• BIST 9745.02
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Malkoç: 1982 Anayasa'sı en büyük kamburumuz

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Malkoç: 1982 Anayasa'sı en büyük kamburumuz
Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Av. Şeref Malkoç'un konuşmacı olarak katıldığı, "Yeni Anayasa ve Türkiye Vizyonu" paneli İzmir Sabancı Kültür Merkezi'nde...

Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Av. Şeref Malkoç'un konuşmacı olarak katıldığı, "Yeni Anayasa ve Türkiye Vizyonu" paneli İzmir Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlendi. 1982 Anayasası'nın Türkiye'nin en büyük kamburu olduğunu söyleyen Malkoç, "Türkiye 82 darbe anayasasından derhal kurtulmalı." dedi.

Memur-Sen İzmir İl Temsilciliği, Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 Nolu Şubesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ve EYAD (Erdemli Yöneticiler Akademisi Derneği) işbirliğinde düzenlenen, moderatörlüğünü AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez'in yaptığı panele, konuşmacı olarak Malkoç'un yanı sıra Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muharrem Kılıç da katıldı.

Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Ali Musa Bina, yamalı bir bohçaya benzettiği mevcut anayasanın yerine derhal yeni, sivil bir anayasanın yapılması gerektiğini vurguladı. Bina, "Bugün düzenlediğimiz bu panele gösterilen ilgi, bin kişinin burada toplanmasının temel amacı, yüzkarası askeri bir darbe sonrası antidemokratik yöntemlerle hazırlanan 82 anayasasına karşı bir tepkidir. Medeni bir protestodur." diye konuştu.

Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan ise "Anayasa hepimizin ortak metnidir. Toplumun huzur ve refahı için sivil bir anayasa ise kaçınılmazdır. Umarım bu zilliyeti üzerimizden atar yeni bir anayasaya kavuşuruz." ifadelerinde bulundu.

KOCABIYIK: TEK EKSİĞİMİZ ANAYASA

AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık da ülkede birbirini besleyen iki olumsuz duygu olduğuna dikkat çekti. Tarihin getirdiği bir kararı sistem tercihinin kutsal metin haline getirildiğini ifade eden Kocabıyık, "Anayasa konusunda toplumda derin bir bilgisizlik var. Biz dünyanın en güzel tankını yaptık. Bunların motorunu henüz yapamıyoruz. Yapamayınca da Pakistan, Hindistan helikopter istiyor, ABD ise "Benim satacağınız ülkeyi onaylamam lazım" diyor. Motorunu yapamadığınız için böyle. Hemen savunma sanayi müsteşarlığı motor yapılması konusuna önem verdi. Motor olmayınca elinizdeki çok iyi bir şeyi pazarlayamıyorsunuz. Anayasa da işte böyle bir şey. Biz her şeyi yaptık, tek eksiğimiz anayasa." şeklinde konuştu.

Panel moderatörü AK Parti Konya Milletvekili EYAD Genel Başkanı Halil Etyemez de ülke olarak önemli bir süreçten geçildiğini belirterek, "13 yıllık AK Parti iktidarları döneminde önemli değişimler yaşandı. Çığ altında kalmış bir ülkeye çağ atlatıldı. Ancak bunu yeterli görmüyoruz. 2071'in Türkiye'sini inşa yolunda mutlaka ama mutlaka yeni sivil bir anayasayı şart görüyoruz." dedi.

MALKOÇ: 82 ANAYASASI EN BÜYÜK KAMBURUMUZ

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Av. Şeref Malkoç, "Türkiye bütün kesimleriyle ve bütün unsurlarıyla yeni anayasa istiyor. Sağ, sol, mezhebi kesim, kavmi kesim aklınıza neresi geliyorsa hepsi yeni anayasa istiyor. Yapılan anketlerde yaklaşık olarak halkın yüzde 95'inin bu anayasanın değiştirilmesi gerektiği veya yeni anayasa yapılması konusunda ittifakı var." dedi. 1982 Anayasası'nın Türkiye'de en büyük kambur olduğunu aktaran Malkoç, "Türkiye 1982 Anayasası'ndan kurtulmalı. Bu en büyük kamburumuz. Ağzımızda dişlerimiz var ağrır, çürüme devam eder, durur. Gecenin en acımasız saatinde yüzün şişer ağrır. 1982 Anayasası da aziz milletin ağzındaki çürük diş gibi. 78 milyon hep birlikte bunu söküp atacağız. Bugüne kadar 17 değişiklik yaptık eksikler tamamlandı mı? Anayasanın ruhu kötü. Kötü huyu olan birine istediğin kadar estetik yaptır düzeltemezsin." ifadelerini kullandı.

Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muharrem Kılıç ise darbe ürünü 1982 Anayasası'ndan bir an evvel milletin de onay verdiği sivil bir anayasa ile kurtulması gerektiğini ifade etti. Cihan

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Malkoç: 1982 Anayasa'sı en büyük kamburumuz

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Malkoç: 1982 Anayasa'sı en büyük kamburumuz

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim