• BIST 9792.56
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 23 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Aşçılardan Destek

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Aşçılardan Destek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Geleneksel Türk Mutfağı yarışması" önerisine, aşçılardan destek geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Geleneksel Türk Mutfağı yarışması" önerisine, aşçılardan destek geldi.

ABD Başkanı Obama dahil dünyanın önde gelen liderlerine yemek yapan Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) Başkanı Zeki Açıköz, "Eğer Türkiye'yi tanıtmak istiyorsak bunun yolu mutfaktan da geçiyor. Çünkü bizim geleneksel Türk mutfağımız damakta iz bırakan lezzetlerden oluşuyor. Cumhurbaşkanımızdan bu öneriyi duymak bizi çok gururlandırdı. TAFED göreve hazır, kendime ve ekibime güveniyorum. Bu işi beceremezsek kendimi çatıdan atarım" dedi.

Efes Kongre Merkezi'nde Platform Fuarcılık tarafından gerçekleştirilen Ege Bölgesi Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı (Aegean Hosttech) kapsamında gerçekleştirilen 1. Ulusal Ege Şefler Şampiyonası ile 2. Ulusal Üniversiteler Arası Aşçılık Şampiyonası büyük ilgi gördü. Yarışmanın düzenleyicilerinden TAFED Yönetim Kurulu Başanı Zeki Açıköz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "yemekteyiz" tarzı yarışmalara göndermede bulunarak, "Televizyonlarda bir sürü yarışma programları var. Bunların bir kısmı faydalı olabilir ama bir kısmının anlamsız olduğunu görüyoruz. Bunların yerine geleneksel mutfağımızı öğreten bir yarışma programı olsa çok daha fazla ilgi çeker, çok daha fazla faydalı olur" sözlerine destek verdi.

- TÜRK MUTFAĞI GELECEK KUŞAKLARA TAŞINMALI

Bugüne kadar Turgut Özal, Süleyman Demirel, Abdullah Gül, Kraliçe Elizabeth, Barack Hussein Obama gibi liderlere Türk Mutfağını farklı lezzetlerini tanıtma şansı bulan Açıköz, "Cumhurbaşkanımızın geleneksel Türk mutfağını adres göstermesi bizi çok sevindirdi. Biz, annenemizin, babaannemizin yaptığı yemeklerin öğrenilmesini, bu lezzetlerin gelecek kuşaklara en iyi eller aracılığıyla aktarılmasını istiyoruz. 7 bölgemizde Türk mutfağıyla ilgili araştırmalar yapıyor, bunların nasıl sergilenmesi konusunda hem yarışma hem de gurme yemek sunumu yapıyoruz. Bunun çok daha geniş kitlelere iletilmesi lazım" dedi. Bu konuda da kendilerinin hazır olduğunu ifade eden Açıköz, "Cumhurbaşkanımızın bu konuya işaret etmesi aynı zamanda artık geleneksel Türk mutfağının uçması demektir. TAFED olarak kendime ve ekibime güveniyorum. Yarışma ya da yemeklerimizin lezzeti konusundaki iddiamı da şöyle ifade etmek istiyorum, "Hadi yapalım desinler, bu işi beceremezsek kendimi çatıdan atarım" diye konuştu.

Erdoğan'ın siyasete girdiği ilk dönemde "Mutfakta un var, yağ var, şeker var. Helvayı yapacak olan kim?" diye söylediğini hatırlatan Açıköz şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanı olduğu dönemde kendisi için, ay yıldızlı önlüğü hazırlamıştık. Şimdi de helvayı kavuran usta olarak formasını teslim edebilmek için hazırız ve kendisini bekliyoruz. Bunu neden söylüyoruz çünkü Türk mutfağının bir tanıtım sıkıntısı var. Bu açıdan Sayın cumhurbaşkanımızın fikirleri zenginlik katacaktır"

- TÜRKÇE MENÜ

Geleneksel Türk mutfağının yurtdışı menülerinde de olması gerektiğini ifade eden Açıköz, "Yurtdışında şiş kebap, pide ve döner dışında yemeğimiz var denilsin mesleği bırakırım. Çünkü Yok. Yurtdışında menülerde olmalıyız. Ama Türk yemeklerinin orginal isimleriyle olmalıyız. Pideye Turkish Pizza yazıyorlar. Ne ilgisi var? Turkish Ravioli diyorlar. Neden benim mantım ravioli olsun. Yemeklerimizi, kültürümüze ve dilimize sahip çıkarak tanıtmalıyız" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Aşçılardan Destek

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Aşçılardan Destek

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Aşçılardan Destek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim