• BIST 9079.97
  • Altın 2322.819
  • Dolar 32.3239
  • Euro 34.9361
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da konuştu
Bezmialem Vakıf Üniversitesi 2014- 2015 Akademik Yıl Açılış Töreni'ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Yasin Börü'yü görmediler

Birileri değişik şeyler söyleyebilir; Erdoğan geriliminden yana diyebilir,ben haktan yanayım. Gerilimden yana değilim. Hakkı tüm zulümler karşısında da olsa tek kalacağımı da bilsem savunmaya mecburum. Bizim ecdadımızdan aldığımız terbiye budur. Gezi olaylarında hayatını kaybeden bir çocuğu hakkında senaryolar yazarak, reklam malzemesi yaparak aylarca istismar konusu yaptılar ve yalan söylüyorlar. Ekmek almaya gitti diyorlar, yalan. Ne ekmek almaya çocukcağızı terörün içine ittiler. sapanlarla maskelerle resmi var. Bunların hepsi tespit edilmiş vaziyette. Bunlar için kıyameti koparanlar Diyarbakır'da alçakça vahşice 3. kattan aşağı atılan Yasin'le ilgili onu arabayla çiğnedikleri halde bunu asla gündeme getirmediler. Görmediler. Niye? Çünkü Yasin Börü inancını yaşayan bir delikanlıydı. Bu davranışlar kasıtlıdır. 

Batı medyası Türkiye'ye karşı algı operasyonu yapıyor

Şuanda bakın batı medyasında tamamen Türkiye'ye yönelik yalan haberler yapılıyor. Geçenlerde bunların uluslararası bir derneği var, ziyaretimize geldiler. Baktım ellerinde adeta bir otomota bağlanmış siparişler var. Konuyu açtılar ben sordum dedim size bunu hangi gazeteciler söyledi. İsim de veremiyor. Bana isim vermezsen ben sana sağlıklı cevap veremem. Ama bana kimlerle görüştüğünü söylersen ben sana belgelerle cevap veririm. İnanır mısınız onları söyleyemedi. Ama siz şu kadar gazeteciyi içeriye attınız şöyle yaptınız, böyle yaptınız deyince dedim bak size bunları kimlerin söylediğini biliyorum ama sizin söylediğiniz gibi içeride şuanda 100 gazeteci yok. İçeride şuanda olan gazeteci sayısı 7 kişidir. Ve Adalet Bakanlığı'nın belgelerini verdim. Ve bu 7 kişinin suçlarını da anlattım. Bunlar terörist. Kimisi asker öldürmüş, kimisi banka soymuş. 

İşte Fransa'dan geçen hafta çıktı bir gazeteci, orada bir konuşma yaptım ve konuşmamın sonunda soru cevap kısmına geçtik. Ve dedi ki siz Kobaniyle ilgili olarak siz peşmergelere müsaade etmediniz. Dedim ki bak hemen bir yalan haberi bana soruyorsun. Şuan da peşmergeler bizim topraklarımızdan geldi. Şuanda Kobani sınırında bekliyorlar. Erbil'den gelecek haberi bekliyorlar ama bizim topraklarımızda. Üstelik davul zurnayla geldiler. Özgür Suriye Ordusu da bizim topraklarımızdan geçtiler. Dedim ki niye yalan söylüyorsunuz? Ben bunu anlattıktan sonra başka bir haber yapmışlar. Algı operasyonu budur işte.

Bazı Türk gazeteciler de algı operasyonu yapıyor

Bazı Türk medyası da bunu yapıyor. Hatta daha ileri gidip, sürekli İmam Hatip Okulu açıyor, alkolü yasaklıyor diye haber yapan hainler var. Niye Tayyip Erdoğan, hem İmam Hatip Lisesi'nden hem de Eyüp Lisesi'nden mezun. Niye? Çünkü üniversiteye almadılar. Aynı şeyi yavrularımıza yaptılar. Bu zulümlerin hepsi yaşandı. Ama şimdi hamdolsun okulun bitiren artık eşit yarışa giriyor. Algı operasyonlarına, Türkiye boyun eğecek bir ülke değil. İç- dış politikamızı da kendimiz belirleriz. Biz Kobani'ye her türlü desteği verdik.

Bizim şu ana kadar yaptımız yardımlar 4.5 milyon doları buldu 

200 bin Kürdü Türkiye'ye soktuk. Şu anda biz onları giydiriyoruz, içiyoruz. Bizim şu ana kadar yaptığımız harcama 4.5 milyon doları buldu. Avrupa'nın tamamında şu anda ne kadar Suriye ve Irak'tan giden var biliyor musunuz, 130 bin. Yardım elini uzatan biziz. ABD Kobani düştü düşecek diyor. Biz diyoruz ki yapmayın PYD terör örgütü. Laf dinlemediler o gece indirdiler silahları, bir kısmı PYD'nin eline düştü. Sonra kendi savunma bakanları açıklama yaptı. ABD'nin Suriye politikası yanlıştır dedi. Dedim ki neden Kobani? Sıkıntı varsa benim olmalı şuanda DEAŞ işgali altında oraya neden müdahale etmiyorsunuz. Ve bu yalanı söyleyenler DEAŞ'la alakamız olmadığını bilenler de iftira atıyorlar. Çok büyük bir yanılgının içindeler. Bir asır sonra hatırlatmak istiyor biz Sevr Antlaşması'nı yırtıp atmış hür bir ülkeyiz, Türkiye'yiz. İçerde ya da dışarıda Türkiye'ye bunun dışında farklı bir gözle bakanlar varsa bunu değiştirsinler. Biz kendi gündemimizi kendimiz belirleriz. Ecdadımızdan aldığımız güçle yaparız. Türkiye'ye yalanlarla istikamet çizmek isteyenlerin hevesleri kursaklarında kalır. Eğer başka ülkeler bu tehditlere maruz kalsaydı olaylar bambaşka olurdu. Ama biz buna rağmen demokrasimizi muhafaza eden bir ülkeyiz. Bu yüzden dünyada farklı bir konumdayız. Eğitimli nesillerimiz ve güçlü ekonomimizle ilerleyen demokratik standartlarla Türkiye parlayan yıldız olacak. Batı medyasını şunu yazmış bu ihanet yapılmış bu iftira atılmış, onların hesabı varsa bizim de hesabımız var. Allah'ın da hesabı var. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim