• BIST 8736.27
  • Altın 2236.233
  • Dolar 32.3361
  • Euro 35.1035
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu atık toplayıcılarla bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu atık toplayıcılarla bir araya geldi
Sokak atık toplayıcıları ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, "16 Nisan'da inşallah evet oyuyla birlikte terörle mücadelemiz...

Sokak atık toplayıcıları ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, "16 Nisan'da inşallah evet oyuyla birlikte terörle mücadelemiz daha kuvvetlenecek ve artacak, aynı zamanda ekonomide olan ilerlememiz, yükselmemiz daha da büyüyecek. İnşallah Türkiye'de ekmek büyüyünce bundan şarklısı da, şimallisi de, 83 milyonun her bir ferdi istifade edecek" dedi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Söğütözü Caddesi AŞTİ Köprüsü altında toplanarak referandumda neden "evet" diyeceklerini açıklayan Sokak Atık Toplayıcıları Derneği üyeleriyle bir araya geldi. Dernek üyeleri adına basın açıklamasını yapan Dernek Başkanı Recep Karaman, "16 Nisan referandumunda cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine inandığımız ve güvendiğimiz için evet diyoruz. Büyük Türkiye ve güvenli bir gelecek için evet diyoruz. 12 Eylüller, 27 Şubatlar ve 15 Temmuzlar olmasın diye evet diyoruz. Ekonomik istikrar için evet diyoruz, siyasi istikrar için evet diyoruz. Söz ve kararın millete ait olduğu, inandığımız için evet diyoruz. Evet diyoruz ki ülke şahlansın, evet diyoruz efendi millet olsun" ifadelerini kullandı.

Karaman, 1 buçuk yıl önce bir yasa gereği yok olmayla karşı karşıya kaldıkları zor günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hatay programında, "İşi gücü bıraktınız da sokakta çalışan insanlara mı bulaştınız" diyerek kendilerine sahip çıktığını vurgulayarak, "Biz de Sayın Cumhurbaşkanımıza olan vefa borcumuzu ödemek ve Sayın Cumhurbaşkanımızın Başdanışmanı Yalçın Topçu'nun devlet şefkatiyle elini uzatmasından dolayı ülkemizin bu zor günlerinde yanlarında olduğumuzu bilmelerini isteriz" diye konuştu.

"Namusuyla, şerefiyle ekmeğini taştan çıkaran insanların vefası da gerçekten çok kuvvetli ve kıymetli oluyor"

Referandumda evet oyu kullanacaklarını açıklayan Sokak Atık Toplayıcıları Derneği üyelerini açıklamaları sırasında yalnız bırakmayan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu ise, "Terör toplumun her bir ferdine zarar vermiş. Onları doğduğu yerden koparmış. Netice itibariyle belki de çok zor şartlarda çocuklarının rızkını temin etmek için büyük şehirlere gelmek zorunda bırakmış. Recep kardeşim şunu söyledi; "1 buçuk yıl önce birileri bizim sokaktan kazandığımız ekmeğimizle oynamaya çalıştı ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da Hatay'da bir programında dedi ki, "İşi gücü tükettiniz, sokakta taştan ekmek çıkaran insanlarla mı uğraşıyorsunuz" dedi, bize sahip çıktı. "Şimdi gün bizim ona sahip çıkma günü" dedi. Çok memnun oldum. Tabi ki namusuyla, şerefiyle ekmeğini taştan çıkaran insanların vefası da gerçekten çok kuvvetli ve kıymetli oluyor. Ben bunun için Recep kardeşimin şahsında sokakta çalışan bütün kardeşlerime, ben de şarkın çocuğuyum, hepsine tek tek teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"16 Nisan'da inşallah evet oyuyla birlikte terörle mücadelemiz daha kuvvetlenecek ve artacak, ekonomide olan ilerlememiz, yükselmemiz daha da büyüyecek"

16 Nisan'daki referandumun neticesinin toplumun her bir bireyini, aynı zamanda her bir kesimini ilgilendirdiğini belirten Topçu, şöyle devam etti:

"Biz köylüsüyle kentlisiyle, Alevisiyle Sünnisiyle, Kürdüyle, Türkmeniyle yani bu 83 milyonun her bir ferdi hep beraber 16 Nisan'da evet diyerek çoluğumuzun çocuğumuzun geleceğine sahip çıkacağız, istikbalimize sahip çıkacağız. Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğüne, milletin tekliğine, bayrağın tekliğine sahip çıkacağız. Netice itibariyle aslında biz bütün bunlara sahip çıkarken de Iraklının da, Suriyelinin de, Yemenlinin de, Afrikalının da, Balkanlar'da yaşayanların da, Asya'da olanların da adeta Medine'si olan Ankara'ya da sahip çıkmış olacağız. Çünkü şu anda geçmişte dedelerimizin karşısında, geçmişte dedelerimiz kimdi; Kürttü, Türkmendi, Arapdı, Arnavuttu, Aleviydi, Sünniydi. Bunların karşına nasıl yedi düvel Çanakkale'de çıktı ve dedelerimiz nasıl püskürttüyse, sonra nasıl bunlar Yunan silahıyla Sakarya'da Dumlupınar'da çıktı, dedelerimiz yine onları püskürttüyse, 15 Temmuz'da da Allah'ın izniyle biz onları püskürttük. Aynı zamanda başımıza musallat edilen, 35 yıldır canımızdan can alan; Kürdün, Türkme'nin evine ateş salan bölücü terör örgütünü de eştikleri çukurlara gömdük. Bölücü terör örgütünün de, FETÖ'nün de beli kırıldı. Millet bu iki terör örgütüne karşı Kürt, Türkmen, Alevi, Sünni bir ve beraber oldu. Devlet ve millet el ele oldu. Şimdi sıra bunların kafalarını ezmeye geldi. 16 Nisan'da inşallah evet oyuyla birlikte hem terörle mücadelemiz daha kuvvetlenecek ve artacak, aynı zamanda da ekonomide olan ilerlememiz, yükselmemiz daha da büyüyecek. İnşallah Türkiye'de ekmek büyüyünce bundan şarklısı da, şimallisi de, 83 milyonun her bir ferdi istifade edecek."

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu atık toplayıcılarla bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu atık toplayıcılarla bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu atık toplayıcılarla bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu atık toplayıcılarla bir araya geldi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim