• BIST 8736.27
  • Altın 2236.233
  • Dolar 32.3361
  • Euro 35.1035
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 17-25 Aralık'ta yolsuzluk yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 17-25 Aralık'ta yolsuzluk yok
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya- İstanbul hızlı tren hattının açılış töreninde konuştu.

İstanbul-Konya Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan "Bugünden itibaren İstanbul-Konya arası 4 saat 15 dakika. Kısa bir süre sonra Rabia (4) olacak" dedi. Gülen'e "Senin elini kolunu bağlayan yok, gel" çağrısı yapan Erdoğan, sert mesajlar verdi: "Şaklaban görünümlü hocalara Türkiye'yi teslim etmeyeceğiz... Türkiye, AB'ye demokrasi dersi versin... 17-25 Aralık'ta yolsuzluk yok...."

Törende konuşan Erdoğan, hattın iki kadim başkenti birleştireceğini söyledi. Hızlı trenle iki kent arasındaki yolculuğun 4 saat 15 dakika olacağını kaydeden Erdoğan, bu sürenin yakında daha da düşeceğini “Kısa bir süre sonra Rabia (4) olacak” ifadesiyle anlattı.

“14 Aralık” soruşturması nedeniyle gerginliğin yaşandığı AB’ye ve Gülen’e sert mesajlar veren Erdoğan, “ Türkiye sizin günah keçiniz değil. AB’nin önce aynaya bakması lazım” dedi ve ekledi: “Türkiye’yi şaklaban görünümlü hocalara teslim etmeyeceğiz.”

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

PAKİSTAN’A GEÇMİŞ OLSUN: “Konya’dan kardeş Pakistan halkına yüreklerimizi dağlayan elim hadiseyle ilgili başsağlığı mesajlarımızı iletmek istiyorum. Öğrenci ve öğretmen kardeşlerimizin katledildiği olayı büyük bir teessürle öğrenmiş bulunduk. Terörle mücadele konusunda Pakistan’la işbirliğimiz devam edecek. Bu alçakça saldırı tüm dünayanın terörün karanlık yüzünü görmelerine yardımcı olur. Yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. 

KONYA 2 BAŞBAKAN ÇIKARDI: Erbakan Hocamızın ardından Konya bir Başbakan daha çıkardı. Sayın Başbakanımız milletin ve Konya’nın emanetini hakkıyla taşıyor. Kendisine hemşehrilerinin arasında başarılar diliyorum.

KISA SONRA RABİA OLACAK: İki kadim başkenti vuslatını gerçekleştiriyoruz. Hasret bugün vuslata dönüşüyor. Bugünden itibaren İstanbul-Konya arası 4 saat 15 dakika. Kısa bir süre sonra Rabia (4) olacak. Sırada Bursa, İzmir, Yozat, Sivas, Erzincan hatları var, durmak yok yola devam. Bu hatlarında yapımında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Yolcularımıza hayırlı yolculuklar diliyorum. 

BU DENKLEMDE BİZ DE VARIZ: Bu dünyada biz de varız dedik. Biz de bu denklemde varız dedik. Biz de dedik, dünya 5’ten büyüktür dedik. Aşağıladığınız Türkiye ayakları üsütünde duruyor, haddinizi bilin dedik. Kirli emellerinizden vazgeçeceksiniz dedik. 

IMF BORCUNU SIFIRLADIK: Türkiye’ye istikamet çizme alışkanlığınızdan vazgeçeceksiniz dedik. Attığımız adımlar birilerini rahatsız etti. IMF borçlarını sıfırladık, 23.5 milyar dolar borç sıfırladık. Şimdi borç verir hale geldik. Hızlı tren hatlarından, modern okullardan, yollardan köprülerden rahatsız oldular. Boğazın altından ikinci bir hat daha yapılıyor, bundan rahatsız oldular.

KUMPASLARI BOZDUK: Filistin dememizden, Suriye dememizden, Mısır’da darbeye karşı çıkmamızdan, terörün karşısında durmamızdan, ‘çözüm’ dememizden rahatsız oldular. Defalarca kirli oyunlarla üzerimize geldiler. Bütün tuzakları kumpasları bozduk mahvettik.

17 ARALIK’I HİÇ İHMAL ETMEDİM: Bugüne kadar hiçbir 17 Aralık’ı ihmal etmedim. Her yıl geldim. Yılda 2 veya 3 kez geldiğim de oldu. Bu da nedir, bu da bir vuslattır. Yargı emniyet ve medya el ele verdiler ve operasyon başlattılar. Gözaltılar ve düzmece haberler yapıldı. 

17-25 ARALIK YOLSUZLUK DEĞİLDİ: Çok kirli bir algı operasyonu devreye girdi. Adına yolsuzluk operasyonu dediler ama daha o gün yolsuzluk olmadığı oraya çıktı. Bir takım karanlık güçleri iş birliği yapmış ve hükümeti devirmeye çalıştılar. Nitekim yönetmenlerden biri açıkladı, senaryoyu yazdılar elimize verdiler diye. 

O GÜN DE KONYA’DAYDIM: Ama biz o gün Konya’daydık. Konya’nın manevi havası üzerimizdeydi. Oyunu anında fark ettik. Bunun bir yolsuzluk operasyonu olmadığını anında gördük. Bu darbe girişimini anında gördük. Onların bir tuzağı varsa Allah’ın da bir tuzağı var dedik. Allah’a hamd olsun bu tuzak bozuldu. 

ASIL TUZAK POLİSLERİN BİLGİSAYARINDAN ÇIKARILDI: 25 Aralık’taki asıl tuzak polislerin bilgisayarlarından çıkarıldı. Kullanılacak fezlekeye dönemin başbakanı yazıldığı ortaya çıktı. Kirli yüzlerini daha net gördük. İddialarının iftiralarının çirkefliklerinin nasıl sınır tanımadığını gördük. Bu tuzağı gördünüz, 30 Mart ve 10 Ağustos’ta arkamızda durdunuz. Darbe girişimini boşa çıkartı. Kimlerin ittifak yaptığını görün. Eski Türkiye’nin ne kadar aktörü varsa kucaklaşıyorlar. Birbirlerine methiyeler düzüyorlar. Kasetlerin niyetlerini ödüyorlar. 

GÜLEN GEL ONLARIN YANINDA OL: Daha da ileri gidip Pensilvanya açıklama yapıyor, beddua seansları yapılıyor. Şimdi daha enteresan açıklama yaptı. Onların yerinde olmak isterdim dedi. Kimse sana gel demiyor. Gel onların yanında ol. Paralel yapıdan hesap soracağız dedik, inlerine gireceğiz dedik. Hesap sormaya devam edeceğiz. Emniyette oyunu bozduk, yargıda oyunu bozup şantajdan kurtaracağız. Kurumlarımızı bu yapıdan temizledik, temizliyoruz. 

TÜRKİYE, AB’YE DEMOKRASİ DERSİ VERSİN: Avrupa’da birileri peşin hüküm veriyor, beyler geçti o günler. İstediğiniz yalan haberi yapın, Türkiye aleyhine açıklama yapın. Biz istikametimizi kendimiz belirleriz. Parmağını sallayarak Türkiye’ye akıl vermeye çalışanlar, eski Türkiye olmadığını anlasınlar. Türkiye’ye demokrasi dersi vereceklermiş. Gelin de Türkiye size demokrasi dersi versin.

ALMAYACAKLARSA ALMAZLAR: Kimse kusura bakmasın biz AB’nin kapıkulu değiliz. Biz millet olma şuuru içinde alacaklarsa alırlar. Almayacaklarsa almazlar. Bu sözlerimizden de rahatsız oluyorlar neden rahatsız oluyorsunuz. Bir uluslararası adalet denilen bir şey var. 55 yıl önce Türkiye AB’ye başvurdu. 55 yıldır özellikle son 10 yıldır bizi oyalıyorlar daha doğrusu oyalamanın gayreti içindeler.

SURİYELİLER İÇİN 5 MİLYAR DOLAR HARCADIK: Mısır için susanların, Suriye’den, Irak’tan 1 milyon 600 bin insanı barındıran Türkiye’ye söyleyecek sözleri yoktur. Şu ana kadar 5 milyar dolara yakın para harcadık. Yanımıza geldiklerinde ‘Sizin bu ev sahipliğiniz unutulmaz’ diyorlar. Birisi de kalkıp biz de şu kadar destek verelim demiyor ha. Gelen yardım sadece 200 milyon dolar.

ŞAKLABAN GÖRÜNÜMLÜ HOCALAR: Soydaşlarımızın oturduğu evler kundaklandığı hala haber yok. Yapılan işkencelerin hesabını sordunuz mu? Türkiye sizin günah keçiniz değil. AB’nin önce aynaya bakması lazım. Biz AB’nin kapıkulu değiliz, alacaklarsa alırlar. Susmakla kalmıyorsunuz, darbe girişimlerine destek veriyorsunuz. Türkiye’yi şaklaban görünümlü hocalara teslim etmeyeceğiz.”

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim