• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kimse Türkiye'ye Suriye'de istila hareketi yapıyor diyemez

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kimse Türkiye'ye Suriye'de istila hareketi yapıyor diyemez
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kimse Türk ordusuna, Türkiye'ye, 'Suriye'de istila hareketi yapıyor' diyemez. Batı, istila hareketlerinin en güzel örneklerini vermiştir." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Samsun 6. Olağan İl Kongresinde yaptığı konuşmada Samsun'da ikinci bir devlet üniversitesinin açılacağını söyleyerek, "Doğrudan şehrimizin ismini verdiğimiz Samsun Üniversitemizin kuruluşuyla ilgili karar önceki gün Yükseköğretim Kurulumuzda alındı." dedi.

"Kalbini bize yönelten tüm kardeşlerimizin yanında olacağız"

Erdoğan, "Kimse Türk ordusuna, Türkiye'ye, 'Suriye'de istila hareketi yapıyor' diyemez. Batı, istila hareketlerinin en güzel örneklerini vermiştir." şeklinde konuştu.

"Bizim dışımızdaki herkes farklı niyetlerle ve taktiklerle oradadır." diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bölgede yaşayan kardeşlerimiz bu durumu gördüğü için Tel Rıfat'tan Münbiç'e, Telabyad'a, Resulayn'a kadar her yerde Türkiye'nin gelip oraları da güvenliğe, huzura, düzene kavuşturmasını isteyen mesajlar gönderiyor. İnşallah onların bu çağrılarını karşılıksız bırakmayacağız. Suriye sınırlarımız boyunca, gözünü ve kalbini bize yöneltmiş tüm kardeşlerimizin de en kısa zamanda yanlarında olacağız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dostlarımızın sayısını artırmaktan memnuniyet duyarız ama birileri ısrarla gelip burnumuzun dibinde adeta gırtlağımıza bıçak dayarcasına işler karıştırmaya devam ederse, işte o zaman kimseyi gözümüz görmez." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Herkes duysun diye Samsun'dan bir kez daha haykırıyoruz, ya olacağız ya öleceğiz. Biz bunları söylerken kesinlikle hamaset yapmıyoruz. Biz milletimizin hissiyatını, ülkemizin kararlılığını, devletimizin tavrını ifade ediyoruz. Birileri hala bizim kararlılığımızı anlayamamış olabilir. Birileri hala bizim sözlerimizi blöf veya altı boş ifadeler gibi görebilir. Birileri hala bizim köşeye sıkışınca sineceğimizi, pusacağımızı sanıyor olabilir. Emin olun çok yanılıyorlar."    

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim