• BIST 9120.29
  • Altın 2324.093
  • Dolar 32.3604
  • Euro 35.0127
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 945 Yaşındaki Zeytin Ağacına Cansuyu Verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 945 Yaşındaki Zeytin Ağacına Cansuyu Verdi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan 2016 tarihinde "Çiçek ve Çocuk" temasıyla kapılarını açacak olan EXPO 2016 Antalya sergi alanına zeytin...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan 2016 tarihinde "Çiçek ve Çocuk" temasıyla kapılarını açacak olan EXPO 2016 Antalya sergi alanına zeytin ağacı dikti. Erdoğan 945 yaşında olan 2 metre 55 santim çapındaki İzmir'in Ödemiş ilçesinden sökülerek özel bir yöntemle Antalya'ya getirilen zeytin ağacına can suyunu verdi.

Bugün saat 15.00 sıralarında Cumhurbaşkanlığı'na ait özel uçakla Antalya'ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya'nın Aksu ilçesi sınırları içinde bin 150 dönüm arazi üzerine kurulu olan ve çalışmaları devam eden EXPO 2106 Antalya sergi alanına geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a burada Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Antalya Milletvekilleri, Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, EXPO Genel Sekreteri Kazım Aydın eşlik etti.

Yetkililerden EXPO 2106 Antalya hakkında basına kapalı brifing alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ardından alanda daha önce hazırlanmış bölüme geçerek ağaç dikti.

Burada konuşan Erdoğan, "Zeytin ağacının yaşı 945, çapı ise 2 metre 55 santimetre. İnşallah burada da tutacağına inanıyoruz ve botanik bahçesinin en önemli zenginliklerinden birisi olacak. Tarihi bugüne, bugünleri de yarına taşıyacak. Emeği geçen arkadaşlarıma, hükümeti, bakanları kutluyorum. Ya Allah Bismillah diyorum ve toprak atıyoruz. Arkasından can suyu veriyoruz" dedi.

Erdoğan konuşmasının ardından eline aldığı kürekle ağaca 3 kez toprak attı ve özel olarak yapılan sürahilerden dev zeytin ağacına can suyu verdi.

Erdoğan'ın ardından sırasıyla ağaca, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti Antalya Milletvekilleri Mustafa Köse, Senanur Çelik, Hüseyin Samani, İbrahim Aydın, Gökçen Özdoğan Enç, Atay Uslu toprak atıp, su döktü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ağaca toprak atmakta zorlanan Milletvekili Senanur Çelik'e, "Bu kadar kibar olmayın" dedi. Çelik, gülümseyerek ağaca 3 kez toprak attı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ardından protokol ve EXPO çalışanları ile zeytin ağacı önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. EXPO 2016 Antalya'ya 8 milyon ziyaretçi bekleniyor.

EXPO 2016 ANTALYA SERGİ ALANI

Türkiye ve Antalya için kalıcı bir eser olacak EXPO alanında katılımcı ülkelerin bahçe kültürlerini tanıtacağı, ülke alanlarının yanı sıra Antalya'nın önemli simgelerinden olan tarihi Hadrianus Kapısı'nı sembolize eden EXPO Kulesi, Türkiye'nin ilk Tarım ve Biyoçeşitlilik Müzesi, 6 bin 500 kişi kapasiteli Kongre Merkezi, 5 bin 000 ve 800 kişilik iki adet Amfi Tiyatro, çocukların eğlenerek öğrenmesini sağlayan etkinliklerin düzenleneceği Çocuk Adası, Çocuklar için Bilim ve Teknoloji Merkezi, aileler ve çocuklar için aktivitelerin gerçekleşeceği Kır Aktivite Alanı, EXPO Gölü, EXPO 2016 Antalya'nın sembol çiçeği Şakayık şeklinde teras, EXPO Tepesi, EXPO Ormanı, EXPO Meydanı, Kültür ve Sanat Sokağı, Mimari kültürün yansıtılacağı restoranlar sokağı bulunacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 945 Yaşındaki Zeytin Ağacına Cansuyu Verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 945 Yaşındaki Zeytin Ağacına Cansuyu Verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 945 Yaşındaki Zeytin Ağacına Cansuyu Verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 945 Yaşındaki Zeytin Ağacına Cansuyu Verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 945 Yaşındaki Zeytin Ağacına Cansuyu Verdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim