• BIST 9693.46
  • Altın 2506.054
  • Dolar 32.5782
  • Euro 34.7401
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çanakkale köprüsünün de inşallah hazırlıkları yapılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çanakkale köprüsünün de inşallah hazırlıkları yapılıyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni bir adım daha atarak Çanakkale'ye köprü yapacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni bir adım daha atarak Çanakkale'ye köprü yapacaklarını söyledi. Erdoğan, "Dünyaya bir mesaj daha vereceğiz. Yeni bir adım daha geliyor inşallah. Çanakkale köprüsünün de inşallah hazırlıkları yapılıyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esenler Belediyesi'nin Havaalanı Mahallesi Proje Alanı'na yaptığı Kentsel Dönüşüm Konutları teslim törenine katıldı. Erdoğan, "İstanbul'da etkileyen 1999 depremi çarpık yapılaşmanın hepimiz için nasıl bir tehdit olduğunu gösteren ilk önemli işaretti. 2001 yılında yaşadığımız Van depremi ve sonrasında gerçekleştirdiğimiz imar projeleri bizim için meseleye köklü bir çözüm getirmek konusunda çok önemli bir tecrübe ve cesaret kaynağı oldu." Deprem öldürmez, ihmal öldürür" bu anlayışla afetlere karşı gereken tedbirleri süratle hayata geçirme kararı aldık. Hemen gereken yasal alt yapıyı oluşturup hazırlıklara başladık. Bundan 4 yıl önce yine burada kentsel dönüşüm kapsamında bir söz vermiştik. İstanbul'u ve tüm Türkiye'yi bu kamburdan kurtaracağız" demiştik. Amacımız biri binayı yıkıp yerine başka bina yapmak değil. Sizlerin can ve mal güvenliğini sağlayacak, büyük bir dönüşümü gerçekleştirmek olduğunu söylemiştik. Rant değil, İnsan odaklı bir proje üreteceğimizi belirtmiştik." diye konuştu.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan: Paris'te yaşanan olaylardan dolayı kaygılıyım"

'ÇANAKKALE KÖPRÜSÜNÜN DE İNŞALLAH HAZIRLIKLARI YAPILIYOR'

Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Kimseyi mağdur etmeden yaklaşık 140 bin metrekarelik inşaat alanına sahip İstanbul'un en güzel yerleşim alanlarından birini kurduk. Esenler bugüne kadar beton yığınlarının arasında kayboluyordu ama şimdi beton yığınlarının arasında olmaktan çok artık yeşil alanda da bu yaşamı yaşayabilecek. Türkiye genelinde 20 yılda 6 buçuk milyon yapıyı bu şekilde dönüştürmeyi hedefliyoruz. Bu projeyi sadece rant projesi olarak görenler gelsinler buraya bir baksınlar. Geçmişteki haliyle şimdiki halini kıyaslasınlar. Eğreti binaların, çarpık yapıların sokakların yerine nasıl modern bir örnek yerleşik alanı yükseldiğini oluştuğunu gözleriyle görsünler. Afet riski taşıyan alanların dönüştürülmesi projesi için dava açanlar, mahkeme kapılarını aşındıranlar gelip şu güzel manzarayı yerinde incelesinler. Dün Yenikapı'da ben milletimi gördüm. Milletim yerinde duramıyor. Milletim yerli milli bir mücadele ile "Durmak yok yola devam" diyor. Bakın Osmangazi köprüsü şuanda bitti. Son tabliyeleri sayın Davutoğlu Binali Bey kaynakları yaptık belki Ramazanla birlikte açılışını yapacağız. Yavuz Sultan Selim köprüsü de bitiyor. 26 Ağustos'ta açılışını yapacağız. Geçenlerde havalimanını sayın başbakanla gidip gezdik. Şuan inşaatının yüzde 25'i bitti. Dünyanın 1 numaralı havaalanı oluyor. Yılda 150 milyon yolcu kapasiteli bir havalimanı olacak. İlk etabını 2018'de açıyoruz, kalan kısmını da 2023'e kadar. Bakın Marmaray'dan 3 yılda 130 milyon yolcu geçti. Yıl sonu itibariyle Avrasya Tünelini'de açıyoruz. Ordan da otomobiller geçecek. İstiyoruz ki İstanbul ulaşımda rahatlasın. Bitmedi şimdi yeni adımlar hazırlanıyoruz. Kanal İstanbul'un da adımlarını atıyoruz. Karadeniz'i Marmara'ya bağlayacağız inşallah. Dünyaya bir mesaj daha vereceğiz. Yeni bir adım daha geliyor inşallah. Çanakkale köprüsünün de inşallah hazırlıkları yapılıyor. Biz yaparız bunlar yıkar. Aramızda fark bu. Hizmet etmedik usanmadık usanmayacağız."

Cihan

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çanakkale köprüsünün de inşallah hazırlıkları yapılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çanakkale köprüsünün de inşallah hazırlıkları yapılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çanakkale köprüsünün de inşallah hazırlıkları yapılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çanakkale köprüsünün de inşallah hazırlıkları yapılıyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim