• BIST 9079.97
  • Altın 2305.159
  • Dolar 32.3148
  • Euro 35.0942
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörle mücadele son tehdit ortadan kaldırılana kadar devam edecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörle mücadele son tehdit ortadan kaldırılana kadar devam edecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Terörle mücadele, ülkemize ve milletimize yöneltilmiş son silahlar susturuluncaya kadar, son terörist imha edilene, son tehdit ortadan kaldırılana kadar devam edecek." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Kızılayı Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, "Terörle mücadeleye, ülkemize ve milletimize yöneltilmiş son silahlar susturuluncaya kadar, son terörist imha edilene, son tehdit ortadan kaldırılana kadar devam edeceğiz." dedi.

"Terörle mücadelede devletimiz de milletimiz de sonuna kadar yanınızda"

"Buradan tüm güvenlik güçlerime sesleniyorum, terörle ve teröristlerle yürüttüğünüz mücadelede devletimiz de milletimiz de sonuna kadar sizin yanınızdadır." ifadelerini kullanan Erdoğan, "Güvenlik güçlerimizi canları pahasına yürüttükleri bu mücadeleden dolayı eleştirmeye, tahkir etmeye, tehdit etmeye kalkanlar karşılarında önce şahsımı ve ardından milletimi bulurlar, bunu bilmeleri lazım." şeklinde konuştu.

Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti:

"Geçmişteki birtakım yanlışları, hataları, eksikleri bugün yürütülen mücadeleye teşmil etmeye çalışanlar art niyetlidir. Terör örgütünün değirmenine bunlar su taşımaktadırlar. Ahlak, vicdan ve hukuk sınırları içinde mücadele yürüten her bir güvenlik görevlisi benim öz kardeşim, öz evladım mesabesindedir, canımdan bir parçadır. Bunun böyle bilinmesi lazım."   

"Ortada müzakere edilecek bir konu yoktur"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Terör örgütü yöneticileri ve onların güdümünde hareket edenler, zaman zaman müzakere, görüşme, çözüm gibi laflar ediyorlar. Ortada müzakere edilecek de görüşülecek de bir konu yoktur, bunun böyle bilinmesi lazım." dedi.

"Attığımız her adımın başarısızlığa uğraması için adeta kendilerini yırttılar"

"Amerika'da yaptığımız her görüşmenin, attığımız her adımın başarısızlığa uğraması için adeta kendilerini yırttılar." ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bunun için bölücü terör örgütünün, Ermeni çetecilerin, paralel ihanet çetesinin ortak gösterilerine destek vermekten, kalp krizi yalanına kadar sergilemedik çirkinlik bırakmadılar. Yapılanları, yazılanları, söylenenleri gördükten sonra inanın bana, Allah Türkiye'yi ve milletimizi bunlardan korusun demekten kendimi alamıyorum. Dimdik ayaktayım, kalp krizi geçirdiğimi söylüyorlar. Bir toplantıdan bir toplantıya koşuyoruz, 'Kalp krizi geçirdi' diyorlar. Bakıyorsunuz başka bir yerde, kendi ülkesine ve kendi milletine karşı böyle büyük nefret duyan, böylesine büyük bir kinle saldıran başka bir kesim var mıdır bilmiyorum. Zaman zaman bu hastalıklı ruh halini anlamaya çalışıyorum. Ama yaptıklarını koyacak bir yer, izah edecek bir kelime bulamıyorum. Türkiye, içerisindeki 79 milyon insanıyla birlikte batsa, bunlar bayram edecekler."

"Türkiye kendi bekasını tehlikeye atmaz, atmayacaktır"

Erdoğan, "Amerika'da Sayın Obama'ya hakaret Facebook'tan, Twitter'dan vesaire, geçenlerde 3 yıla mahkum oldu. Aynı şekilde Almanya'da Merkel'le ilgili hakaret, 2 yıla mahkum oldu. Bu kadar açık net ispatları da ortada. Bu açık gerçeklere rağmen ülkemizin üzerine bu kadar gelinmesinin demokratik hassasiyetle, hak ve özgürlüklerin savunulmasıyla bir ilgisinin olmadığına artık iyice kanaat getirdim." diyerek, "Mesele Türkiye'nin savunma reflekslerini zayıflatmak, gardını düşürmek, Türkiye'yi hedeflerinden, projelerinden vazgeçirmektir. Hiç kimse kusura bakmasın, onların keyfi için Türkiye kendi bekasını tehlikeye atmaz, atmayacaktır." şeklinde konuştu.

"Kızılayımızı daha da yaygınlaştıracağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Devleti ve milleti ile büyük, güçlü, itibarlı bir Kızılay için hep birlikte daha çok çalışacağız. Şu anda dünyada bir tarafta Kızılhaç, bir tarafta Kızılay... Kızılayımızı daha da yaygınlaştıracağız. Daha da yaygın bir coğrafyada Kızılayımızın etki alanını inşallah geliştireceğiz." dedi.

Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bizim milletimiz samimiyetinden, dürüstlüğünden, gayretinden, hasbiliğinden emin olduğu herkese, her kuruma gönlünü de kucağını da imkanlarını da sonuna kadar açar. Kızılay'ın işte bu yolda emin adımlarla ilerlediğine inanıyorum. Unutmayınız, eğer arkanızda millet varsa kimse sizi engelleyemez, kimse sizin önünüzde duramaz."

"Kızılay'ın dünya genelindeki başarısı takdire şayandır"

"2005 yılında topladığı 342 bin ünite kan ile ülkemizin kan ihtiyacının ancak yüzde 19'unu karşılayabilen Kızılay, 2015'te 1 milyon 938 bin ünite kan toplayarak ihtiyacın yüzde 85'ini karşılar hale gelmiştir." ifadelerini kullanan Erdoğan, "Son 3 yılda Suriye'den Afganistan'a, Filistin'den Somali'ye kadar yurtdışı yardım kampanyalarında, 22 milyon lira bağış toplandı. Son 3 yılda Kızılay'ın dünya genelinde 18 milyon ihtiyaç sahibine ulaşmış olması takdire şayan bir başarıdır." şeklinde konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim