• BIST 9524.59
  • Altın 2527.099
  • Dolar 32.5791
  • Euro 34.6588
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu: “Terör Bütün Dünyanın Belası Haline Geldi”

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu: “Terör Bütün Dünyanın Belası Haline Geldi”
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, terörün bütün dünyanın belası haline geldiğini belirterek, "Terörü diğer devletleri diz çökertme erguvanı...

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, terörün bütün dünyanın belası haline geldiğini belirterek, "Terörü diğer devletleri diz çökertme erguvanı olarak kullanan küresel güçler bu belayı kendi ocaklarına da düşürdü. Çağrıda bulunuyorlar ya Ankara'ya gitmeyin güvensiz diye New York güvenli mi? Hiçbir yer güvenli değil. Ellerinde tutuğu maşa kendi ellerini de yaktı. Bütün dünya aklını başına toplamalı ve önce biz aklımızı başımıza toplamalıyız. Neticede terörle mücadelede devlet kararlı, millet kararlı" dedi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Yerli Düşünce Derneği tarafından Giresun'da düzenlenen "Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemine Milli ve Yerli Bakış" konferansına katıldı. Topçu, yaptığı konuşmada terör konusuna değinerek ülke liderlerine seslendi. "New York'un güvenliğini almak için hangi metot senin için meşru ise, Fransa senin için ne meşru ise, Romanya senin ne meşru ise, Rusya senin için ne meşru ise terörle mücadelede benim içinde aynı şey meşrudur" diyen Topçu, "Terörle mücadele topyekün bir mücadele devletin ve milletin ele el yapması gereken bir mücadele muhalefette bu işin dışında değil. Ümit ediyorum ki muhalefetten inşalar Sayın Baykal'ın sağduyu ve akıl noktasına gelir. Terör bütün dünyanın belası haline geldi. Terörü diğer devletleri diz çökertme erguvanı olarak kullanan küresel güçler bu belayı kendi ocaklarına da düşürdü. Çağrıda bulunuyorlar ya Ankara'ya gitmeyin güvensiz diye New York güvenli mi? Kim demiş adam kalbinize girdi kulelerini çökertti. Askeri tesislerinizi vurdu. Peki, Paris güvenli mi? şuanda Paris'in sokaklarından asker dolaşıyor. Londra, Berlin, Roma güvenli mi? O bize ikide bir racon kesen Moskova güvenli mi? hiçbir yer güvenli değil. Ellerinde tutuğu maşa kendi ellerini de yaktı. Bütün dünya aklını başına toplamalı ve önce biz aklımızı başımıza toplamalıyız. Neticede terörle mücadelede devlet kararlı, millet kararlı" şeklinde konuştu

"YAMALI BOHÇA BİR ANAYASA VAR ORTADA"

Başkanlık sistemi için anayasadan da örnekler veren Topçu şöyle devam etti:

"Yamalı bohça bir anayasa var ortada. Bu da vesaik alanlarını besliyor bu anayasadan birileri durumda vazife çıkartıp tanklara balans ayarı yapıyordu. Hadi ondan kurtulduk dedik bu seferde birileri cübbeyle balans ayarı yapmaya çalışıyor. Birileri çıkıyor güya adları akademisyen bölücü terör örgütüne bu anayasadan doğan haklarımızı kullanırız diyorlar canlarımız yanarken biz akademisyen yetiştirememişiz akrep yetiştirmişiz bildiriler imzalıyorlar.

Anayasanın Mahkemesi Cumhurbaşkanın meselesi için yaptığı başvuru iki yıl bekliyor ajanlıktan yargılanan birisi davaya esastan giriyor ve kırkı çıkmadan adamı dışarı bırakıyor. Bu karar kim seviniyor? Amerika Birleşik Devletlerinin dış işlerinin bir hamağı seviniyor. Telefonlar açılıyor geçmiş olsun deniliyor bizim milletimiz pek sevinmiyor çünkü adam başlıklar atıyor. Diyor ki " Hükümet yalan söylüyor IŞİD'e giden silahlar burada" diyor. Bu adam kırkı çıkmadan dışarı bırakılıyor ve davaya esastan bakılıyor. İşte böyle bir anayasa."

"MUHSİN YAZICIOĞLU'NUN KARLAR ALTINDA KALAN DEVLETİN İTİBARI BİR AN ÖNCE İADE EDİLECEK"

Yeni anayasada yargı, yasama, yürütme yerli yerinde olacağını vurgulayan Topçu, "Cumhurbaşkanı da müracaat etse hainde müracaat etse adalet neyse onu yapacak. Muhsin Yazıcıoğlu'nun kar altında kalan devletin itibarını biran evvel iade edecek. Devletin imanı adalettir, adalet gecikirse adalet değildir. Tez elden olmalıdır ve ne söyledik o gün bu şaibeli bir mevzudur bunun üzerinde birileri siyasi söz yapar burayı geçim kapısına çevirir. Niye bunu bu kadar geciktiriyorsunuz? Niye tertemiz bir Anadolu çocuğunun meselesini uzatıyorsunuz? 7 yıl hale daha karar verilemiyor. Verilemeyince de bunu istediği şekilde kullanmak isteyenlerde kullanıyor. Muhsin Yazıcıoğlu, meselesi adaletin ve yargının ne şekilde işlediğinin bir örneği olduğu için söylüyorum" diye konuştu.

Konferansa Giresun Valisi Hasan Karahan, İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, AK Parti İl Başkanı Hasan Ali Tütüncü ve vatandaşlar katıldı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu: “Terör Bütün Dünyanın Belası Haline Geldi”

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu: “Terör Bütün Dünyanın Belası Haline Geldi”

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu: “Terör Bütün Dünyanın Belası Haline Geldi”

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu: “Terör Bütün Dünyanın Belası Haline Geldi”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim