• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ermeni diasporasına seslendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ermeni diasporasına seslendi
Cuhmurbaşkanı Erdoğan, "Tarihin her döneminde olduğu gibi bu büyük savaş yıllarında da yaşanmış acılar, trajediler olabilir. Bundan sadece Ermeniler etkilenmiş değildir" dedi.

Erdoğan, "100. Yılında Dünya Savaşının Belgeleri” konulu Dünya Arşiv Yöneticileri Kongre ve Sergisi (Osmanlı Arşivleri) toplantısında konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Şu bizim açtığımız Osmanlı arşivleri binasını eleştiriyorlar. Bunlar kim? Ecdadımızın arşivlerini hurda olarak satanların mirasçıları.

Böyle bir binayla ecdadımıza layık hizmet etmeye çalışıyoruz.

Bizler tarihi geçmiş olaylar olarak bakmıyoruz. Bizim için tarih geleceğimizdir. Tarih ibret vesikalarıyla doludur. Maalesef elimizdeki vesikaları okumakla tembellik yapıldı.

Uzun süre bu milletin tarihinin 1923'te başladığını dayatmak istediler. Türkiye Cumhuriyet'i bizim tek devletimiz değil son devletimizdir.

Cumhurbaşkanlığı forsunda yer alan 16 devletin kökü 2200 yıl öncesine dayanıyor.

Son dönemde en önemli zaferimiz Çanakkale'dir. Balkanlar'da en büyük bozuntumuzdur.

Bugün birileri 7 düvele karşı savaşmamızı ciddiye almıyor. Osmanlı Çanakkale'de kuklaydı diyecek kadar şuurunu yitirmiş kimseler var.

Kendini bazı bilmezler tarihini küçümsüyor. Onların yaptıkları Çanakkale Zaferi'ni asla gölgeleyemez.

Çanakkale'yi biz 100. yıl olarak kutlarken. Ermeni diasporası Türkiye düşmanlığını dünyaya aşılamaya çalışıyor. Bu kampanyaların amacı: Doğrudan ülkemize düşmanlık yapmaktır.

Biz en başından beri tutarlı tutumumuzu sürdürüyoruz. Savaş zamanlarında bazı acılar yaşanmış olabilir. Anadolu'da Ermeniler'in gördüğü zarar kadar Anadolu'da yüzbinlerce Müslüman Ermeniler'den zarar görmüştür.

Ey Ermeni diasporası, ey Ermenistan hükümeti gel burada milyonlarca arşiv belgesi var. Tarihçilerimizi, hukukçularımızı bir araya getirelim. Türkiye aleyhine yapacağınız kampanyalardan bir şey çıkartamazsınız.

Para yedirerek, yazılar yazdırarak yaptığınız işten sonuç alamazsınız.

Biz bu konuda ordumuzun bile arşivlerini açmaya hazırız dedik. Üçüncü ülkelere de gidip çalışmalar yapalım. Bizim bu isteğimiz hep geri çevrildi. Neden? Amaç: Türkiye'ye zarar vermek.

Bizim bu konuda veremeyeceğimiz hesap yoktur. Son dönemde Osmanlıca'nın okullarda okutulması adımı da bu yüzden attık.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim