• BIST 9679.8
  • Altın 2487.427
  • Dolar 32.4232
  • Euro 34.4091
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 18 °C

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu Tedavi Gören Türkmenleri Ziyaret Etti

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu Tedavi Gören Türkmenleri Ziyaret Etti
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Irak'ın Kerkük kentine bağlı Tazehurmatu kasabasında terör örgütü IŞİD'in kimyasal silah saldırısında...

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Irak'ın Kerkük kentine bağlı Tazehurmatu kasabasında terör örgütü IŞİD'in kimyasal silah saldırısında yaralanan ve Polatlı Devlet Hastanesi'nde tedavi gören 15 yaralıyı ziyaret etti. Karanfil verdiği yaralılara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını da ileten Topçu, Türkiye Cumhuriyeti devletinin yanlarında olacağını belirtti.

Topçu, Polatlı Devlet Hastanesi'nden tedavi gören Türkmenleri ziyaretinde yaptığı açıklamada, "Öncelikle ülkemize geçmiş olsun, medeniyet coğrafyamıza geçmiş olsun. Biliyorsunuz artık bu küresel güçler, argüman olarak kullandıkları terör argümanı kendilerini de vurmakta ve yakmakta. İnşallah bu küresel hale dönüşen terörle mücadele de öncelikle küresel güçlerin aklı başına gelir ve sonra bütün dünya hep birlikte, bu zalimlere bu alçaklara bu insanlık düşmanlarına karşı topyekun bir strateji verirler. Terör aslında hiçbir ülkenin şahsi meselesi değildir. Terör gelinen nokta ile küreselleşmiştir. Terör bütün dünyanın meselesi haline gelmiştir" ifadesini kullandı.

Bombaların dünyanın her yerinde patladığını ve terörün herkesin sorunu olduğunu vurgulayan Topçu şunları dedi:

"Pakistan'da çocukların oynadığı parkta bombalar patlıyor. İşte Brüksel'in Avrupa Birliği başkenti olan bir yerde bombalar patlıyor. Velhasılı New York'ta, Moskova'da ve Ankara'da netice itibariyle dünyanın hemen hemen her yerinde terör kendini gösteriyor. Ve daha çok da masum insanları vuruyor. Bunlardan biri de bizim medeniyet coğrafyamız da, Kerkük'ümüzde işte orada bir terör örgütünün yine küresel güçlerin eliyle beslediği terör örgütü bu, uluslararası bir suç unsuru olan, attıkları gaz ile orada bizim kardeşlerimiz ve dindarlarımız yaralandılar. Tabi ki bütün medeniyet coğrafyamızda, Pakistan'dan Kosova'ya, Bosna'ya, Sudan'dan Somali'ye, Kafkaslara, Yemen'den Şam'a, Bağdat'a, Doğu Türkistan'a, Çeçenistan'a kadar nerede bir kardeşimiz varsa onların sahibi önce Allah, sonra Türkiye Cumhuriyeti devleti ve milletidir."

"DARA DÜŞENE BİZİM MİLLETİMİZ EL UZATIR."

Türkiye'nin dara düşen herkesin yardımına koşan bir millet olduğunu vurgulayan Topçu, "Biz onlarla Kerbela'da beraberdik. İnşallah Allahü Teala'nın izniyle devlet ve millet olarak, kıyamete kadar da beraber olacağız. Her milletin bariz özellikleri vardır. Mesela bizim milletimizin özelliği de, kahramanlıktır. Ahlaktır, digergamlıktır. Digergamlıkta ki kastım nedir, dara düşene bizim milletimiz el uzatır. Bir kırık ekmeği olsa bile onu böler, şu anda ülkemizde 3 milyona yakın kardeşimiz var. Kürt, Türkmen, Arap, Yezidi bunlar dün ecdadımızın güvenlik şemsiyesi altındaydı. Bizim ecdadımız bu coğrafyada güvenliği, adaleti getirmiştir " değerlendirmesini yaptı.

"TÜRK'Ü İLE KÜRT'Ü İLE BİR ARAYA GELECEĞİZ"

Topçu şunları kaydetti:

"Yüzyıldır bu coğrafyada kan ve gözyaşı var. Bu kanı ve gözyaşını, Arap'tan, Türkmen'den, Yezidi'den, Kürt'ten ve hepsinden görmeniz mümkün, onun için öncelikle tabi benim milleti vahide dediğim bu millet, Türk'ü ile Kürt'ü ile Arap'ı ile ayağa kalkacak. Geçmişte olduğu gibi yine el ele olacak, Malazgirt'te nasıl bir araya geldiysek, bugün yine bir araya geleceğiz. Kudüs'te nasıl bir araya geldiysek, yine bir araya geleceğiz. Çanakkale'de nasıl bir araya geldiysek, yine bir araya geleceğiz. Ve Allah'ın izniyle o zaman, bu kanın ve bu ahın vahın intikamını alacağız."

"Ben bugün buraya, Sayın Cumhurbaşkanımızın yaralı kardeşlerimize, geçmiş olsun dileklerini ve selamlarını getirdim" diyen Topçu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Devletimiz ve milletimiz bugün medeniyet coğrafyamızda diken kimin eline batarsa onun yanında olacaktır. Biz burada bir kez daha şunu söylüyoruz. Bizim medeniyet coğrafyamızın derdi sıkıntısı cefası eziyeti Ankara'nın meselesidir. Ankara Şam'dan da, Bağdat'tan da, Doğu Türkistan'dan da, Çeçenistan'dan da, Kırım'dan da, velhasılı Çin Seddi'ne kadar bu coğrafyadaki bütün kardeşlerimizden sorumludur. Sorumluluğunun gereğini yapıyor, yapmaya da devam edecek."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim