• BIST 9094.06
  • Altın 2324.48
  • Dolar 32.3555
  • Euro 34.9625
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Vicdan terazimizi kaybetmeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Vicdan terazimizi kaybetmeyeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mevlana'nın o hassas vicdan terazisine tüm insanlığın ihtiyacı olduğunu belirterek, "Hangi bedelleri ödersek ödeyelim, vicdan terazimizi kaybetmeyeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya Büyükşehir Belediyesi Spor Salonu ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Hazreti Mevlana'nın 742. Vuslat Yıl Dönümü Programı"na katıldı.   

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "Bugün, İslam aleminin başına musallat olan örgütlere baktığımızda hepsinin de Mevlana'nın en önemli temsilcilerinden biri olduğu sevgi medeniyetimizin düşmanları olduğunu görürüz" diyerek şunları kaydetti:

"DEAŞ, Boko Haram, Eş-Şebab, El Kaide gibi örgütlerin İslam'a ve Müslümanlara verdiği zararı tarih boyunca pek az düşman gerçekleştirebilmiştir. Bu terör örgütleri, İslam'a ait sembolleri kullanıyor olabilir ama bu onların İslam'ın en büyük düşmanları olduğu gerçeğini değiştirmiyor." 

Adaletle zulüm arasındaki farkı, ağaçla dikeni sulamak kadar yakın gören Mevlana'nın o hassas vicdan terazisine bugün tüm insanlığın özellikle de biz Müslümanların çok ihtiyacı olduğunu özellikle ifade etmek istediğini söyleyen Erdoğan şunları kaydetti: 

"Biz karşımıza kim çıkarsa çıksın, hangi bedelleri ödersek ödeyelim, vicdan terazimizi kaybetmeyeceğiz, elimizdeki suyu ağaçlara vermeyi sürdüreceğiz. Aksi takdirde Mevlana Hazretlerinin huzuruna başımız dik, alnımız ak olarak gelemeyiz." 

"Hak yolunda mücadele etmek şereflerin en büyüğü"

"Bin yıldır bu topraklarımızın vatanımız olarak kalmasını, ölümü düğün gecesi olarak gören işte bu idrake borçluyuz" ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bugün de ülkemizin, milletimizin karşı karşıya olduğu sıkıntılarla aynı inançla mücadele ediyoruz. Hak ve hakikat yolunda mücadele etmek, bu uğurda eza, cefa çekmek, gerekirse şehit düşmek, gazi olmak bizim için şereflerin en büyüğüdür, en yücesidir."

Erdoğan, "Bizim tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet vurgumuz ilhamını bir tarafıyla Mevlana'dan, Yunus'dan, Hacı Bayram'dan bir tarafıyla da Sultan Alparslan'dan, Osman Gazi'den, Fatih'ten, Kanuni'den, Gazi Mustafa Kemal'den alıyor" şeklinde konuştu.

Erdoğan, Hazreti Mevlana'nın aşkının cezbesinin, vecdinin bir tezahürü olan semanın, ifade ettiği anlama uygun şekilde ve uygun yerlerde icra edilmesini önemli gördüğünü ve bunun da altını çizdiğini kaydetti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim