• BIST 9090.36
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3697
  • Euro 34.9682
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Onlar, Tarihin Tozlu Raflarına Havale Edildi”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Onlar, Tarihin Tozlu Raflarına Havale Edildi”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, imam hatipli öğrenci sayısının 60 binden 1 milyon 207 bine ulaştığını belirterek, "İmam hatipliler kolejlerle yarışıyor....

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, imam hatipli öğrenci sayısının 60 binden 1 milyon 207 bine ulaştığını belirterek, "İmam hatipliler kolejlerle yarışıyor. Bu okulları kapatmak için her yola başvuranlar ne oldu dersiniz? Onlar tedavülden kaldırılıp tarihin tozlu raflarına havale edildi" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği ÖNDER tarafından Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlediği "İmam Hatip Gençlik Buluşması" programına katıldı. Programda Erdoğan'ın yanı sıra Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu , ünlü oyuncu Hasan Kaçan katıldı. Program Mehteran takımının gösterisi ve ardından Kuran'ı Kerim hilafetiyle başladı. Programda katılımcılar cep telefonlarının flaşlarıyla renkli görüntüler oluşturdu. Salona giren Cumhurbaşkanı Erdoğan, tatılımcıları selamlayarak gül dağıttı.

"4 ÇOCUĞUMUN DA DÖRDÜ DE İMAM HATİPLİ"

Tezahüratlar içinde kürsüye çıkan Erdoğan, "Bu anlamlı buluşma vesilesiyle sizleri en kalbi muhabbetlerimle selamlıyorum. Peygamberimiz sevgililer sevgilisinin doğum kutlamasına bizleri bir kez daha ulaştırdığı için rabbime hamd-ü senalar ediyorum. Kutlu doğum herhangi bir doğum değil. Manevi bir yeniden diriliş olarak kutlandığı zaman anlamlıdır. Allah hepimize burada toplandığımız gibi kıyamet günü de efendimizin sancağı altında toplanmayı nasip etsin diye dua ediyorum. Ben de bir imam hatipliyim. Hamdolsun ayrımcılık olarak söylemiyorum, bir tercih meselesi olarak söylüyorum; 4 çocuğumun da dördü de imam hatipli. Sizler mensubu olmaktan şeref duyduğum imam hatipliler. Sadece bu milletin değil tüm ümmetin de umudusunuz. Bu bilince sahip olmayan imam hatiplinin benim gözümde sıradan bir diploma sahibi olmasından öte bir anlamı yoktur. İmam hatipliyim diyorsanız hayatınızın sonuna kadar gururla taşıyacağımız bir görev üstlenmişsiniz demektir. İmam hatipte okumanın fikir ve gönül dünyamıza nefer kattığını çok iyi biliyoruz. Biliyorsunuz Türkiye'de bir dönem inancından, tarihinden, kültünden uzak bir nesil yetiştirme projesi uygulandı. Bunun için eğitim sistemimiz alt üst edildi. Bunun çilesini sizler çok çektiniz. Medyadan spora kadar her alanda bilinçli çalışmalar yürütüldü. Hukuksuzluklar yapıldı. İmam hatiplilerin ayak bileklerine zincirler takıldı. "Kat sayı" uygulaması dediler. Bununla beraber önünü kestiler, bilmiyorlardı ki milletin bağrında yetişen bu tohumların boy vermesinin önüne geçilemez" dedi.

"60 BİNE DÜŞEN İMAM HATİP ÖĞRENCİ SAYISI 1 MİLYON 207 BİNE ULAŞTI"

"Milletimiz eline geçen her fırsatta bu okullara destek oldu. İmam hatipleri küllerinden yeniden inşa etti" diyen Erdoğan, " Kapılarına kilit vurulmak istenen imam hatipler bu ülkeye cumhurbaşkanı, başbakan, baka, belediye başkanı yetiştiren seçkin eğitim kurumlarına dönüştü. Yakın zamanda 28 şubat döneminde 600 binden 60 bine indirilen imam hatipliler günümüzde kolejlerle yarışıyor. Bu okullara mecbur kalan değil kendisine iyi bir gelecek hazırlamak bunu inancına kültürüne tarihine sahip çıkmak isteyen gençlerimiz gidiyor. Sayısı 60 bine düşen imam hatip öğrenci sayısı 1 milyon 207 bine ulaştı. Bu okulları kapatmak için uğraşanlara ne oldu dersiniz. Onlar tedavülden kaldırılıp tarihin tozcu raflarına havale edildiler. İmam hatip gençliği burada dimdik ayakta" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Onlar, Tarihin Tozlu Raflarına Havale Edildi”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Onlar, Tarihin Tozlu Raflarına Havale Edildi”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Onlar, Tarihin Tozlu Raflarına Havale Edildi”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Onlar, Tarihin Tozlu Raflarına Havale Edildi”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Onlar, Tarihin Tozlu Raflarına Havale Edildi”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim