• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan: PYD ve YPG birer terör örgütüdür

Cumhurbaşkanı Erdoğan: PYD ve YPG birer terör örgütüdür
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "PYD ve YPG birer terör örgütüdür, bu terör örgütlerinin bu tür bir yapılanmaya gitmesine vesile olanları bir defa tarih affetmeyecektir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Yemen Cumhurbaşkanı Mansur Hadi ile ortak basın toplantısı düzenledi.

"Türkiye'nin Suriye sınırının diğer tarafından YPG'ye yönelik yaptığı operasyonlarda hedeflenene ulaşıldı mı?" şeklindeki soruya Erdoğan, "Şu anda Rusya'nın, Suriye'de rejimle birlikte acımasızca sivil halkı öldürmeye yönelik operasyonları devam ediyor. Burada, yediden yetmişe sivil halka acımasızca yapılan bu saldırıların hedefi, PYD'ye yönelik, orada bir kuşak oluşturmaktır ve burada işin kara boyutunu da YPG ile yürütmektedir" karşılığını verdi.

'Önce dürüst davransınlar'

"Ben buradan özellikle Batılı dostlarımıza tekrar sesleniyorum" ifadesini kullanan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"PYD ve YPG birer terör örgütüdür ve bu terör örgütlerinin bu tür bir yapılanmaya gitmesine vesile olanları bir defa tarih affetmeyecektir. PKK terör örgütünü bu şekilde kabul edenler şunu bilmelidir ki PYD de YPG de ki bu PYD'nin silahlı bir gücüdür ve bunlar terör örgütüdür, kimse bunu farklı yere çekmeye kalkmasın. Zaman içinde biz bunlara zaten bütün belgeleri verdik. Belgeleri vermemize rağmen bunlar hala Suriye'de, Irak'ta ne yazık ki yine aynı oyunu oynuyorlar. DAİŞ bizim için nasıl bir terör örgütüyse, PYD de öyle bir terör örgütüdür, YPG de öyle bir terör örgütüdür, aynı şekilde DHKP-C'si de öyle bir terör örgütüdür. Bunlara karşı biz koalisyon güçleri de bir hareketin içerisindeyiz. Ama ne yazık ki koalisyon güçleri de şu anda attıkları bazı adımlarla, örneğin, telefon açıp telefonda bizim ülkemize yönelik saldırılar karşısında silahlı kuvvetlerimizin top atışlarını ki bu angajman kurallarının uygulanmasıdır, işletilmesidir, bunu kalkıp 'Suriye'deki Kürtlerin vurulması' diye ifade edenler önce dürüst davransınlar onları ben dürüstlüğe davet ediyorum, dürüst davranmıyorlar."

Uluslararası kuruluşlara çağrı

Tüm uluslararası kuruluşlara yaşanan drama sessiz kalmamaları konusunda çağrıda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Duamız ve temennimiz, kardeş Yemen'in hak ettiği barış, huzur ve istikrara en kısa sürede kavuşmasıdır" dedi. 

Erdoğan, "Yemen'deki soruna siyasi çözüm bulmaya yönelik çabalar devam ediyor, sorunlara kalıcı çözüm bulunması ancak siyasi diyalog ve meşru devlet makamlarına saygı temelinde bir mutabakatla mümkündür. Bu çerçevede 2216 sayılı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararının tüm taraflarca uygulanması çok önemlidir" ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim