• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan Antalya'da konuşuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan Antalya'da konuşuyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya'da toplu açılış töreninde konuşuyor.

Antalya'da düzenlenen EXPO 2016 için şehre gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kepez Belediyesi'ne ziyarette bulundu.

''Çiçek ve Çocuk'' temasıyla yola çıkan, kültür, eğitim, sanat, eğlence ve ticaret alanlarında Türkiye'nin prestijini artıracak olan Antalya 2016 EXPO fuarı'nın açılışı için Antalya'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, EXPO2016 açılışı öncesi Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'ye ziyarette bulundu. Ziyaretin ardından Erdoğan ve Davutoğlu toplu açılış törenine katıldı. İlk olarak kürsüye Başbakan Davutoğlu çıktı. Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:
Hiçbir şehrimize elimiz boş gitmiyoruz hep elimiz dolu geliyoruz. Antalyalılar şahit misiniz? 1 Kasım'da siz söz verdik yeni Türkiye'yi inşa edeceğimize. Buna şahit misiniz? Başkaları Ankara'dan dışarı çıkamazken başkaları kumpastan medet umarken biz sizlerle yeni Türkiye'yi inşa ediyoruz.


"Münafık hevesleri kursaklarında kalacak"
Sayın Cumhurbaşkanım, söz veriyoruz başlattığınız bütün hizmetleri, bütün yatırımları büyük bir kararlılıkla hayata geçiriyoruz. Temel attığınız hiçbir yatırım yarım bırakılmayacaktır. Biz hamaset değil iş üretiyoruz, hizmet üretiyoruz, eser üretiyoruz. Bizi albayraklarla on binlerce albayrakla 1 Kasım'da destek veren Antalya'nın huzurundayız. Hayata dokunuyoruz, vatandaşlarımıza dokunuyoruz, Antalyalıların yüreğine dokunuyoruz.
Varsın başkaları, muhalefet partileri Ankara'ya mahkum olsun, varsın başkaları kurultay oyunlarıyla kimin kime çelme takacağıyla meşgul olsun, kongre, kurultay yapsınlar. Varsın bu muhalefet liderleri ne şekilde birbirleriyle mücadele edeceğinin hesabını yapsınlar. Varsın bazıları bu hareketin, bu kutlu yürüyüşün zaafa uğrayacağı felaket günlerini beklesinler. Varsın başkaları parti içi kavgaları, ihtilafları siyaset zannetsinler. Varsın medya üzerinden siyaseti dizayn etmek isteyen münafık tipleri AK Parti'nin, parti içi tartışmalarla tökezlemesini, yavaşlamasını beklesinler. Bütün fitnecilerin, münafıkların heveslerini, arzularını, beklentilerini kursaklarında bırakacak aşk ve imanla milletin huzurundayız.


Bizden önceki belediye sadece 270 milyon liralık yatırım yaptı. Bizim belediyemiz ise tek bir açılışta 286 milyon liralık yatırım yapar. AK Parti kadroları sadece bilekleri ile değil; yürekleri ile çalışır.
Seçim meydanlarında sizlere verdiğimiz sözleri yerine getirmek için yol haritası belirledik ve AK Parti hükümeti sözlerinin yüzde 100'ünü 3 ayda tamamladı.
Başbakan Davutoğlu'nun ardından kürsüye Cumhurbaşkanı Erdoğan çıktı, konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:
Bunlar modern şehircilik anlayışının ne olduğu ve bunu kimlerin başaracağını gösterdiğinden çok önemli. Bunları Antalyalılar bildiği için gereğini yaptı. MEB ve Gençlik Spor bakanlığı, Sağlık Bakanlığı2nın yaptığı hizmetleri üzerinde durmayacağım. Antalya değişim dönüşümü bizim iktidarımız döneminde yaşadı. Bu yolların açılması iktidarımızla birlikte oldu. Birazdan açılış törenine katılacağım Antalya 2016 EXPO ülkemize çok şey katacak. Buradaki tüm birim ve bahçeler süreklilik arz eder şekilde yaşamını sürdürecek burada adeta bir çevreciliğin merkezi oluşuyor.
Neden diğerleri yapamadı? Bizim ideallarmizin ulaştığı yere bunların hayalleri dahi ulaşamadı.
KAYNAK:YENİ ŞAFAK

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim