• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 22 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter ile barıştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter ile barıştı
Başbakanlığı döneminde "Twitter denilen bir bela var. Abartı, yalanın daniskası burada. Sosyal medya denilen şey şu anda toplumun ve toplumların bana göre baş belasıdır" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan Twitter ile barıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , Twitter hesabı (@RT_Erdogan) üzerinden “9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü”yle ilgili paylaşımlarda bulundu.

Sigaranın zararlarıyla ilgili mesajlar gönderen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sigaranın içene ve çevresine verdiği zarara değindi. Erdoğan, #SigarayaTeslimOlma etiketini de kullandı.

Bu arada bazı twitter kullanıcıları bu paylaşımların, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bizzat atılan ilk tweetler olduğunu öne sürdü. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a desteği ve yakınlığıyla bilinen televizyon programcısı Ertem Şener söz konusu tweetlerin Erdoğan tarafından bizzat yazılarak gönderilen ilk tweetler olduğunu yazdı. Twitter’da Erdoğan ve AK Parti’ye verdiği destekle bilinen ‘trol hesaplardan’ da, bu tweetlerin Erdoğan tarafından bizzat yazılan ilk tweetler olduğu vurgulandı. 

Tayyip Erdoğan’a ait hesaptan, daha önce, yaptığı konuşmalardan cümleler paylaşılıyordu. 
 

TWITTER İÇİN NELER DEMİŞTİ?

Baş belası: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan olduğu dönemde baş gösteren Gezi Parkı eylemlerinin en sıcak olduğu günlerde, olayların büyümesiyle ilgili olarak Twitter programını suçlamış, 2 Haziran 2013 günü, Habertürk televizyonunda katıldığı bir programda twitter için “Tam bir baş belası” demişti.

O kadar boş zamanım yok: Erdoğan, 17-25 Aralık operasyonlarının ardından da sosyal medya üzerinden yayılan ses kayıtlarına ve paylaşımlara tepki göstermiş, 11 Şubat 2014’te AKP ’nin TBMM’deki grup toplantısında, “Tweetle hiç işim yok, takip ettiğim de yok. Benim bu kadar boş zamanım yok. Twitter kullananlara hakaret etmiyorum ama benim bu kadar zamanım yok. Gece gündüz demeden işime bakıyorum” demişti.

Twitter mivitır hepsinin kökünü kazıyacağız: 30 Mart 2014’teki yerel seçimlere sayılı günler kala, bir süredir sosyal medya üzerinden yayılan “çok önemli bir ses kaydının yayınlanacağı” iddialarına tepki gösteren Erdoğan, “Bu Twitterlar falan var ya şimdi mahkeme kararı çıktı, Twitter falan hepsinin kökünü kazıyacağız. Efendim işte uluslararası camia şöyle der, böyle der, hiç beni ilgilendirmiyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin gücünü görecekler" demişti. Erdoğan’ın 20 Mart 2013’te Bursa mitinginde yaptığı bu konuşmadan kısa bir süre sonra da Twitter ve Youtube kanallarına erişim engellenmişti.

page_twitter-toplumlarin-bas-belasidir-diyen-cumhurbaskani-erdogan-tweet-atmaya-basladi_319963220.jpg

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim