• BIST 9125.16
  • Altın 2324.488
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9376
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Burada Aldığımız Kararlar Milyonlarca İnsana Umut Oldu”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Burada Aldığımız Kararlar Milyonlarca İnsana Umut Oldu”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 13. İslam Zirvesi'nde alınan kararların milyonlarca insana umut verdiğini belirterek, "Kabul ettiğimiz Filistin kararı,...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 13. İslam Zirvesi'nde alınan kararların milyonlarca insana umut verdiğini belirterek, "Kabul ettiğimiz Filistin kararı, Filistinli kardeşlerimizin göstermekte olduğu onurlu direnişe İslam dünyası olarak verdiğimiz desteğin bir kez daha en üst düzeyde ispatıdır, en üst düzeyde ifadesidir" dedi.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 13. İslam Zirvesi kapanış oturumu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından İstanbul Kongre Merkezi'nde yapıldı.

Erdoğan burada yaptığı konuşmada, "13. İslam Zirvesi'nin kapanış oturumunu açıyorum. Filistin konulu karar tasarısı, İslam İşbirliği teşkilatı 2016-2025 eylem programı,Zirve Nihai Bildirisi, İstanbul Bildirgesi kabul edilecektir. 2016-2025 eylem programı belgeleri bir süredir kıdemli memurlar seviyesinde müzakere edildi. Metinleri uygun bulup liderler kabul edilmesi için sundular. Kabul edilmek üzre sizlerin onayına sunuyorum. Kabul edilmiştir. Hayırlı olsun. İstanbul Bildirgesini de arkadaşlarımızın sizlere dağıtmış olması lazım. İslam Dünyasına hayırlı olsun. Liderler olarak 3 günlük çalışmada bir araya geldik. Din kardeşlerimizin sorumluluğu gibi ağır bir yükü omuzlarımızda taşıyoruz. 2 gün boyunca insanların hayrına neler yapabiliriz, nasıl daha huzurlu, adil bir dünya inşa edebileceğimiz konusunda fikir paylaştık. Filistin konulu karar tasarısı, İslam İşbirliği teşkilatı 2016-2025 eylem programı, Zirve Nihai Bildirisi, İstanbul Bildirgesinin kabulüyle adalet ve barış için birlik ve dayanışma temasıyla düzenlediğimiz zirvenin sonuna geldik" diye konuştu.

"FİLİSTİNLİ KARDEŞLERİMİZİ YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ"

Erdoğan Filistinlileri yalnız bırakmadıklarını ve bırakmayacaklarını belirterek, "Kabul ettiğimiz Filistin kararı, Filistinli kardeşlerimizin göstermekte olduğu onurlu direnişe İslam dünyası olarak verdiğimiz desteğin bir kez daha en üst düzeyde ispatıdır, en üst düzeyde ifadesidir. Filistinli kardeşlerimizi bugüne kadar asla yalnız bırakmadık. İnşallah hiçbir zaman da yalnız bırakmayacağız. Önümüzdeki 10 yıl için üye ülkelere hedefler belirleyen 2016 -2025 eylem planı belgesi de ekonomik ve beşeri kalkınma yolunda önemli bir adımdır. Belgenin kabulü önemli olmakla birlikte önemli olan bu belgenin uygulanmasıdır. Nihai Bildiride üye ülkelerdeki önemli siyasi gelişmeler, ekonomik, kültürel, sosyal sorunlar da ortak bir tavır ifade ettik. Teşkilat üyesi olmayan ülkelerdeki Müslüman toplulukların sıkıntıları ve ihtiyaçları konusunda duruşumuzu ortaya koyduk" dedi.

"BURADA ALDIĞIMIZ KARARLAR MİLYONLARCA İNSANA UMUT VERMİŞTİR"

"Burada aldığımız kararlar milyonlarca insana umut vermiştir" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Doğu'dan Batı'ya Kuzey'den Güney'e gözlerini İstanbul'a, bizlere çeviren İslam aleminin içinde bulunduğu zor şartların aşınmasında birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyuyoruz. Burada aldığımız kararlar milyonlarca insana umut vermiştir. Şunu asla unutmamalıyız, yeryüzünde bir kişi bile haksız yere acı çekiyorsa, zulüm görüyorsa bu sayı çok fazladır. Zulmün önlenmesi için attığımız her adım kıymetlidir, önemlidir. Önümüzdeki süreçte bu anlayış ve inançla çalışmalarımızı sürdüreceğime inanıyorum. İslam dünyasının mevcut sorunları ve bunların çözümüne yönelik yaklaşımlarımızı ortaya koyan İstanbul Bildirgesini yayınlayacağız" ifadesini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim