• BIST 9645.02
  • Altın 2411.621
  • Dolar 32.5808
  • Euro 34.7866
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu:

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu:
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Yalçın Topçu, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'ı makamında ziyaret ederek, dünya...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Yalçın Topçu, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'ı makamında ziyaret ederek, dünya ve Türkiye gündemi üzerine konuştu.

Malatya'dan Dünya'ya seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Yalçın Topçu, "Kadim ve serdar şehrimiz Malatya'dan tüm dünyaya sesleniyorum; Türkiye Cumhuriyeti Devleti iki şeyde kararlıdır, ilki bölücü terör örgütü ve terörün her türlüsü ile mücadele. İkincisi ise medeniyet coğrafyamızda bizsiz düşünülen ameliyatlar, asla ve katiyen bizsiz olmayacaktır" dedi.

'Çanakkale Ruhu" konulu konferansa katılmak üzere Malatya'ya gelen Yalçın Topçu, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'ı makamında ziyaret ederek, çalışmalarla ilgili bilgiler aldı. Belediye Başkan Yardımcılarının da hazır bulunduğu ziyarette Polat, iki yıllık görev döneminde hayata geçirdikleri projeler ve devam eden hizmetlerle ilgili Yalçın Topçu'yu bilgilendirdi. Topçu'nun önemli deneyimlere sahip bir siyasetçi olduğunu ifade eden Polat, ziyaretten duyduğu memnuniyeti getirirken,"Cumhurbaşkanımızın Başdanışmanı Yalçın Topçu'yu ilçemizde ve belediyemizde ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Büyük Birlik Partisi döneminden beri yakından tanıdığımız Yalçın Topçu, memleketine sevdalı, önemli deneyimlere sahip bir siyasetçidir. 7 Haziran'da yapılan seçimlerin ardından kurulan hükümette Kültür ve Turizm Bakanlığı görevini kabul ederek, ülke menfaatlerinin her şeyden önemli olduğunu ortaya koymuştur. Sohbetimizde rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nu da yad ettik. Muhsin Yazıcıoğlu'na bir kez daha Allah'tan rahmet, kederli ailesi ve sevenlerine başsağlığı diliyorum" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu ise dünya ve Türkiye gündemi üzerine konuştu. Topçu, "Bugün ülkemizin karşı karşıya kaldığı manzara kaba siyaset yapılacak bir durum değildir. Ülkemiz tabiri caizse ikinci bir İstiklal Savaşı ile karşı karşıyadır. Gelinen nokta itibariyle, devletin, vatanın, milletin bütünlüğü ve geleceği noktasında siyasi farklılıkları ne olursa olsun devletin ve milletin yanında durmak gerektiğini düşünüyorum. Muhalefet partilerine bu dönemde büyük görevler düşmektedir. Bölücü terör örgütü ile mücadelemiz sadece hendek başında kandırılmış üç tane çapulcuyla ilgili değildir. Terör örgütünün arkasındaki 72 düvelle Türkiye Cumhuriyeti ve milleti mücadele etmektedir. İşte bu noktada muhalefet "amasız, fakatsız, lakinsiz" Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ve milletinin verdiği bu beka mücadelesinde devletin ve milletin yanında durmalıdır. İnşallah önümüzdeki günler bunu bize gösterir. Bizler tüm dünyada terörün son bulmasını arzu ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"TERÖR SADECE TÜRKİYE'Yİ DEĞİL, DÜNYAYI TEHDİT EDİYOR"

Son dönemlerde artan terör saldırılarına ilişkin düşüncelerini paylaşan Topçu, terörün sadece Türkiye'yi değil, dünyayı tehdit ettiğini kaydetti. Topçu, "Brüksel'de bizim başımıza gelen terör olaylarından birisi yaşandı, bütün dünya orası için ayağa kalktı. Ama bizim kalbimizde üç ay içerisinde patlatılan bombalarda kaybettiğimiz canlarımızla ilgili basmakalıp başsağlığı ifadelerinden öteye, stratejik ortaklığımız olanlardan da uluslararası kuruluşlar da birlikte olduklarımızdan da batı dünyasının tamamından da ayağa kalkış göremedik. Bu durum ülkemizdeki siyasetçiler için çok önemli bir örnek teşkil etmelidir. Etrafımız bu denli sarmal vaziyetteyken biz içeride kaba, küçük siyasi hesaplar peşinde olmamalıyız. Terörle mücadele sadece milletten iktidar almış bir partinin işi değildir. Devletiyle, milletiyle hep beraber, hepimizin işidir. Burada medya, sivil toplum kuruluşları, muhalefet partileri el ele, kol kola vererek bu beladan kurtulmalıyız. Bunu yaparsak yaşadığımız coğrafyaya ve milletimize faydamız olur. Dünyanın barışına, huzuruna ve refahına katkı sunmuş oluruz. Kadim ve serdar şehrimiz Malatya'dan tüm dünyaya sesleniyorum, Türkiye Cumhuriyeti Devleti iki şeyde kararlıdır, ilki bölücü terör örgütü ve terörün her türlüsü ile mücadeledir. İkincisi ise medeniyet coğrafyamızda bizsiz düşünülen ameliyatlar asla ve katiyen bizsiz olmayacaktır. Biz terörün her türlüsü ile mücadele ederken medeniyet coğrafyamıza sahibiz ve orada yapılan işlerin farkındayız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti medeniyet coğrafyamızla ilgili her türlü hesabın içerisinde asla ve asla göz ardı edilemeyecek şekilde duruşunu sergilemektedir, bunun herkes tarafından bilinmesi lazım" diye konuştu.

Yeşilyurt Belediyesi şeref defterine de düşüncelerini yazarak imzalayan Yalçın Topçu yazısında, "Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'ın hizmetlerini takdirle izliyoruz. Bu ziyaretimizde hizmetlerinin bilgisini alma imkanımız oldu. Yapacağı hizmetleri de öğrenmiş olduk. Kendisine başarılarının devamını dilerken, hizmetlerine bulunduğumuz noktadan yardımlaşma sözü verdik. Allah yar ve yardımcı olsun" ifadelerine yer verdi.

Polat ise günün anısına Yalçın Topçu'ya YEKSAM öğrencileri tarafından yapılan "eliv-vav" tablosu ile kayısı hediye etti.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu:

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim