• BIST 9562.51
  • Altın 2489.416
  • Dolar 32.4951
  • Euro 34.7968
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yetkim anayasaya karşı ama sorumluluğum millete karşı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yetkim anayasaya karşı ama sorumluluğum millete karşı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya'da yaptığı konuşmada başkanlık sistemi tartışmalarına değindi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya’da toplu açılış töreninde konuştu.

Erdoğan, konuşmasında özetle şu ifadeleri kullandı:

"Sadece Rabbimizin huzurunda eğiliriz. Bunların düşmanları milletimizin temsil ettiği tüm değerlere. 'Ya benimsin ya kara toprağın' diyen psikopatlar var ya bunlarınki de o hesap.

Türkiye ya bizim olsun, ya yok olup gitsin mantığıyla kişisel saplantıları, siyasetin, medyanın akademinin kendilerine sağladığı unvanları kullanarak her fırsatta dışa vuruyorlar. Milletimiz bunlara fırsat vermedi, inşallah hiç vermeyecek.

Böyle dönemler herkesin eteğindeki taşları döktüğü günlerdir. Bu milletle hiçbir aidiyet bağı hissetmeyenlerin hezeyanlarını her gün görüyorsunuz. Diyarbakır'da Fatih Paşa Camii'nin yakılmasında şahit olduk. 
Çıkıyor bir tane sözde eş başkan, 'devlet helikopteriyle bombaladı' diyor. Bunlar bakar kör. Bu nasıl helikopter ki bombalıyor da minare, kubbe yıkılmıyor da alttan kapılar yanıyor. 

Belediyeleriyle, iş makineleriyle hendekler açacaksın ve oradaki Kürt kardeşlerime hayatı zindan edeceksin. Şimdi bu insanlar oraları terk etmek zorunda kalıyorlar. Bir de utanmadan 'geri dönemezsiniz' diyorlar. Geri dönecekler... Ama siz o evlerde o binalarda açtığınız hendeklerde yok olacaksınız. 

Oralar tertemiz hale gelinceye kadar bu mücadelede orada devam edecektir. Durmak yok aynı kararlılıkla devam edeceğiz. Fatih Camii'ni yakanlar imanlı Kürt kardeşlerimi istismar edenler bunun bedelini ödeyecekler. 

Bu ülkede Cumhuriyetle yaşıtız diyen bir partinin milletvekili Türkiye terör örgütlerine kimyasal silah sattı diyecek kadar ihanet çukuruna batabiliyor. Mensubu olduğu partiden bir ses var mı, neyi bekliyorlar. Bu nasıl bir ihanettir. Sen nasıl olur da bu ülkeyi Suriye gibi katil Esed'in başında olduğu bir terör devletine sarin gazı vermekle suçlayabilirsin. Bunu partisinin içinde barındıranlara şahsım adına yazıklar olsun diyorum.

Türkiye'nin topyekün bir değişime ihtiyacı var. Biz bunun için yeni Türkiye diyoruz. Önümüzdeki dönem başta anayasa olmak üzere yeni Türkiye'nin inşası olacaktır. Benim yetkilerimi anayasa belirliyor ama sorumluluğum milletime karşıdır. Kİm ülkeme zarar verecek bir eylem içerisine girerse onun karşısında yer almak öncelikli görevimdir. 40 yıllık bir siyaset tarzım ve üslubum var. Halkımdan desteği bu şekilde aldım. Kimse şu saatten sonra benden başka biri gibi hareket etmemi beklemesin. 

Biz yeni Türkiye, yeni anayasa derken, başkanlık sistemi tartışılmalı derken kendimizi düşünmüyoruz. Bu ülkenin daha iyi yönetilmesi gibi bir derdim var. Edindiğim tecrübeler bu sistemle Türkiye yoluna daha fazla devam edemez."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim