• BIST 9530.47
  • Altın 2476.698
  • Dolar 32.4951
  • Euro 34.7852
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 14 Kişi Gözaltında, Devamı da Gelecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 14 Kişi Gözaltında, Devamı da Gelecek
Ankara'daki hain saldırıyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Zincir sökülmeye başladı. 14 kişi gözaltında, devamı da gelecek" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, askeri servis araçlarına yönelik saldırıyla ilgili 14 kişinin gözaltına alındığını ve bu sayının daha da artacağını açıkladı. Erdoğan, 28 kayıptan 20'sinin rütbeli asker, 8'inin de sivil vatandaş olduğunu belirtti.

KARARGAHI ZİYARET ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genelkurmay Başkanlığı karargahını ziyaret etti. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve İçişleri Bakanı Efkan Ala ile birlikte basının karşısına geçen Erdoğan, ölenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

"HAYATINI KAYBEDEN 28 KİŞİDEN 20'Sİ RÜTBELİ ASKER"

Hayatını kaybeden 28 kişiden 20'sinin rütbeli asker, 8'inin sivil vatandaş olduğunu ifade eden Erdoğan şunları kaydetti: "28 vatandaşımız -ki 20'si bildiğiniz gibi rütbeli arkadaşlarımız, 8'i vatandaş olarak- onları ebediyete uğurluyoruz. Onlara Allah'tan rahmet diliyorum. Bir o kadar da taburcu edilenlerin dışında 28 yaralımız şu anda hastanelerde bulunuyor. Onlara da Allah'tan şifalar diliyorum.

"OPERASYONLARIMIZ CİDDİ MANADA NETİCESİNİ VERİYOR"

Tabi bu olay şunu göstermiştir. Türkiye'de son dönemde cereyan eden terör eylemleri karşısındaki operasyonlarımız ciddi manada neticesini vermektedir. Ve bu aldığımız neticeler, özellikle ülkemizde, ağırlıklı olarak bölge halkında olumlu neticeler vermektedir.

"ULUSAL DEĞİL, ULUSLARARASI TERÖR DEVREDE"

Fakat işin menşeine, kökenine indiğimizde burada ulusal olmaktan öte uluslar arası bir terör boyutuna bu işin ulaştığını görüyoruz. Gerek PKK, gerekse PYD'nin -her ne kadar başındakiler bu işin kendileriyle alakalı olmadığını söylüyorlarsa da- içişleri bakanlığımızın da, tüm istihbarat örgütlerimizin de elde ettikleri bilgilerle, belgelerle bunlara ait olduğu ortaya çıkmış vaziyettedir.

"ZİNCİR SÖKÜLMEYE BAŞLADI, 14 KİŞİ GÖZALTINDA, DEVAMI DA GELECEK"

Zincir artık sökülmeye başlanmıştır. 14 kişi gözaltındadır. Benim kesinlikle tahminim 14'te kalmayacaktır, gerisi de gelecektir. Çünkü bu işin uzantıları içeride ve dışarıda olduğu görülmüştür, görülmektedir. Ve bu sürecin uluslar arası camiada özellikle dostlarımız açısından bugüne kadar bu Suriye'nin kuzeyindeki PYD ve YPG ile bağlantısını, Türkiye'deki PKK ile ne denli güçlü olduğunu söylediğimiz halde inandıramadığımız dostlarımızın herhalde bu olay karşısında bu işi daha iyi anlamalarına bu vesile olacaktır.

"BELGELERLE BİRLİKTE SÖYLEDİK AMA İNANDIRAMADIK"

Biz belgelerle bilgilerle bunları kendilerine hep ulaştırdık. Hep söyledik. Ama bizim söylediklerimiz ne yazık ki bizde kaldı. Biz yine de söylemeye devam edeceğiz. Sorumluluk mevkiinde olanlar bunu kabul etmemiş olabilirler. Ama dünyadaki halklar, milletler bizim bu haklı iddialarımızı belgelerimizi kabul edecek ve tarih önünde de diğerlerini hesaba çekeceklerdir.

"MİLLETÇE MAHZUNUZ"

Şu anda milletçe tabii ki üzüntümüz büyük. milletçe mahzunuz. Daha önce, 4 ay kadar önce, Ankara'da istasyon önünde olan olaydan sonra böyle bir olayın olması bizleri gerçekten üzmüştür. Tekrar şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, yaralılarımıza Allah'tan şifalar diliyorum, tüm ailelere ve milletimize başsağlığı temennisinde bulunuyorum."

İÇİŞLERİ BAKANI EFKAN ALA: 7 İLDE 14 KİŞİ GÖZALTINDA

İçişleri Bakanı Efkan Ala da, Ankara'daki terör saldırısının ardından 7 ilde başlatılan operasyonlarda 14 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

İçişleri Bakanı Ala'nın AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün başkentte gerçekleştirilen terör saldırısının ardından, 7 ilde, sorumluların yakalanması amacıyla eş zamanlı operasyon başlatıldığını açıkladı.

İstanbul, Adana, Bolu, Tekirdağ, İzmir ve Ankara ile Diyarbakır'da 14 kişinin gözaltına alındığını bildiren Ala, "Gözaltına alınanların bir kısmı Ankara'ya getirildi, diğerleri de yolda" dedi.

"SALDIRIYLA BAĞLANTILARI BÜYÜK ORANDA TESPİT EDİLDİ

Ala, soruşturmanın çok yönlü devam ettirildiğini, gözaltına alınanların, saldırıyla bağlantılarının büyük oranda tespit edildiğini bildirdi.

KİMLİKLERİ BELİRLENEN 5 CENAZE GATA'YA GÖNDERİLDİ

Öte yandan Adli Tıp Kurumunda kimlikleri belirlenen 5 cenazenin GATA'ya gönderildiği öğrenildi.

Ankara'da dün 28 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıyla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, olayla ilgili olarak 14 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. "Zincir sökülmeye başlamıştır" diyen Erdoğan, gözaltıların devamının gelebileceğini ifade etti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim