• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan dünya çocuklarıyla buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan dünya çocuklarıyla buluştu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, çocukların olmadığı bir dünyanın ne kadar cansız ve ne kadar anlamsız olacağını hayal bile edemediğini belirterek, "Siz çocuklar hesapsız, yalansız sevginin adısınız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çocukların olmadığı bir dünyanın ne kadar kuru, ne kadar cansız ve ne kadar anlamsız olacağını hayal bile edemediğini belirterek, "Siz çocuklar hesapsız, riyasız, yalansız sevginin adısınız." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, farklı ülkelerden 38. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği için Türkiye'ye gelen çocuklarla bir araya geldi.

Erdoğan, yaptığı konuşmada, Külliye'ye gelerek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sevincini paylaşan çocuklara teşekkür etti.

Dünyada çocuklara armağan edilmiş tek milli bayram olan 23 Nisan coşkusunu farklı ülkelerden gelen çocuklarla yaşamaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Erdoğan, "Konuşmalarıyla bizleri duygulandıran, hele hele şiiriyle bizleri duygusal bir noktaya getiren Azerbaycanlı evlatlarımızın, gösterileriyle bize güzel anlar yaşatan Kosova, Moğolistan ve Namibyalı evlatlarımızın gözlerinden öpüyorum. Burada bulunan tüm evlatlarımızı muhabbetle kucaklıyorum. İyi ki varsınız." dedi.

"Siz çocuklar yalansız sevginin adısınız"

Çocukların olmadığı bir dünyanın ne kadar kuru, ne kadar cansız ne kadar anlamsız olacağını hayal bile edemiyorum. Siz çocuklar hesapsız, riyasız, yalansız sevginin adısınız." diyen Erdoğan, en saf, en temiz ve en duru sevginin çocukların gözlerinde, yüzlerinde ve minik ellerinde bulunacağını ifade etti. 

23 Nisan'ın Türk tarihi açısından önemine vurgu yapan Erdoğan, 23 Nisan 1920'de Ankara'da toplanan TBMM'nin İstiklal Savaşını yürüttüğünü, zaferle sonuçlandırdığını anlattı. Böylesine önemli bir tarihin bayram olarak tüm dünya çocuklarına armağan edildiğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tıpkı bir çocuğun hikayesi gibi doğumuna ve serpilip gelişmesine şahitlik ettiğimiz Cumhuriyetimiz, bu yıl 93 yaşında. İnsanlar için uzun ama devletler için en azından bizim devlet tarihimiz için oldukça kısa bir süre. Cumhuriyetimizin 100'üncü kuruluş yıl dönümü olan 2023'te hem kendi çocuklarımızı hem de tüm çocukları daha güvenli, güzel, müreffeh bir dünyaya kavuşturmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

"Büyüklerin açtığı sorunların bedelini çocuklar ödüyor"

"Bugün maalesef bölgemiz başta olmak üzere dünyanın pek çok yerinde büyüklerin yol açtığı sorunların bedelini en çok çocuklar ödüyor" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dünyanın bir tarafındaki aç gözlü insanlar yüzünden dünyanın diğer tarafındaki çocuklar kıtlık ve yokluk içinde yaşıyor. Adaletsizlik hiç şüphesiz tüm insanlar için kötüdür ama en çok da çocukların adaletsizliğe maruz kalması çok daha kötüdür. Halbuki dünya herkese yetecek kadar büyüktür. Çocukların o minicik yüreklerine sığdırdıklarını biz büyükler koskoca dünyaya sığdıramıyoruz."

Necip Fazıl Kısakürek'in, "Ağlayan Çocuklar" adlı şiirindeki "Ne vakit karanlık kaplasa yeri/ Başlar çocukların büyük kederi;/Bakınır, korkuyla dolu gözleri:/ Ya artık bir daha olmazsa gündüz?" dizelerini hatırlatan Erdoğan, "Sizler hiç korkmayın sevgili çocuklar" diye seslendi. 

Suriyeli çocuklar için hazırlanan klibi hatırlatan ve klipte bomba yüklü uçakların çocukları korkuttuğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bombalar yağdığı halde çocukların inançlarını hiçbir zaman kaybetmediğini ifade etti. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim