• BIST 9091.57
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu, Terörün Kökünün Kazınacağını Söyledi

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu, Terörün Kökünün Kazınacağını Söyledi
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Kültür ve Turizm eski Bakanı Yalçın Topçu, Battalgazi Belediyesi ve Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Malatya Şubesinin...

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Kültür ve Turizm eski Bakanı Yalçın Topçu, Battalgazi Belediyesi ve Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Malatya Şubesinin ortaklaşa düzenlediği "Çanakkale Ruhu ve Gençlik" konulu konferansa katıldı.

Belediye konferans salonu önünde Battalgazi Belediyesi Mehteran takımı tarafından karşılanan Yalçın Topçu'ya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Konferansa Yalçın Topçu'nun yanı sıra Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, Malatya Müftüsü Ümit Çimen, MTTB Malatya Şube Başkanı Mehmet Sağdıç, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencilerinden Abdullah Kartal tarafından Kuran tilavetinin okunmasıyla başlayan programda bir konuşma yapan MTTB Malatya Şube Başkanı Mehmet Sağdıç, Çanakkale zaferinin Türk tarihinde bir dönüm noktası olduğunu ifade ederek Çanakkale şehitlerine Allah'tan rahmet diledi. Sağdıç, MTTB olarak 99 yıldır, ülkeye ve millete hizmet ettiklerini belirterek, "Bizler "Mazimiz istikbalimize aynadır" şuuruyla hareket ediyoruz ve bu vatan için çalışıyoruz. MTTB Malatya Şubesi olarak düzenlediğimiz bu konferansa bizleri kırmayıp katıldıkları için Cumhurbaşkanı Başdanışmanımız Yalçın Topçu'ya, gençlerin her zaman yanında olan Battalgazi Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan'a ve bu programda emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz" diye konuştu.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise Çanakkale ruhunun gençlere aktarılması noktasında önemli bir konferans düzenlediklerini kaydederek, "Burada Çanakkale ruhunun ve heyecanının yaşatılması noktasında öğrencilerimiz böyle bir program yapmayı teklif ettiklerinde hakikaten ben de çok heyecanlandım. Çanakkale ruhunun gençlerimize ve çocuklarımıza aktarılması çok önemlidir. Çünkü bu gün Çanakkale'deki ruha çok ihtiyacımız var. Çanakkale bir destandır, bizim bu destanı çok iyi anlamamız ve yaşamamız lazım" ifadelerini kullandı.

Malatya Valisi Süleyman Kamçı da Çanakkale ruhunun önemine değinerek, "Ben öncelikle bu güzel konferansta emeği geçenlere çok teşekkür ederim. Ben tam beş buçuk yıl Çanakkale Valiliği yaptım. O ruhu az da olsa yaşadım diyebilirim. Ben Çanakkale ruhunun tam olarak bilinmediği için bu günkü hainlerin ortaya çıktığını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Malatya Valsi Süleyman Kamçı'nın ardından söz alan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Kültür ve Turizm eski Bakanı Yalçın Topçu ise konuşmasına birlik ve beraberlik vurgusu yaparak başladı. Topçu, "Biz hep beraber bir olalım iri olalım, diri olalım, koskocaman bir Türkiye olalım. Kürdü ile Türkü ile Arabı ile hep birlikte kıyamete kadar ay yıldızlı bayrağın altında yaşayacak büyük bir millet olalım" dedi.

Yalçın, konuşmasında terörle mücadeleye de değinerek, "Bizim evlatlarımız da bugün Şark'ımızın Çanakkale'sinde, arkasında 72 düvel olan bir eşkıya örgütü ile mücadele veriyor. Bunlar bizim yüreğimizi yakıyor. Bizim coğrafyamız çok pahalı bir coğrafya düşmanlarımızda bunu çok iyi biliyorlar. Biz ne zaman bu coğrafyaya yerleştik işte o zaman şehit vermeye başladık. Biz düşmanın gözü olan bir toprağı Kürdü ile, Türkü ile yurt yapmış bir millet-i vahideyiz ve bunu hiç kimse bozamayacak. Çünkü bu Kürdün ve Türkün Hira Dağı'nda yazan bir kaderi, bu kaderi de ancak yazan bozar. Başka kimsenin bu kaderi bozacak gücü yok" diye konuştu.

Devletin bölücü terör örgütü ile mücadelede kararlı olduğunu söyleyen Topçu "Bunların kökünü kazıyana kadar da bunlarla mücadele edilecek. Bu mücadeleyi tıpkı İstiklal mücadelesinde olduğu gibi hep beraber yapacağız. Devlet millet el ele olacağız. Bölücü terörle mücadelede hiç kimse kaba siyaset yapmayacak, a partisi ile b partisi ile hap beraber bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Londra'dan, Berlin'den, ABD'den, yüzde elli iki ile seçilmiş Cumhurbaşkanımıza hakaret edenlere, rol biçenlere hep beraber "hadi oradan, sen de kimsin" diyeceğiz. "İt ürür, kervan yürür" diyeceğiz. Çünkü dün bunların meseleleri nasıl ki Ulu Hakan Abdulhamit Han değildiyse, bu günde meseleleri Recep Tayyip Erdoğan değil Türkiye'yi paramparça etmektir. O yüzden bunlara izin vermeyeceğiz, uyanık olacağız" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, daha sonra konferansa katılanlara "Çanakkale ve Ruhu ve Gençlik" konusunda konferans verdi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu, Terörün Kökünün Kazınacağını Söyledi

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu, Terörün Kökünün Kazınacağını Söyledi

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu, Terörün Kökünün Kazınacağını Söyledi

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu, Terörün Kökünün Kazınacağını Söyledi

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu, Terörün Kökünün Kazınacağını Söyledi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim