• BIST 9079.97
  • Altın 2300.797
  • Dolar 32.3298
  • Euro 35.0874
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan için kıl çadırları kuruluyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan için kıl çadırları kuruluyor
Muş'un Malazgirt ilçesinde 26 Ağustos Zafer Bayramı etkinliklerine katılacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için, etkinliklerin yapılacağı Zafer...

Muş'un Malazgirt ilçesinde 26 Ağustos Zafer Bayramı etkinliklerine katılacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için, etkinliklerin yapılacağı Zafer Anıtı'nda 8 kıl çadırı kuruluyor.

Okçular Vakfı tarafından düzenlenen Malazgirt Zaferi'nin 946'ıncı yıldönümü etkinliklerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip da Erdoğan katılacak. Van'ın Erciş ilçesi Ulupamir Mahallesi'nde ikamet eden Kırgızların, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve devlet erkanı için kuracakları kıl çadırları için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Pamir Derneği Başkanı Kasım Bek Varol konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımız için kıl çadırlarını kurmak için ilçeye geldik. Bu yıl Okçular Vakfı ile birlikte organizasyonda çalışıyoruz. Ayrıca Malazgirt Kaymakamız Sayın Soner Kırlı da bize çok destek veriyor. Bu kıl çadırlarımız çok özel yapılıyor. Eskiden atalarımızın ve savaş komutanlarımızın savaştan sonra dinlenmek için kullandıkları çadırların aynısını burada da kuracağız. Sayın Cumhurbaşkanımız için kuracağımız kıl çadırı ve onun yanına kuracağımız diğer 8 adet kıl çadırı tamamıyla el yapımı olarak yıllar süren bir işçilik sonunda büyük zahmetlerle yapılıyor. Bu çadırlarımız kışın sıcak yazın serin tutuyor" dedi.

"Biz Türkmenlere kapısını açan Türk kardeşlerimize minnettarız"

Başkan Varol, "Bizler yıllar önce Afganistan ve Kırgızistan'dan Türkiye'ye geldik. Burada Türk vatandaşı olarak Van'ın Ulupamir Mahallesi'nde ikamet ediyoruz. Köyümüzdeki tüm vatandaşlarımızın tek geçim kaynağı budur. Köyümüzde geleneksel kıl çadırları, keçelerden eski tarihi elbiseler, keçeden kalpaklar, yine keçeden halılar yapıyoruz. Biz Türkler, vatanımıza yurt olmuş Malazgirt ilçesinde bulunmaktan ayrıca mutlu oluyoruz. Burası bizim Anadolu'ya açılan kapımızdır. Biz kendimizi Malazgirtli olarak görüyoruz ve her yıl 26 Ağustosta bu ilçeye gelip çadırlarımızı kuruyoruz. Bu yılın biz Türkler için ayrı bir önemi var çünkü Sayın Cumhurbaşkanımız geliyor. Sayın Cumhurbaşkanımız için var gücümüzle çalışıyoruz. Ulupamir Türkleri olarak Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a minnettarız Türk tarihimize sahip çıktığı için" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan için kıl çadırları kuruluyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan için kıl çadırları kuruluyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan için kıl çadırları kuruluyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan için kıl çadırları kuruluyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim