• BIST 9067.6
  • Altın 2293.698
  • Dolar 32.31
  • Euro 35.1283
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu: "Medeniyet Coğrafyamızda Dilde, İşte Ve Fikirde Bir Olmalıyız"

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu: "Medeniyet Coğrafyamızda Dilde, İşte Ve Fikirde Bir Olmalıyız"
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, "Medeniyet coğrafyamızda dilde, işte, fikirde bir olmak için yapılan her türlü faaliyetleri çok önemli...

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, "Medeniyet coğrafyamızda dilde, işte, fikirde bir olmak için yapılan her türlü faaliyetleri çok önemli görüyorum. Bu birliktelik için dizi, film, tiyatro eserlerimizin icrası, bizim medeniyet coğrafyamızdaki kardeşlerimize Türkiye'den ajans ve yapımcılarımız marifetiyle sunulması çok önemli" dedi.

Karagöz Ajans yöneticileri Öner Kılıç ve Cahit Yıldız, Bakü'de gerçekleştirilen "Türkiye Filmleri Haftası - Bakü" kapsamında Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu'ya Bakanlık döneminde verdikleri destekten dolayı teşekkür ziyaretinde bulundu. Yerli Düşünce Derneği Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen ziyarette, kardeş ülkeler arasındaki dizi, film, tiyatro gibi kültürel etkinliklerin ülkeler arasındaki bağı kuvvetlendireceğini dile getiren Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu, bu tür faaliyetlerin artarak devam etmesi gerektiğini vurguladı.

"DİLDE, İŞTE VE FİKİRDE BİR OLMALIYIZ"

Topçu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Medeniyet coğrafyamızda dilde, işte, fikirde bir olmak için yapılan her türlü faaliyetleri çok önemli görüyorum. Bu birliktelik için dizi, film, tiyatro eserlerimizin icrası bizim medeniyet coğrafyamızdaki kardeşlerimize Türkiye'den ajans ve yapımcılarımız marifetiyle sunulması çok önemli. Bizim bu türlü faaliyet içinde olan kurum ve şahısla aynı zamanda kültür elçilerimiz, birlikteliğimizi pekiştirecek önemli faaliyetlere imza atıyorlar. Bu kişi, kuruluş ve firmalar devlet tarafından son yıllarda destekleniyor, inşallah artarak devam eder. Karagöz Ajans'a, Ömer Kılıç Bey'e çalışmalarında başarılar ve devamını diliyorum."

Konuşmanın ardından Karagöz Ajans yöneticileri Öner Kılıç ve Cahit Yıldız, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu'ya plaket sundu.

'TÜRKİYE FİLMLERİ HAFTASI - BAKÜ" HAKKINDA

Karagöz Ajans'ın, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nün ana sponsorluğunda, TİKA ve Yunus Emre Enstitüsü katkılarıyla, kardeş ülkeler arasındaki köprüleri sinemanın gücüyle kuvvetlendirmeyi hedefleyerek organize ettiği, bu yıl ilki gerçekleştirilen "Türkiye Filmleri Haftası – Bakü', Azerbaycan'ın Başkenti Bakü'de 7 Aralık 2015 Pazartesi günü başlayıp, 12 Aralık 2015 Cumartesi günü sona erdi.

1.Türkiye Filmleri Haftası ile Azerbaycanlı sinemaseverlere, usta yönetmenlerin dünya festivallerinde ödüller kazanmış, seyirciler tarafından büyük beğeni almış filmlerinden, izleyicilerde derin izler bırakmış zamanın eskitemediği sinema ve belgesel filmlere kadar geniş bir yelpazede hazırlanmış özel bir seçki sunuldu.

Türkiye Filmleri Haftası'nda, özenli bir seçicilikle hazırlanmış 9 sinema filmi ve 1 belgesel film izleyicilerle ücretsiz olarak buluşurken film gösterimlerinin yanı sıra söyleşiler, imza günleri, atölye çalışmaları ve sinema dersleri düzenlendi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim