• BIST 9524.59
  • Altın 2497.323
  • Dolar 32.5847
  • Euro 34.7276
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan gönüllülerinden ZDF’ye protesto

Cumhurbaşkanı Erdoğan gönüllülerinden ZDF’ye protesto
Beyoğlu'nda toplanan ve kendilerini "Recep Tayyip Erdoğan Gönüllüleri" olarak tanıtan grup, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili Almanya Devlet Televizyonu ZDF'de...

Beyoğlu'nda toplanan ve kendilerini "Recep Tayyip Erdoğan Gönüllüleri" olarak tanıtan grup, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili Almanya Devlet Televizyonu ZDF'de yayınlanan görüntüler nedeniyle kanalı protesto etti. Kanalın İstanbul Bürosu önünde basın açıklaması yapan eylemciler, binanın önüne siyah çelenk bıraktı.

Gümüşsuyu İnönü Caddesi üzerinde bulunan Alman Devlet Televizyonu ZDF'nin İstanbul Bürosu önünde toplanan grup, Türk Bayrakları ile "Milli irade milli güç hedef 2023', "ZDF hesabını vermeli" yazılı pankart açarak "Recep Tayyip Erdoğan milletimizdir', "Recep Tayyip Erdoğan'ın askerleriyiz" şeklinde slogan attı. Basın açıklamasından önce güvenlik önlemi alan polis, caddeyi bir süre trafiğe kapattı.

Grup adına basın açıklaması yapan İskender Közen, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a Alman Televizyonu ZDF'nin yapmış olduğu kliplerden dolayı burada bulunmaktayız. Kamuya ait yayın yapan ZDF tarafından ırkçılık ve ayrımcılığa uğradığımız sözde televizyon yayını hakkında görüşlerimizi Almanya kamuoyuna ve Federal Almanya yetkililerine bu basın açıklamasını iletiyorum. Irkçılık, ayrımcılık ve kişisel onura dokunulması konusunda ifade özgürlüğünün sınırları vardır. Yukarıda adı geçen yayının ve orada sarf edilmiş sözlerin kişisel temel hakları çiğneyip çiğnemediğine yargı organları karar verecektir. Yayında Türkiye Cumhuriyeti Bayrağı kullanarak ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı hakkında bu şekilde aşağılayıcı ve alaycı bir biçimde söz edilmesi izahı ve eleştiriyi aşmakta alenen hakaret edilmektedir. Bahsedilen basın ve fikir özgürlüğü adı altında başka bir ülkenin cumhurbaşkanına aşağılanmış ve onunla birlikte büyük bir toplumsal kesim ve temsil ettiği kesim ve tüm fertleri hakarete uğratılmıştır." diye konuştu.

Közen, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ayrıca bu yapılanlar, demokratik seçimlerle halkın çoğunluğu tarafından seçilmiş bir cumhurbaşkanına yapılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nın sadece Türkiye'de yaşayan Türklerin değil Almanya'da da yaşayan Türklerin de kişisel hakarete uğramasına hoşgörü gösterilmez ve asla kabul edilemez. Yetkililerin yayını ZDF'nin sitesinden kaldırdığını açıklaması veya saçma sapan bir yayın olduğunu söylemeleri tatmin edici olmaktan uzak aksine olayı kapatma ve örtbas etmeye yönelik yetersiz bir tutumdur. İlgili programcının kanal ile ilişkisinin kesilmesi, programın yayından kaldırılması ve Türklerden özür dilenmesi en azından bu yayın içeriğini kabullenmediğinin ve onaylamadığının bir göstergesi olacaktır."

Açıklamanın ardından kanalın bürosunun bulunduğu binanın önüne üzerinde ZDF yazan siyah bir çelenk bırakıldı.

Cihan

Cumhurbaşkanı Erdoğan gönüllülerinden ZDF’ye protesto

Cumhurbaşkanı Erdoğan gönüllülerinden ZDF’ye protesto

Cumhurbaşkanı Erdoğan gönüllülerinden ZDF’ye protesto

Cumhurbaşkanı Erdoğan gönüllülerinden ZDF’ye protesto

Cumhurbaşkanı Erdoğan gönüllülerinden ZDF’ye protesto

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim