdurlarını terörün amaçlarına hizmet eder şekilde sunamaz" ilkesinden hareketle uyarı, para ve yayın durdurma cezaları verdi.

RTÜK'e, bu yılın başından 9 Mart'a kadar olan dönemde, terör olaylarına yönelik yayınlar hakkında toplam 8 bin 918 şikayet geldiği kaydedildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim