• BIST 9672.8
  • Altın 2501.202
  • Dolar 32.5876
  • Euro 34.8634
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genel Yayın Yönetmenleri'yle görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genel Yayın Yönetmenleri'yle görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Beylerbeyi Sarayı içindeki Sarı Köşk'te bazı gazete ve televizyonların genel yayın yönetmenleriyle toplantı yaptı.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Beylerbeyi Sarayı içindeki Sarı Köşk'te bazı gazete ve televizyonların genel yayın yönetmenleriyle toplantı yaptı.
 

Yaklaşık 2.5 saat süren görüşmeye ilişkin Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından herhangi bir açıklama yapılmadı.
 
Edinilen bilgiye göre Erdoğan burada, aralarında Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu ve Yeni Akit Genel Yayın Yönetmeni Hasan Karakaya'nın da bulunduğu bazı gazete ve televizyonların genel yayın yönetmenleriyle yaklaşık 3 saat görüştü.
 
Toplantıyı ilişkin tek açıklama Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ocaktan'dan geldi. Ocaktan, "Çözüm süreci, Türkiye'nin etrafındaki gelişmelerle ilgili değerlendirmeler, paralel yapıyla mücadele, AB sürecini daha dikkatli, adımların daha hızlı atılması konusunda bir takım değerlendirmede bulundu" dedi.
 
Erdoğan'ın bundan sonra sık sık yurtdışı ziyaretleri gerçekleştireceğini söyleyen Ocaktan, "Değişik ülkeler, Afrika dahil çeşitli bölgelere ziyaretlerini sürdürücek" diye konuştu.
 
Erdoğan'ın yeni ve sivil bir anayasa konusunda elinden geleni yapacağını söylediğini aktaran Ocaktan, IŞİD ve bölgedeki terör unsurlarına karşı Cumhurbaşkanının bir bütün olarak baktığını söyledi. Ocaktan," Benim anladığım Türkiye teröre bir bütün olarak bakıyor. Bölgedeki bütün terör unsurlarına aynı şekilde bakıyor. Bugün IŞİD'dir yarın başka terör unsuru ortaya çıkar. Önemli olan bütün terör unsurlarına karşı uluslararası camiyayla birlikte ortak hareket etmek. Sayın Cumhurbaşkanının bu doğrultuda olduğunu gördüm."diye konuştu. Ocaktan bir soru üzerine de Erdoğan'ın çözüm süreci konusunda hükümete her türlü desteği vermeye hazır olduğu izlenimini edindiğini de sözlerine ekledi.
 
Bekleyen kadını görünce durdu
 
Bu arada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konvoyu Beylerbeyi Sarayı'na girerken bir süre durdu.
 
Erdoğan yol kenarında bekleyen bir kadını görünce aracını durdurdu. Cumhurbaşkanının koruma polisleri kadının elindeki mektubu alıncaya kadar konvoy bekledi. Erdoğan daha sonra saraya girdi.
 
Bir görüşme de Davutoğlu'ndan
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu, bazı gazete ve televizyonların genel yayın yönetmenleriyle bir araya geldi.
 
Davutoğlu, yapımı devam eden Avrasya Tüneli ile Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve üçüncü havalimanındaki incelemelerinin ardından, Dolmabahçe'deki çalışma ofisine geldi.
 
Edinilen bilgiye göre, Davutoğlu burada aralarında Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, Yeni Akit Genel Yayın Yönetmeni Hasan Karakaya, Milliyet Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila, Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin'in de bulunduğu bazı gazete ve televizyonların genel yayın yönetmenleriyle yaklaşık 2,5 saat görüştü.
 
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın da katıldığı toplantı, basına kapalı gerçekleşti.

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim