• BIST 9079.97
  • Altın 2324.509
  • Dolar 32.364
  • Euro 34.907
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç: “FETÖ en büyük zararı, İslam dinine verdi”

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç: “FETÖ en büyük zararı, İslam dinine verdi”
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı tepkisini sürdüren Tekirdağlı vatandaşlara...

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı tepkisini sürdüren Tekirdağlı vatandaşlara telefon aracılığıyla seslendi.

Telefon aracılığı ilde Tekirdağ Valiliği önünde bir araya gelen demokrasi bekçilerine seslenen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, "Bu FETÖ en büyük zararı, İslam dinine verdi. Bunların Müslümanlıkla alakası yoktur. Masum insanları katleden, uçaklarla kendi halkının üzerine bomba atan, helikopterlerle mermi sıkan, bu katillerin Türk Milletiyle ve Müslümanlıkla bir alakası yoktur" dedi.

"Malazgirt Meydan savaşından Anadolu'nun kapısını açan yiğitlere benziyorsunuz"

Telefon aracılığıyla konuşmasını sürdüren Malkoç, "14 günden beri ayaktayız. Nöbet tutuyoruz. Çocuklarımızın geleceğine sahip çıkıyoruz. Hukuka, demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkıyoruz. 15 Temmuz darbecilerin kanlı ortak girişimi, aynı zamanda Türkiye'yi istila hareketidir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan, bu eşkıyalara karşı sokaklara çıkın, meydanlara çıkın ve hukukunuzu koruyun dedi. Kurtuluş savaşında olduğu gibi şanlı bir direniş başladı. Bütün Türkiye'de olduğu gibi Tekirdağ'daki bu kardeşlerimizin de bu kutlu mücadelesini tebrik ediyorum. Sizler, Malazgirt Meydan savaşından Anadolu'nun kapısını açan yiğitlere benziyorsunuz. Bizler, geçmişte 27 Mayıs darbesinde, 12 eylül darbesinde, 28 Şubat darbesini yaşadık ve gördük. Ancak bu sefer halkımız, sağcısıyla solcusuyla CHP'lisiyle, MHP'lisiyle AK Parti'siyle milli iradeye sahip çıkarak bu eşkıyalara dur dedik. Darbeyi yapanlara dur demek için, demokrasiye sahip çıkmak için tankın üzerine çıkanlar oldu. Sadece tankın üzerine değil, bu eşkıyaları durdurmak için tankın altına yatan arkadaşlarımız oldu. Bu milli direnişiniz, hukuka sahip çıkmanız, çoluğunuz, çocuğunuzun geleceğine sahip çıkmanız Mekke'de yankılandı. Orada milyonlarca insan size dua ediyor. Bu mücadeleniz Medine'de yankılandı. Orada milyonlarca insan sizi tebrik ediyor. Lübnan'da, Sudan'da, Arabistan'da, dünyanın her yerindeki insanlar, sizlere gıptayla baktı" dedi.

"Bunların Müslümanlıkla alakası yoktur"

FETÖ terör örgütünün Müslümanlıkla hiçbir alakası olmadığını dile getiren Malkoç, "Bu FETÖ en büyük zararı, İslam dinine verdi. Bunların Müslümanlıkla alakası yoktur. Masum insanları katleden, uçaklarla kendi halkının üzerine bomba atan, helikopterlerle mermi sıkan, bu katillerin Türk Milletiyle ve Müslümanlıkla bir alakası yoktur. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ölümü göze alarak bu eşkıyalara dur dedi. Sayın Başbakanımız o gece kendisini arayıp "Ne yapalım" diye sorduğunda, Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan, dedi ki, "Bu eşkıyalara direneceğiz. Ölümüne sonuna kadar direneceğiz'" diye konuştu.

"Yeni bir sürece giriyoruz"

15 Temmuz tarihinden itibaren yeni bir sürece girdiklerini de aktaran Malkoç, "Yeni bir döneme başlıyoruz. Bu dönem, güçlü Türkiye'nin lider Türkiye'nin gerçekleşme başlangıcıdır. 2023 hedeflerinin azimle ve kararlılıkla emin adımlarla yürümesinin başlangıcıdır. Bunu ne FETÖ'nün eşkıyaları durdurabilecek, nede onlara yurt dışından destek verenler durdurabilecek. Sevindiğimiz bir hususta şudur. Bu eşkıyalık karşısında bütün siyasi partilerimiz hep birlikte olmuştur" şeklinde konuştu.

"Alın çocuklarınızı, yoksa bunlar çocuklarınızı İsrail'e asker yetiştirecek"

28 Şubat sürecine direnen Muhsin Yazıcıoğlu ve Necmettin Erbakan'ı anan ve onlara Allah'tan rahmet dileyen Malkoç konuşmalarını şöyle noktaladı:

"28 Şubat'ta bu benzeri eşkıyalara direnen rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nu rahmetle anıyorum. O 28 Şubat'ta şunu söylemişti. "Namlusu halka duran tanka selam durmam" demişti. Bu millet bugün onu rahmetle anıyor. 28 Şubat'ta karşı direnen rahmetli Erbakan hocamızı rahmetle anıyoruz. Erbakan hocamızın bir sözünü de mutlaka aktarmam gerekiyor. O dönemlerde, kendisini ziyaret edenlere hal hatır sorduktan sonra, çoluk çocuklarını sorardı, okullarını sorardı. Bu FETÖ'cü okullarına çocuklarını gönderenlere derdi ki, " Çocuklarınızı oradan alın." Hocam işte iyi eğitim veriyor dediklerinde ise Rahmet Necmettin Erbakan derdi ki, "Alın çocuklarınızı, yoksa bunlar çocuklarınızı İsrail'e asker yetiştirecek." Değerli Tekirdağlılar Allah sizlerden razı olsun.

Tekirdağ Valiliği önünde bir araya gelen vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç'un telefon konuşmasının ardından demokrasi nöbetini sürdürmeye devam ettiler.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç: “FETÖ en büyük zararı, İslam dinine verdi”

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç: “FETÖ en büyük zararı, İslam dinine verdi”

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç: “FETÖ en büyük zararı, İslam dinine verdi”

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç: “FETÖ en büyük zararı, İslam dinine verdi”

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç: “FETÖ en büyük zararı, İslam dinine verdi”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim