• BIST 9572.82
  • Altın 2472.81
  • Dolar 32.492
  • Euro 34.5985
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 27 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan dünya çocukları ile buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan dünya çocukları ile buluştu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği'ne katılacak dünya çocuklarını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği'ne katılacak dünya çocuklarını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün lisanlarınız farklı da olsa, nasıl gönülden gönüle kurduğunuz köprüyle anlaşabiliyorsanız, büyüdüğünüzde de aynı şekilde ortak sevgi dilinizi koruyun. Farklı inançlardan, meşreplerden olmak şimdi sizlerin tanışmasına, kaynaşmasına nasıl engel değilse, büyüdüğünüzde de bu ortak zemine sahip çıkın. İşte o zaman, bugün dünyamızı kasıp kavuran sorunların bir anda kendiliğinden çözüm yoluna girdiğini göreceksiniz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında bu yıl 38'incisi düzenlenen TRT 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği için Türkiye'ye gelen dünya çocuklarını kabul etti.

25 farklı ülkeden 332 çocuğun misafir olarak ağırlandığı kabulde, Kosova, Moğolistan ve Namibyalı çocuklar tarafından gösteriler gerçekleştirildi. Azerbaycan'dan gelen çocuklar tarafından dünya çocukları adına konuşmalar yapıldı. Kendisine dünya çocukları adına hediye edilen şarkının da icra edildiği programda Cumhurbaşkanı Erdoğan, ağırladığı ve çeşitli hediyeler takdim ettiği yabancı küçük misafirlerine hitaben bir konuşma yaptı.

"23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sevincimizi, buraya kadar gelerek, bizlerle paylaştığınız için, her birinize her birinize şahsım milletim ve tüm Türk çocukları adına teşekkür ediyorum. Dünyada, çocuklara armağan edilmiş tek millî bayram olan 23 Nisan'ın coşkusunu sizlerle birlikte yaşamaktan memnuniyet duyuyoruz." diyerek sözlerine başlayan Erdoğan, çocukların bayramını kutladı.

'SİZ ÇOCUKLAR HESAPSIZ, RİYASIZ VE YALANSIZ SEVGİNİN ADISINIZ'

Çocukların olmadığı bir dünyanın ne kadar kuru, ne kadar cansız, ne kadar anlamsız olacağını hayal bile edemediğini belirten Erdoğan, "Siz çocuklar hesapsız, riyasız ve yalansız sevginin adısınız. En saf, en temiz, en duru sevgiyi, sizlerin gözlerinden, sizlerin o güzel yüzlerinden, minik ellerinden başka nerede bulabiliriz ki? Onun için her çocuk benim gözümde, adeta çöldeki bir vaha gibi, sevinç ve huzur kaynağıdır. Keşke, dünya çocuklarının her birini ayrı ayrı kucaklayabilsem, o güzel ellerinden, masum gözlerinden öpebilsem." diye konuştu.

'BÜYÜKLERİN YOL AÇTIĞI SORUNLARIN BEDELİNİ, EN ÇOK ÇOCUKLAR ÖDÜYOR'

23 Nisan'ın Türkiye tarihinde önemli bir gün olduğunu ve 1920'de bu tarihte Ankara'da toplanan Büyük Millet Meclisi'nin, İstiklal Savaşı'nı yürütüp zaferle sonuçlandırdığını anlatan Erdoğan, şunları kaydetti: "Cumhuriyetimizin 100'üncü kuruluş yıldönümü olan 2023'de, hem kendi çocuklarımızı, hem de tüm çocukları, daha güvenli, güzel, müreffeh bir dünyaya kavuşturmayı hedefliyoruz. Bugün, maalesef, bölgemiz başta olmak üzere, dünyanın pek çok yerinde büyüklerin yol açtığı sorunların bedelini, en çok çocuklar ödüyor. Dünyanın bir tarafındaki açgözlü insanlar yüzünden, dünyanın diğer tarafındaki çocuklar kıtlık ve yokluk içinde yaşıyor. Adaletsizlik, hiç şüphesiz, tüm insanlar için kötüdür. Ama en çok da çocukların adaletsizliğe maruz kalması çok daha kötüdür. Hâlbuki dünya, herkese yetecek kadar büyüktür. Çocukların o minicik yüreklerine sığdırdıklarını, biz büyükler, koskoca dünyaya sığdıramıyoruz."

Dünyayı ne kadar karanlık kaplarsa kaplasın, mutlaka arkasından güneşin doğup günün aydınlanacağını vurgulayan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: "Çünkü her kışın bir baharı, her gecenin bir sabahı mutlaka vardır. Sizler, ileride ülkelerinizin yönetiminde, hayatın her alanında sorumluluk sahibi büyükler haline geldiğinizde, inanıyorum ki, dünyayı daha güzel yapmak için çalışacaksınız. Yeter ki kalbinizdeki ve zihninizdeki masumiyeti kaybetmeyin.

'BÜYÜDÜĞÜNÜZDE DE ORTAK SEVGİ DİLİNİ KORUYUN'

Renklerin farklı olması bugün nasıl sizin için önemsizse, büyüdüğünüzde de aynı şekilde davranmaya devam edin. Bugün lisanlarınız farklı da olsa, nasıl gönülden gönüle kurduğunuz köprüyle anlaşabiliyorsanız, büyüdüğünüzde de aynı şekilde ortak sevgi dilinizi koruyun. Farklı inançlardan, meşreplerden olmak şimdi sizlerin tanışmasına, kaynaşmasına nasıl engel değilse, büyüdüğünüzde de bu ortak zemine sahip çıkın. İşte o zaman, bugün dünyamızı kasıp kavuran sorunların bir anda kendiliğinden çözüm yoluna girdiğini göreceksiniz. Ben sizlere güveniyorum. Sizlerin kalbindeki güzelliğin, temizliğin, sıcaklığın tüm insanlığı saracak kadar büyük, herkese yetecek kadar bereketli olduğuna inanıyorum."

'TÜM SİLAHLARI SEVGİMİZİN YENECEĞİNE İNANIYORUM'

Türkiye'ye geldikleri ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni teşrif ettikleri için kendilerine ne kadar teşekkür etse bunun az olacağını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine hediye edilen şarkının sözleri arasında yer alan "Biz cennetin çocuklarıyız / Tüm silahları yener sevgimiz / Gülleriyiz her mevsimin / Hepimiz kardeşiz / Daha iyi bir dünya hakkı hepimizin" dizelerini okudu ve konuşmasını şöyle tamamladı: "Evet, tüm silahları sevgimizin yeneceğine inanıyorum. Daha iyi bir dünyada buluşmak dileğiyle sağlıcakla kalın. Annelerinize babalarınıza tüm arkadaşlarınıza en kalbi selamlarımı sevgilerimi iletin."

Tören, misafir çocukların Cumhurbaşkanı Erdoğan ve işe Emine Erdoğan ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.Cihan

Cumhurbaşkanı Erdoğan dünya çocukları ile buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan dünya çocukları ile buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan dünya çocukları ile buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan dünya çocukları ile buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan dünya çocukları ile buluştu

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim