• BIST 9530.47
  • Altın 2477.626
  • Dolar 32.4651
  • Euro 34.7882
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 18 °C

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu, Başkan Gürkan’ı Ziyaret Etti

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu, Başkan Gürkan’ı Ziyaret Etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Yalçın Topçu, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Yalçın Topçu, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı ziyaret etti.

Milli Türk Talebe Birliği Malatya Şubesi ile Battalgazi Belediyesi'nin düzenleyeceği "Çanakkale Ruhu ve Gençlik" konulu konferansa katılmak üzere Malatya'ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Yalçın Topçu, beraberinde Milli Türk Talebe Birliği Malatya Şube Başkanı Mehmet Sağdıç ile birlikte Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Gürkan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Kültür ve Turizm Bakanlığı yaptığı dönemde kendilerini ziyaret etmiştim. Tarihi eserlerin korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması konusunda yapmış olduğumuz çalışmalar hakkında kendilerine bilgi vermiştim. Kale surlarıyla ilgili yapılması gereken işlerin takibi noktasında Bakanımızdan yardım talep etmiştik. Sağ olsun kendisi de büyük hassasiyet gösterdi. Bugün Battalgazi tarihi eserleri itibariyle Türkiye'de en önemli merkezlerden bir tanesidir. Biz Battalgazi'yi tarif ederken Anadolu'yu anayurt yapan destan şehri olarak tarif ediyoruz. 1071'den 400 yıl önce Anadolu'nun fethi, Battalgazi, Hüseyingazi, Alibalar, Karababalar, Ahmet Turanlar, Emir Ömer'ler sayesinde Malatya sancağından başlamıştır. Battalgazi bu yüzden Anadolu'yu anayurt yapan en önemli sancak olmuştur. Daha sonra ilim ışığında Mevlana'lar, Sadettin Konevi'ler, ibn-i Arabi'lerin burada yetişmesi ve Anadolu'yu irşat etmesi görevlerini ifa etmesiyle Anadolu'muz irşad olunmuştur. Kendileri bugün Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak, gençlerimizde milli hassasiyeti uyandırması ve milli hassasiyetleri geliştirmesi noktasında "Çanakkale Ruhu ve Gençlik" konulu konferansa katılacaktır. Bu fedakarlıklarından dolayı kendisini tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Yalçın Topçu ise Malatya'nın ve Battalgazi ilçesinin tarihte önemli bir yerinin olduğunu ifade etti. Gürkan, "Battalgazi'nin önemli bir yeri var. Anadolu'yu İslamlaştıran, Türkleştiren Alperenlerin bir durağı olması hasebiyle çok önemli bir merkez. Battalgazi'de hem kültür değerlerimiz hem tarihi değerlerimiz mevcut. Selahattin Başkanı tanıyoruz, biliyoruz, çok yakından takip ediyoruz. Malatya'nın hem turizm değerlerine hem kültür değerlerine belediyecilik hizmetleriyle ne kadar katkıda bulunduğunu biliyoruz. Başarılı çalışmalarını takip ediyoruz. Devam ettiğini görmekten memnuniyet duyuyoruz. Biz de tabi bulunduğumuz noktaları ile kendisine bugüne kadar yardımcı olmaya çalıştık. Bundan sonra da inşallah olmaya devam edeceğiz. Biliyorum ki onun burada bu özverili çalışmaları Battalgazi'ye olduğu kadar Türkiye'ye hizmettir. Battalgazi kültür ve turizm noktasında Türkiye'ye açıldığı kadar dünyaya da açılması gereken bir yer. Aslında küresel marka olması gereken bir yer. O konuda başkanın çalışmalarına biz de bulunduğumuz noktadan bize ne düşüyorsa katkıda bulunmaya devam edeceğiz. Ben bu vesile ile bir dostumu tekrar ziyaret etmiş olmaktan ve tekrar görüşmüş olmaktan çok mutlu oldum" diye konuştu.

Topçu ve Gürkan, ziyaret sonrası Vilayet Parkı'nda bulunan Medeniyet Ağacı'nı birlikte gezdi. Gürkan, burada Medeniyet Ağacı ile ilgili Topçu'ya bilgi verdi. Gürkan, ziyaret sonrası Topçu'ya kayısı ve halı hediye etti.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu, Başkan Gürkan’ı Ziyaret Etti

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu, Başkan Gürkan’ı Ziyaret Etti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim